DOSTATEK TEKUTIN
Názory, kolik bychom měli za den vypít tekutin, se značně liší. Někdo tvrdí litr, jiný minimálně dva a půl. Určitě se však shodneme, že do příjmu tekutin bychom neměli počítat kávu, černý čaj ani alkohol. Ideální je čistá, přírodní voda, nesycené minerálky nebo bylinné čaje.
Pokožka je největším orgánem těla a také ona potřebuje dostatečně hydratovat. Zrcadlem špatného pitného režimu může být suchá, dehydratovaná pokožka. Pokud včas nezměníte své návyky, koledujete si o daleko větší problémy: Nedostatek vody znamená nedostatek potu. A dále: Absence potu znesnadňuje, nebo dokonce znemožňuje odvádět z těla toxiny. A hromadění odpadních látek v těle může vést k velkým zdravotním problémům. Nedostatek tekutin se projevuje také na úbytku svalové hmoty, neboť i ta je částečně tvořena vodou, naopak dostatečný pitný režim pomáhá předcházet únavě a dokáže vás v případě posilovacího tréninku ochránit před případnými komplikacemi, jako je bolest či možný zánět.
MÍSTO SACHARIDŮ BÍLKOVINY
Jen málokdo už věří, že sacharidy, speciálně bílá mouka a bílý cukr, jsou prospěšné a potřebné k dobré fyzické kondici. O prospěšnosti bílkovin se toho v poslední době napovídalo i napsalo více než dost. Nemusíte se nutně stát paleožravcem, toužíte-li však po vyrýsovanější postavě, včetně svalů na rukou, zamyslete se nad omezením i zdánlivě zdravých sacharidů aspoň na chvíli. Slavným příkladem, že takzvaná nízkosacharidová dieta opravdu funguje, je například herečka Renée Zellweger. Díky roli v Deníku Bridget Jones se musela nejen slušně vykrmit, ale především během krátké doby opět zhubnout. A za jejím úspěchem stojí právě „Low Carb“ dieta v kombinaci s posilovacím tréninkem.
Omezit cukry je výhodné nejen kvůli udržení si postavy jak lunt, ono je to fajn i ze zdravotního hlediska. Sacharidy podporují zánětlivé procesy v těle a jejich vynecháním dáme organismu šanci se opět nadechnout, což se záhy projeví také na stavu pokožky. Černý Petr patří cukrům také za jejich schopnost vázat na sebe kolagen a měnit tak jeho funkci, tomuto procesu se odborně říká glykace a ta je jedním z faktorů přispívajících ke stárnutí tkání.