Znáte je z plakátů světoznámých značek i z velkoměst, kde se procházejí jako turistky. Mluvíme o kráskách z celého světa, které oslňují nás Středoevropany pletí, nádhernými vlasy nebo dokonalými křivkami. Máme pro vás pár žhavých rad, jak se přiblížit k vašemu ideálu – ať vás fascinují vášnivé španělské ženy nebo drobné Thajky. Nemusíte ani cestovat, ani si odříkat českou kuchyni. Jen si ji trochu přizpůsobte podle našich tipů a uvidíte, že se vám tělo odmění pevnějšími tvary.
Slavný italský šarm -> Lilek a cuketa zajistí pocit sytosti
Pečený lilek a cuketa – to je pravý zázrak na hubnutí z Itálie. Obsahují spoustu draslíku (ten odvodňuje, nafouknuté břicho udělá zase plochým a navíc zvyšuje spotřebu kalorií), vlákniny (brzdí pocit hladu a podporuje trávení) a zinku (produkuje hormony na hubnutí). Navíc budete královnou večera, když jako předkrm naservírujete hostům něco jiného než jednohubky s klobásou.
Španělské vášnivky -> Bleskové spalování díky bílkovinám
Španělky si potrpí na ryby. Ty dodávají kvalitní a lehce stravitelnou bílkovinu, vitaminy a minerální látky. A především stopový prvek jód, který zvyšuje spotřebu energie. Je nezbytný pro hormony ve štítné žláze, které produkují teplo: a čím více tepla tělo vytvoří, tím více kalorií spálí.
Indické bohyně -> Útok tuků pomůže zastavit vápník
Indické herečky z Bollywoodu si svou postavu udržují pomocí jogurtové omáčky. Namísto tučných smetanových a majonézových dressingů si ke grilovanému masu, pečeným bramborám a rýži dopřejí ochucený nízkotučný jogurt. Tajemství je v tom, že jogurt obsahuje vápník. Tato minerální látka jednak brzdí příjem tuku, který prochází přes střeva, a zároveň aktivuje jeho spalování v buňkách.
JOGURTOVÁ OMÁČKA
(1 porce: 323,4 kJ, 1 g tuku)
Přísady na 1 porci:
Rajčata nařežeme do kříže a spaříme vroucí vodou, zbavíme slupky, překrojíme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na malé kostky. V misce smícháme 100 g nízkotučného jogurtu, nakrájená rajčata, 100 g najemno nastrouhané salátové okurky, nadrobno nakrájený stroužek česneku, 2 lžíce najemno nakrájené zelené petrželky a 1 lžíci nasekané bazalky. Vše promícháme a ochutíme solí a špetkou chilli koření. Tato omáčka se hodí vyloženě k masu. Můžete s ní zaperlit při zahradním grilování nebo si ji dopřát doma ke steaku.
Rozkoš z Thajska -> Na hlad jedině zelenina
A to grilovaná s tím správným kořením. Zázvor a kari koření nastartují látkovou přeměnu, podporují trávení a pročišťují organismus. Velké množství vlákniny zastoupené v zelenině udržuje v těle stabilní hladinu cukru v krvi, a tím tlumí hlad. Thajky ji připravují na pánvi wok. Má malé dno a na přípravu jídla stačí jen minimum tuku nebo oleje.