Doporučujeme

Matcha dobroty

Zdravé neřesti, které můžete mlsat bez výčitek.

Matcha jsou ty nejkvalitnější čajové lístky, které vyrostly na japonských zastiňovaných čajovnících. Po usušení byly namlety na prášek na pomalu se otáčejících kamenných mlýnech, a tak si zachovaly jak svěží chuť, tak účinné látky. Oproti běžnému čajovému nálevu se u čaje Matcha do těla dostane patnáctkrát více živin, především antioxidanty a dále vitaminy A, B, C, E, P, karoten a aminokyseliny. Ty pomáhají urychlit metabolismus a zhubnout, brání stárnutí, poškození mozkových buněk a jsou prevencí onemocnění srdce.

Křehký koláč s MatchaTea tvarohem

Ingredience:

1 listové těsto

2 tvarohy

100 g cukru

4 vejce

2 vanilkové pudinky

200 ml mléka

1 a půl lžičky MatchaTea

Postup:

Tvarohy, cukr, žloutky mléko a rozmíchanou MatchaTea smícháme v míse. Listové těsto dáme na plech tak, abychom měli okraje opřené o okraj plechu. Smíchanou směs nalijeme do pekáče a dáme pozvolna péct na 170 stupňů Celsia na 20 minut. Ze zbylých bílku si ušleháme sníh, do kterého přidáme ještě 2 plné lžíce cukru. Po 20 minutách vyndáme koláč z trouby a naneseme ušlehaný sníh (můžeme posypat jemně nasekanými mandlemi) a dáme ještě na 10 minut do trouby.

 

Kuličky s MatchaTea

Ingredience:

125 g másla

80 g moučkového cukru

100 g sušeného mléka

2 g MatchaTea

Na obalení strouhané vlašské ořechy ale možno použít i kokos.

Postup:

V míse smícháme všechny sypké ingredience, přidáme změklé máslo a vypracujeme těsto. Pokud se nám drobí tak přidáme ještě kousek másla. Vyválíme váleček, nakrájíme na stejné kousky, které následně ukoulíme a obalíme.

 

MatchaTea lanýže

Ingredience:

50 g smetany na šlehání

150 g bílé čokolády

15 g másla

5 g zeleného čaje MatchaTea

Limetka

Marcipánová hmota

Postup:

Ve vodní lázni zahřejeme smetanu, přidáme na kostečky nalámanou čokoládu. Necháme rozehřát, přidáme máslo a v trošce vody rozmíchaný čaj. Vše dobře promícháme. Lehce si vyválíme marcipán a vykrajujeme kolečka o průměru 5 centimetrů. Hmotu necháme v lednici ztuhnout. Poté lžičkou vykrajujeme kousky, které rychle v dlani zpracujeme do kuličky a balíme do vykrojených koleček. A opět dáme ztuhnout do lednice. Posypeme čajem smíchaným s moučkovým cukrem.

Roláda s MatchaTea krémem

Ingredience:

Těsto:

4 vejce

2 polévková lžíce oleje

120 g práškového cukru

100 g polohrubé mouky

Čtvrt lžičky prášku do pečiva

Citronovou kůru

1 lžička MatchaTea

Krém:

1 mascarpone

1 šlehačka

1 ztužovač šlehačky

1 hrst mandlových lupínků

1 lžička MatchaTea

Postup:

Bílky vyšlehat s tři čtvrtě množství cukru, vmíchat žloutky utřené se zbylým cukrem a olejem. Po lžících vmíchat mouku s práškem do pečiva a MatchaTea. Pečící papír potřeme máslem a posypeme jemně moukou. Rozetřít rovnoměrně a péct 10-15 minut při teplotě 180 stupňů Celsia. Na vál dáme utěrku, posypeme cukrem a upečené těsto, ještě teplé jej překlopíme na utěrku. Sloupneme papír a těsto i s utěrkou srolujeme. Šlehačku vyšleháme. V malém množství vody rozmícháme MatchaTea a zamícháme do mascarpone. Vše smícháme a přidáme mandlové lupínky. 1 ztužovač šlehačky. Po vychladnutí rozbalíme, naplníme krémem a opět srolujeme.

 

MatchaTea zmrzlina

Ingredience:

3 vejce

80 g cukru krystal

Šlehačka

2 polévkové lžíce Matcha Tea

Pomerančová kůra z půlky pomeranče

Skořice

Pár kapek pomerančové šťávy

Postup:

V misce rozmíchat MatchaTea s lžičkou cukru. Vejce s se zbylým cukrem vyšleháme ve vaječnou pěnu. Přidáme rozmíchaný MatchaTea, pomerančovou kůru, špetku skořice a pár kapek šťávy. Vše vymícháme v pěnu. V čisté míse vyšleháme šlehačku a hustou šlehačku jemně vmícháme do pěny. Nalijeme do nádoby (nejlépe plastové) a dáme do mrazáku na čtyři až pět hodin.

 

MatchaTea sirup

Ingredience:

2 g Matcha

1 cl ovocného nebo bylinného sirupu

2,5 dl studené vody

Postup:

Všechny složky důkladně promícháme v šejkru a sklenici dozdobíme. Doporučujeme bezinkový nebo marakujový sirup.

 

Náš tip: MatchaTea zakoupíte na www.MatchaTea.cz

  • Vybrali jsme pro Vás