Nejlepší ovoce: kiwi!
Proč je pro vás dobré: Dodá vám skoro dvojnásobek denní dávky vitaminu C. Obsahuje navíc stejné množství vlákniny jako banán a jen nepatrně kalorií.
Tip: Kiwi je energizer, dobije vám baterky.
Nejlepší snídaně: kefír
Proč je pro vás dobrý: Obsahuje důležité vitaminy, minerály a bakterie. Zakysané mléko zajišťuje prevenci proti gynekologickým potížím.
Tip: Prodává se v praktickém kelímku, takže ho můžete vypít třeba při oblékání.
Nejlepší dopink: pomerančový džus
Proč je pro vás dobrý: Ještě než začnete tělo mučit v posilovně, vypijte sklenici pomerančového džusu. Tento nápoj vás nabije pořádnou dávkou energie, takže vydržíte dlouho cvičit a navíc drink nezatíží žaludek jako jídlo.
Tip: „Vyhněte se uměle přislazovaným džusům a raději si vyrobte šťávu doma. Zužitkujte celý plod i s dužinou, která vám dodá vlákninu,“ radí Zdeňka Sládečková z redukčního klubu.
Nejlepší svačina: ořechy
Proč jsou pro vás dobré: Najdete v nich mastné kyseliny, které výrazně snižují riziko cukrovky.
Tip: Zobejte ořechy v práci! Tyto plody v sobě mají bór, stopový prvek, který výrazně podporuje činnost mozku.
Nejlepší zdroj proteinů: ryby
Proč jsou pro vás dobré: Rybí maso je bohaté na vitaminy B, beztukové proteiny a omega 3 – mastné kyseliny, které rozpouštějí cholesterol v cévách, a zabraňují tak srdečním chorobám.
Tip: Denně si dopřejte sto gramů tohoto masa jako prevenci.
Nejlepší mls: čokoláda
Proč je pro vás dobrá: Pokud chcete mlsat, sáhněte raději po hořké čokoládě, která obsahuje větší množství antioxidantů posilujících kardiovaskulární systém.
Tip: Použijte čokoládu v malém množství jako přírodní antidepresivum. Obsahuje hořčík a fosfor – minerály, které znovu zocelí váš psychický stav.
Nejlepší zelenina: rajče
Proč je pro vás dobré: Tento plod vás zásobí karotenovým barvivem a antioxidanty, které snižují riziko rakoviny a posilují imunitní systém. Spolu s nimi strávíte velké množství vitaminu C, který nastartuje vaši kondici. Nekonzumujte rajčata nezralá, obsahují totiž jedovatý toxin.
Tip: Pokud jste si koupila tuto zeleninu ještě zelenou, nechte ji při pokojové teplotě pomalu dozrát.