Doporučujeme

#FoodLover: 3 místa v Praze, kde nasytíte sebe i svůj Instagram

Dáme vám hned několik důvodů, proč celý víkend projíst!

Restaurace Sia

Je jen jediné místo v Praze, kde si můžete dát pravou Pekingskou kachnu - složitá příprava jednoho z nejslavnějších čínských receptů, pekingské kachny, trvá dva dny. Kachna se nejprve ochutí marinádou z hoisin omáčky a kořením, poté se její kůže polévá horkou vodou a potírá směsí sirupu, medu a octa. Druhý den se pak dokonale ochucená kachna peče ve speciální peci dokřupava.

Z pšeničné, rýžové nebo škrobové mouky se ručně vyrábí knedlíčky dim sum. Plní se masem, mořskými plody, bylinkami a zeleninou a poté vaří v páře v bambusových košících nebo dokřupava smaží v oleji. A náš tip? Knedlíčky Xiao Long Bao plněné horkým vývarem a vepřovým masem. I když to na první dobrou nezní moc sexy, spojení chutí je dokonalé.

06.února 2018 v 18:31, příspěvek archivován: 24.března 2019 v 14:55

?taken-by=sia_restaurant

Cukrář Skála

K cukráři Lukáši Skálovi zajděte na poctivou zmrzlinu. Při výrobě zmrzliny dodržuje stejnou filozofii jako při výrobě ostatních dezertů, nepoužívá žádná umělá barviva ani chemická dochucovadla. U smetanových zmrzlin je základem čerstvá 33% smetana, žloutky, cukr, mléko a vanilka. U čokoládové zmrzliny používá kvalitní francouzskou čokoládu Valrhonu. Mimo klasických příchutí můžete ochutnat i méně tradiční, jako je malinová se skořicí a podmáslím, liči s grepem, mučenka s kokosem nebo višeň s rozmarýnem.

08.června 2018 v 13:55, příspěvek archivován: 24.března 2019 v 14:55

?taken-by=cukrar_skala

Bruxx

Divoké mušle lovené z lůžek v dánské oblasti Isefjord vozí do Prahy třikrát týdně.  Slávky najdete každý den i v polední nabídce, točí zde desítky různých receptů, tudíž si je můžete dát každý den jinak. Nám nejvíce chutnají mušle na bílém víně, šéfkuchař Jan Pípal doporučuje slávky Tin Tin.

Málokdo si umí představit, kolik práce a úsilí se skrývá za křupavými a dozlatova smaženými hranolky. Vše začíná složitým výběrem vhodné odrůdy a správného typu brambor a končí pro belgickou kuchyni typickým dvojitým smažením v hovězím loji. Tyhle hranolky opravdu stojí za ochutnání!

09.března 2018 v 15:59, příspěvek archivován: 24.března 2019 v 14:55

?taken-by=bruxx_prague


  • Vybrali jsme pro Vás