Doporučujeme

We love food: Čokoládové brownies s pomerančem

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

We love food: Čokoládové brownies s pomerančem

Máte chuť zhřešit?

Ingredience

Na těsto:

250 g hořké čokolády

350 g másla

5 vajec

200 g hnědého cukru

100 g hladké mouky

40 g kakaa

šťávu a kůru z 1 pomeranče

Na dohotovení:

1 pomeranč

50 g krupicového cukru

Postup

1. Čokoládu rozpustíme na vodní lázni a necháme mírně zchladnout. Máslo také rozpustíme. V míse vyšleháme vejce s hnědým cukrem do pěny a postupně do ní vmícháme rozpuštěnou čokoládu a máslo.

2. Do jiné mísy prosejeme mouku a kakao, dobře promícháme a směs zapracujeme do čokoládové hmoty. Nakonec do těsta vmícháme pomerančovou šťávu a nastrouhanou kůru.

3. Těsto rozetřeme na plech s vyšším okrajem vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 25 minut.

4. Pomeranč dobře omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. V kastrůlku promícháme krupicový cukr s 200 ml vody a přivedeme k varu. Do vroucí směsi vložíme plátky pomeranče a povaříme je do sklovita. Upečené brownies necháme vychladnout, nakrájíme je na kousky a ozdobíme pomerančem.

ČTĚTE TAKÉ - Delikátní jogurtové cupcakes ve skleničkách

  • Vybrali jsme pro Vás