Doporučujeme

We love food: Chřestový salát s granátovým jablkem

| foto: Shutterstock.com, Bauer Media

We love food: Chřestový salát s granátovým jablkem

Máte chuť na něco dobrého a zdravého? Máme tip!

INGREDIENCE

150 g quinoy

600 g zeleného chřestu

sůl

šťáva z 1 citronu

2 lžíce medu

5 lžic olivového oleje

drcený černý pepř

100 g kozího sýra

1 granátové jablko

1 vanička řeřichy (např. dulci) na posypání

 

 

POSTUP

1. Quinou propláchneme několikrát vroucí vodou a ve 400 ml vody vaříme cca 15 minut. Odstavíme a necháme dojít pod pokličkou.

2. Chřest omyjeme, odkrojíme dřevnaté konce a poslední 1/3 výhonku oloupeme. Po cca 8 výhoncích ho svážeme kuchyňskou nití do snopu a postavíme do hrnce s vroucí osolenou vodou tak, aby špičky byly nad hladinou a vařily se jen v páře. Vaříme cca 3 minuty do poloměkka. Chřest vyjmeme a ihned zchladíme v ledové vodě. Provázek odstraníme a výhonky rozkrájíme podélně na poloviny.

3. V menší misce smícháme citronovou šťávu, med a olivový olej. Quinou osolíme, opepříme a rozdělíme na talíře. Přidáme chřest, kousky kozího sýra a osemení granátového jablka. Salát zakápneme zálivkou a dozdobíme opláchnutými lístky řeřichy. Dochutíme pepřem a podáváme.

  • Vybrali jsme pro Vás