Doporučujeme

Stýská se vám po prázdninách? Užijte si babí léto s báječnými drinky

  • 0
Podzim už je tu, ale ještě se nemusíme halit do tlustých svetrů a péřových bund. Během babího léta si můžeme užít nejen sluníčko, ale také báječné drinky, které vyvolají milé vzpomínky na prázdniny.
Passion Smash

Passion Smash

Schweppes Indian Tonic
maracuja
2 jahody
1/2 kiwi
led

1. Nejprve omyjeme jahody, oloupeme kiwi a obojí rozkrájíme na menší plátky. Od každého ovoce si jeden schováme na ozdobení.

2. Poté rozpůlíme maracuju a vnitřek vydlabeme do připravené „highball“ sklenice na koktejly. Přidáme nakrájené jahody a kiwi.

3. Pak do sklenice vložíme led a dolijeme tonikem. Na závěr drink ozdobíme připravenými plátky jahody a kiwi.

Waikiki Coctail

Waikiki cocktail

1 ananas
bílé víno Motýl Chardonnay
led
snítka máty na ozdobu

1. Ananas oloupeme a nakrájíme na kostky.

2. Vložíme jej do mixéru a rozmixujeme.

3. Poté nalijeme do skleničky s ledem a dolijeme vychlazeným bílým vínem v poměru 1:1.

4. Na ozdobu použijeme snítku máty, případně plátek ananasu.

Wild Berry Blast

Wild Berry Blast

čaj Teekanne Wild Berry 
šťáva z citronu (20 ml)
malinový sirup – Monin, šťáva apod. (20 ml)
máta (6 lístků)
čerstvé maliny (6 ks)
led

1. 200 ml vody přivedeme k varu, přidáme 3 čajové sáčky a nechte louhovat po dobu 5 minut.

2. Čajové sáčky vyjmeme a dáme čaj vychladit. 

3. Do připravené sklenice (0,4 l) nebo džbánku vložíme kostky ledu a zalijeme vychlazeným čajem, přidáme citronovou šťávu, sirup, lístky máty, maliny a pořádně promícháme.

Havajská Mionetto Mimosa

Havajská Mionetto Mimosa

1 dcl Mionetto Prosecco
0,5 dcl kokosového sirupu
1 dcl ananasové šťávy
plátek ananasu

1. Do skleničky nalijeme kokosový sirup, ananasovou šťávu a na závěr přidáme prosecco. 

2. Hotový drink můžete ozdobit plátkem ananasu.

Cherry Lips

Cherry Lips

růžové víno Motýl Rosé
třešňový džus
led
třešně a snítka máty

1. Do skleničky vložíme led a rozkrojené třešně.

2. V poměru 1:1 přidáme vychlazené víno a třešňový džus a vše dobře promícháme.

3. Dozdobíme snítkou máty.

Hrušková mimosa

Hrušková mimosa

500 ml hruškového džusu
1 jablko nakrájené na tenké plátky
3 celé skořice + další na ozdobu sklenic
Cava Freixenet Carta Nevada
snítky tymiánu na ozdobu

1. Hruškový džus krátce povařte s celou skořicí. Nechte vychladnout.

2. Sklenice naplňte ledem a do poloviny nalijte připravený džus. Dolijte cavou a ozdobte plátkem jablka, který předem pokapejte citronovou šťávou, aby si zachoval barvu. 

3. Na závěr připojte celou skořici a snítku tymiánu.


  • Vybrali jsme pro Vás