Diskuse k článku

PRVNÍ DOJMY: Svět Falloutu 76 je obrovský a detailní, ale vládne mu nuda

Prvních několik hodin ve světě nového Falloutu nás příliš nepřesvědčilo. Rozlehlý svět není zaplněný adekvátním obsahem a bez party přátel bude jeho prozkoumávání nejspíše nuda.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K45r24y15s10t27o10f 29P60e12c11h34o73u33s 6964345946778

Tak za mi docela fajn,akurat mi tam ser..... ostatni hraci,v soubojich proti o 5lvl vyssim protivnikovi neni sance

0/0
7.11.2018 15:27

D51a73v62i64d 80A97d55a81m45e52c 6682838

Asi budu oponovat rezenci, ale

1) hru hraju sam (betu), 2x jsme sel do skupiny ale nejak me to nechytlo

2) perfektne si to uzivam

+1/0
7.11.2018 10:55

D13a15v40i54d 89A90d77a31m58e36c 6562448

3) VATS ze je nepoužitelný? Já prakticky střílím jen přes VATS. Ono když tam mám šanci 95%, tak to je "jistota" zásahu... Pravda, hraju na xboxu.

0/0
7.11.2018 13:04

J36i17ř53í 39Ř49e81h93o43ř 9478488636548

tak přirovnejme to k třeba 7 days to die. Pokud by po tom sáhli fanoušci takové hry, asi dostanou to své. Takže tohle prostě jen není rpg fallout.

+1/0
6.11.2018 9:26

P55a36v64e26l 59U28r81b57a60n 8754973942

Souhlas. Prostě je to jiný druh hry. Po pravdě mne překvapuje to rozšířené očekávání, že vše co je "Fallout" musí být RPG. Fallout 76 mne asi neosloví, ale rozhodně nezazlívám autorům, že je taková, jaká je. A to jsem fanoušek jak F1,2, tak i F3,4.

0/0
6.11.2018 11:44

M93i29c43h15a55l 73W29e24i26d28i37n72g53e25r 2428635573344

Ještě, že to není na Steamu.... snaží se Fallout pohřbít?

0/0
5.11.2018 22:17

A45n64t51o85n98í63n 36Ž61o70h40a 2545980828606

Já nevím, ale od Bethesdy mi hry nikdy moc neseděly. Bugy prakticky v každé hře, většinou nejdou dohrát ani s několika patchi.clovek by to možná odpustil, protože hry to bývají obří. Obří, ale prázdné a roztahané. TES má sice hodně fanoušků, ale nikdy jsem to moc nechápal... Každopádně mám dojem, že je to čím dál horší a tohle fiasko mě moc nepřekvapuje. Možná by jednou mohli zkusit udělat hru v menším světě, kde ale bude prostě radost a zábava pobýt.

0/0
5.11.2018 19:17

A19d58a45m 30Š47p87i86l72l29a49r 8379377972916

Treba Dishonored??

0/0
5.11.2018 23:14

A71n44t85o28n98í36n 39Ž43o53h18a 2305780788936

No, tam je Bethesda jen vydavatel? Musím říct, že hry, které vydávají mám docela rád. Dishonored mi sice nesedl, ale třeba The Evil Within je zas moje srdcovka. Tedy hry vydávají dobře, ale co oni tvoří, to mi snad nikdy nesedlo... Když už, tak vždy to bylo nějaké jiné studio pod jejich vydavatelstvím.

0/0
6.11.2018 10:26

A13d87a69m 27Š45p76i63l94l78a21r 8259697462726

Ja jsem od B opravdu nadsenej z TESka. Pamatuju si, ze jsem se dostal i k prvnim dvema. Ale to jsem byl jeste malej. Ale plne jsem vnimal Morrowind a od te doby “laska” :). Z F3 a DLC jsem se popral. New Vegas je od jinejch.

0/0
6.11.2018 10:52
Foto

J44a12k57u71b 64R44a88i35d54a 5358986569304

Fallout 76 asi hrát nebudu. Průzkum mě sice ve Falloutu 4 bavil, ale stavění až tak moc ne, a bez příběhu, postav apod.? Trochu mi to připomíná Funcom, který místo Age of Conan zaměřil síly (v rámci značky) na Conan: Exiles. Takže místo podrobně vytvořeného světa protkaného postavami, místy a příběhy je to random poušť, ale zas v ní můžeme hrát simulátor trosečníka. A to je "vývoj".

0/0
5.11.2018 18:11

T74o14m36á10š 67V19e92s69e40l79ý 1202912303386

BF V: "Nevím, proč mě lidé nenávidějí."

Fallout 74: "Vždyť jsem jenom reskin F4."

Diablo Immortal: "Jo, mi povídej."

Letos je zase skvělý rok;-D

+4/0
5.11.2018 17:01

K76a64t73e13ř39i88n66a 97D51r60a58h23o44k15o76u43p43i27l87o56v87á 9896521212563

Bethesda to má těžké. Co máte dělat, když vám ze hry zmizí všechny NPC, protože protestují proti NPC memu? ;-)

+1/0
5.11.2018 16:54

K60a53r12e14l 31J47e78l44í16n21e70k 5802314693663

Asi me opravite, ale neni to takovej online No men sky z prostredi Falloutu? Vlastne jenom porad neco objevujete...

+2/0
5.11.2018 16:18

J62a75n 62B75í50l53ý 8734877927959

"nikdo vlastně pořádně neví, čím by měl Fallout 76 vlastně být". pokud tím nikdo vlastně myslí pan srp sám sebe, tak souhlasím. informací o hře zveřejnila bethesda dost už před vydáním bety (softcore survival, žádná lidská npc, příběh si vytvářejí sami hráči, jen pár lidí na instanci atd.), překvapený tedy může být jen někdo líný, kdo si o hře nic nezjistil. hraje se to podobně jako dayz, miscreated nebo rust - sandbox survival, kde si příběh musíte udělat sami

0/−7
5.11.2018 14:50

J45a92k13u73b 49B85o22h61o56n77ě44k 8645936299237

Literární způsob vyjádření je plný různých figur, které se nedají a ani nemají chápat doslovně. Někdy zaměňují části a celky, jindy schválně nadsazují a nebo personifikují neživé předměty.

V tomhle případě je z kontextu celkem jasné, rozhodně nemůže jít o stížnost, že by byl záměr vývojářů nedostatečně komunikovaný, ale že se tím myslí, že hra není v žádné své oblasti dostatečně rozvinutá, aby získala nějaký jasný směr a trochu se tak plácá od ničeho k ničemu. To je obvykle sitauce, kdy se dílo personifikuje a říká se o něm, že "neví, čím chce vlastně být." Pravda, tady je to bez personifikace a člověk si na to musí počkat až do dalšího odstavce, ale je to tak.

Ostatně úplně stejný dojem jsem právě z různých vyjádření Bethesdy nabyl i já sám.

+15/0
5.11.2018 15:05
Foto

H78o78n38z92a 15S62r22p 9564313922218

Díky :)

+6/0
5.11.2018 15:36

J37a75n 69B12í85l65ý 8194177857539

;-D ehm...hra je sandbox survival, tak byla avizovaná, v té podobě byla vydaná v betě. nic jiného to neumí ani nepředstírá, že umí. dostali jsme přesně to, co se na základě informací od bethesdy dalo očekávat. to bylo smyslem mého sdělení. recenzentovu stížnost na nedostatečnou komunikaci vývojářů jsem neměl na mysli ani sekundu, to sis tam přidal sám. přeju hodně štěstí při hledání jasného směru u sandboxu

+1/−2
5.11.2018 19:58

J75a69k65u35b 57B28o74h90o31n96ě81k 8425626719737

Aneb jak se snažit trollit autora, selhat a pak dělat chytrého. Ten posun v argumentaci mezi prvním příspěvkem, kde je autor jasně obviňovaný z toho, že nebyl schopný si najít prohlášení Bethesdy a druhým příspěvkem, že tohle vlastně nemělo vůbec být obsahem prvního příspěvku je komický :-)

0/0
6.11.2018 9:20

J45a93n 86B43í33l45ý 8804797387579

ale prdlajs, chytráka děláš ty. srpovi vyčítám, že tvrdí, že f76 neví, jaká hra chce být. a dokazuji, že charakter hry je jasný od jejího ohlášení. vše ostatní je jen tvoje hraní si na chytrýho

0/0
6.11.2018 14:14

J45a90k53u91b 78B55o85h42o68n12ě19k 8725666579447

Čtenář se elementární schopností pochopení textu si obrázek udělá sám :-)

0/0
6.11.2018 14:18

F46i64l98i94p 38T94ř23e97b37a 6503700318736

Další krok špatným směrem.

F4 mě bavil, ale nedal bych mu víc, než 75%, přitom by stačili doslova drobnosti, aby dostal klidně o 20% víc.

a) Příběh. Ten, co tam je, je zajímavý asi jako cenzurovaná edice 50 odstínů.

b) Podpora po vydání. Svět velikosti Falloutu se nedá dokonale otestovat. Když ale 12 milionů zákazníků několik DLC po vydání hlásí stále dokola ty samé problémy, něco je špatně.

c) odladit engine, oddělit fungování světa od vykreslování scény, omezit input lag

d) uživatelské rozhraní pro PC. To by samo o sobě snad ani tolik nevadilo, jen je na tom hrozně vidět, jak se na nějakou optimalizaci pro PC vysmáli.

F76, podle dostupných informací trpí stejnými neduhy, jako čtyřka, jen se už ani nepokouší o obsah, a že si ho jako hráči zajistí sami. Ale jak? Není to příběhové RPG, aby to hráli samotáři. Není to akční FPS, těch pár desítek lidí se na tak velké mapě těžko potká jinak, než tak že se domluví. Není to MMO, stejný problém. Není to adventura, není motivace prozkoumávat. PvP je navíc consent based, takže v postapokalyptické pustině ani nehrozí žádné reálné nebezpečí. A není to ani Minecraft, aby si v něm nadšenci stavěli jaderné elektrárny. Co to tedy je?

+3/0
5.11.2018 13:28

F62i18l94i88p 37T76ř22e36b30a 6983520518946

Nedá se nic dělat, hold se budeme muset složit.

Navrhuju Kickstarterovou kampaň na odkoupení veškerých práv na značku Fallout od Bethesdy a jejich předání do rukou Tima Caina a Chrise Avellona.

Něco kolem dvou miliard dolarů (samotný F4 vydělal 750M) by myslím mohlo stačit ;-D;-D

+8/−1
5.11.2018 13:08

J93a69k64u72b 36B39o98h85o80n80ě83k 8985626329927

Pokud se pánové zavážou, že mezi přispěvatele rozdělí polovinu zisku ze všech budoucích Fallout her v jejich režii (nebo z opětovného prodeje značky). tak já rozhodně něco přispěju a klidně i v řádu tisíců :-)

+4/0
5.11.2018 13:43

J26i50r17i 33R22u79s59n17o30k 4445892457173

Dle meho takhle hra miri na velice specificke publikum. De fakto jde o neco jako DayZ. Velkea mapa, par lidi, ale zabavu si uz vytvor sam. Jsem si jisty, ze to u nejakych lidi bude velice oblibene stejne, jako zustava oblibene u urcite skupiny hracu DayZ. Jen to nebude masovka.

+1/0
5.11.2018 11:30

M26a65r56t53i43n 94P28o37k71o77r43n91y 1731759375234

Tak je to spinoff podobně jako fallout shelter, kdy zkouší něco nového. Tudíž tímto původní fallout nezničí. singleplayerový fallout bude pokračovat a teprve uvidíme jak kvalitně.

Je otázka na koho je toto přesně mířeno. Považuji to pořád prostě za Rust ve světě falloutu. Ovšem se to snaží zavděčit širšímu publiku, což je myslím chyba. Hlavně co se týče omezenosti PVP? Aby to zaujalo hráče těchto her, tak se mi to zdá málo "hardcore".

Uvidíme co z toho vyleze. On pokud si hráč pustí Rust, tak mu to může připadat taky jako nuda ... vlastně tam není co dělat, když někoho potka tak ho akorát hned zabije. Je to dosti specifická hra pro specifické publikum, které se ovšem existuje.

+2/0
5.11.2018 11:20

J14a37k23u88b 43B14o57h44o28n81ě29k 8435626449377

Neříkalo se totéž, když měl vyjít SW: Old Republic? A co Elder Scrolls Online? ;-)

0/0
5.11.2018 11:29

M46a93r91t69i24n 33P40o65k67o13r64n53y 1721739405474

Teď nevím na jaké mé tvrzení je to reakce, neboť jich tam mám několik. Pokud na "kdy zkouší něco nového. Tudíž tímto původní fallout nezničí."

Tak singlepayer elder srolls bude a nevšiml jsem si reakcí, že by toto mmo nějak zničilo značku elder strolls.

U KOTORů nebyli náznaky že by měly nějaké díly pokračovat a rozhodně se neříkalo, že je to odbočka a nejaké další singleayerové RPG budou. Také nemám pocit, že SW:OR nějak zničilo něčemu pověst? Dle článků co jsem četl to nebyla špatná hra.

0/0
5.11.2018 11:59

J13a32k92u25b 17B76o55h73o21n17ě22k 8345606759847

Že to původní hru neničí a SP Fallout bude pokračovat.

U těch dvou uvedených případů se taková odbočka ale ukázala být pro původní hry dost problém. KotoR 3 prostě nikdy nevyšel a i když OR nebyla vyloženě špatná hra, tak to prostě bylo něco úplně jiného.

Pro ES to byla hodně solidní brzda vývoje dalších her.

Morrowind 2002, Oblivion 2006, Skyrim 2011 a teď máme 2018 a další díl zatím v nedohlednu. Místo 4-5 let pauzy je tu minimálně 8 let. To už je slušný písek v soukolí a bez jakékoliv nadsázky se dá říct, že online odbočka nahradila jednu klasickou SP hru.

Osobně je mi to fuk, Fallout pod Bethesdou mě už prostě nebere, ale je mi líto vidět takovéhle posuny ve značkách a jejich ždímání za každou cenu.

+1/0
5.11.2018 12:19

M74a37r50t96i97n 81J16u22r88c72o 5719558847774

Jako oddaný fanoušek Fallout univerza jsem hru předobjednal krátce po E3. Oznámení o multiplayeru na úkor singlu mě zklamalo, oznámení, že zde nejsou NPC mě pobouřilo, ipřesto miluju svět Falloutu a hru s plným nadšením očekávám. Doufám ale, že to nedopadne jak s GTA kdy Rockstar zjistil, že pětka je dobrej zdroj peněz a díky tomu je rok 2019 za dveřma a my ani nevíme, jestli další díl bude GTA VI... Vemu-li v potaz, že se od Bethesdy čeká Star Field a novej Elded schrodlsdafv nebo jak se píše tak to vidím Fallout 5 na moje třicáté narozeniny v roce 2025..

+1/0
5.11.2018 11:18

A59l83e70x86a44n25d20r 68V29e29j68v47a27r57a 9173211157157

Já bych to shrnul takto: Po několika hodin strávených s přáteli ve Fallout 76 jsem se s nimi rozloučil a šel si raději zahrát Fallout 4 (samozřejmě s mody). Pokud bude možnost si udělat dedikovaný server s mody tak to nějakou naději má ale i tak je k zamyšlení jestli si pořizovat hru, kterou si člověk musí dodělat sám.

+2/0
5.11.2018 10:14

K89a25r32e75l 41U65r96b20a13n 2514444301709

Hrál pan recenzent někdy mmo?

0/−13
5.11.2018 10:12
Foto

H51o46n26z60a 73S15r18p 9304373602638

Ano

+3/0
5.11.2018 10:20

F58i15l77i67p 66T63ř66e87b43a 6613930558776

Základem MMO je dostatek lidí a dostatek variabilních aktivit. F76 nemá ani lidi (prý má být na jednu instanci mapy jen několik desítek hráčů?), ani aktivity (NPC a reálné questy prostě chybí).

+5/0
5.11.2018 13:33

H28y10n65e76k 84Š47l76a31h95ů83n68e68k 4889403536839

Všimněte si, že článek jsou PRVNÍ DOJMY, nikoliv RECENZE.

+1/0
5.11.2018 16:17

J17a11k48u80b 11B48o14h34o83n77ě66k 8135176279697

Evoluce lenosti.

Původní série byla o příběhu, atmosféře a objevování neznámého světa. To ale vyžadovalo velkou tvůrčí kreativitu. S přechodem do 3D se dal větší důraz na to objevování, příběh a atmosféra šly lehce do pozadí.

Pak si někdo asi přečetl recenze a ohlasy, kde se pořád řešilo, jak lidi baví to objevování, a řekl si, že k čemu potom plýtvat zdroji na příběh a atmosféru.

Samozřejmě, že se pak ukáže, že objevování bez příběhu a atmosféry není tak zcela ono.

+2/−1
5.11.2018 8:51

M57a90t47ě42j 73P49a40v45l88ů 3831410611300

Předevčírem jsem pro zvednutí hype pustil po letech F4. Dialogy jsem přeskakoval, hned sem letěl stavět bázi, čímž jsem zabugoval quest s minutemany. Ty jsem předtím zabugoval znova, když jsem si vzal první energetický zdroj do PA na střeše, než přijal úkol. Skončil jsem u druhého questu. NUDA. Nic co by mě táhlo dále a nutilo to hrát znovu. Viděl jsem gameplaye z F76 - vypadá to jako strašlivá nuda ve stylu destiny 2, které alespoň mělo nějaký příběh a jakž takž pocity úzkosti. ( alespoň z kraje ) - A přitom se stačí podívat vedle na RDR 2.

+3/−2
5.11.2018 8:49

K19a97r77e33l 23J13e36l59í55n73e76k 5792954403923

Kdyz tohle se s RDR2 neda srovnavat, od zacatku vyvoje slo o uplne odlisne hry a obe hry se snazi dokazat neco jineho...otazka je, o co se snazi F76

0/0
5.11.2018 16:12

M16a80t72ě24j 77P23a20v76l50ů 3971790431750

Jakto že nedá? Já bych prostě raději viděl Fallout universum v příběhové atmosferické singleplayer hře, než v multiplayer objevovacím sandboxu. Klidně by to ani nemuselo být open world, ale z ( notně větších ) lokací by se člověk pohyboval prostě přesně tak jako ve F2 ( jakmile vylezu na okraj objeví se mapa cestování - s náhodnými setkání apod. - mimochodem geniální jak Vám zablokovat postup někam kam by jste neměli, protože s oštěpem potkáte bandu enklávanů s gauss puškami ). Prostě RDR2 je poctivě udělaná hra což se o F4 říci nedá. F4 je odbyté dojení kdysi slavného jména. F76 bude propadák, což pohřbí Fallout universum nadobro, protože lidi ve vedení budou tvrdit, že už je to vydojený. Houby ! Lidi chtějí Fallout hru, ale chtějí pořádnou fallout hru. RDR2 jsem si koupil hned co jsem viděl první hráčské gameplaye na YT. F76 si nekoupím ani v akci to už vím naprosto jistě.

0/0
5.11.2018 17:01

K65a58r96e68l 85J83e24l84í10n42e89k 5142904203113

Tohle vsechno je pravda, akorat bych asi nesouhlasil s tim, ze F76 pohrbi celou serii, myslim, ze nejala hra z universa prijde, ale mozna si dlouho pockame. Spis mi ale slo o to, ze F76 byla avizovana jako uplne jina hra, vicemene MMO (ackoliv massive asi moc nebude) a RDR2 jako ciste pribehova hra, takze srovnavat moc nejde. Myslim si, ze by to musela byt extremne vyborna MMO hra, aby snesla srovnani s vybornou pribehovou hrou

0/0
5.11.2018 18:58

J26a69r61o76s18l47a38v 17J20a27k83e17š 6971311362351

Hra je fajn, ale souhlasim, nuda nuda...

0/0
5.11.2018 8:26

T43o68m59á93š 95D76u17š92e22j26o17v15s47k82ý 3197853137190

Smutné. ;-(

(Divím se, že to není Battle Royale. :-P

Jinak je to podle mě labutí píseň táto kdysi skvělé hry.

Dejte Rockstar Games poušť, vyrobí oázu ... Dejte Bethesdě Oázu, vyrobí poušť. :-/)

+2/0
5.11.2018 7:49

O59n79d45r12e35j 37V36a50ň85á50s11e75k 1269631738

Nejvetsi bug je ze pohyb postav je vazany na fps. Takze kdyz mate 140 fps a koukate do zeme bezite dvakrat tak rychle nez clovek s 70 fps. Je to bug v enginu takze by me zajimalo jak se s tim poperou.

+1/0
5.11.2018 7:26

J17a55r44o40s25l14a49v 62J67a64k91e39š 6321681362171

uz to resi od 30.10, do vydani by melo byt opraveno...

0/0
5.11.2018 8:26

J96o13s88e70f 55Č88i41h43á32k 7661559900656

Souhlasím. Hrozná nuda.

+2/0
5.11.2018 5:13

P91a45t98r53i41k 40S36p74i55t86z14b20a27r76t 1464426964145

Já si betu jakž takž užil ovšem za cenu toho že jsem si pořád dokola opakoval že toto není Fallout ale nějaká nová post apo pseudosurvival objevovačka.

Kdybych si uvědomil že to je bohužel Fallout a kam Bethesda tuhle sérii zprasila (Aniž by si díky New Vegas od Obsidianu uvědomili o čem Fallout universum je) bez možnosti záchrany.

Ale tak lepší než Diablo do mobilu :;-D;-D;-D

+6/−1
5.11.2018 1:26

O80n58d43ř13e72j 36D92u27j28k24a 4106186580589

Někdy mi to přijde jako by to úmyslně sabotovali aby se co nejvíce odlišili od Obsidianu.F3 byl dobrý ale F4 je obrovský krok zpět od New Vegas, F76 je F4 reskin ze kterého někdo odstranil hlavní příběhové linky a NPC.

0/0
6.11.2018 17:13

Najdete na iDNES.cz