Diskuse k článku

PRVNÍ DOJMY: Svět Falloutu 76 je obrovský a detailní, ale vládne mu nuda

Prvních několik hodin ve světě nového Falloutu nás příliš nepřesvědčilo. Rozlehlý svět není zaplněný adekvátním obsahem a bez party přátel bude jeho prozkoumávání nejspíše nuda.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K33r84y40s58t94o87f 44P69e12c10h22o27u64s 6784605136148

Tak za mi docela fajn,akurat mi tam ser..... ostatni hraci,v soubojich proti o 5lvl vyssim protivnikovi neni sance

0/0
7.11.2018 15:27

D24a94v41i70d 37A72d31a57m46e36c 6622638

Asi budu oponovat rezenci, ale

1) hru hraju sam (betu), 2x jsme sel do skupiny ale nejak me to nechytlo

2) perfektne si to uzivam

+1/0
7.11.2018 10:55

D17a45v41i20d 17A45d62a58m60e10c 6912778

3) VATS ze je nepoužitelný? Já prakticky střílím jen přes VATS. Ono když tam mám šanci 95%, tak to je "jistota" zásahu... Pravda, hraju na xboxu.

0/0
7.11.2018 13:04

J60i54ř38í 71Ř64e79h74o64ř 9518358256638

tak přirovnejme to k třeba 7 days to die. Pokud by po tom sáhli fanoušci takové hry, asi dostanou to své. Takže tohle prostě jen není rpg fallout.

+1/0
6.11.2018 9:26

P62a27v16e96l 80U52r74b89a11n 8244523672

Souhlas. Prostě je to jiný druh hry. Po pravdě mne překvapuje to rozšířené očekávání, že vše co je "Fallout" musí být RPG. Fallout 76 mne asi neosloví, ale rozhodně nezazlívám autorům, že je taková, jaká je. A to jsem fanoušek jak F1,2, tak i F3,4.

0/0
6.11.2018 11:44

M72i83c64h67a48l 31W97e24i12d63i19n81g43e58r 2918665613964

Ještě, že to není na Steamu.... snaží se Fallout pohřbít?

0/0
5.11.2018 22:17

A21n81t29o77n57í88n 38Ž65o77h18a 2345110768456

Já nevím, ale od Bethesdy mi hry nikdy moc neseděly. Bugy prakticky v každé hře, většinou nejdou dohrát ani s několika patchi.clovek by to možná odpustil, protože hry to bývají obří. Obří, ale prázdné a roztahané. TES má sice hodně fanoušků, ale nikdy jsem to moc nechápal... Každopádně mám dojem, že je to čím dál horší a tohle fiasko mě moc nepřekvapuje. Možná by jednou mohli zkusit udělat hru v menším světě, kde ale bude prostě radost a zábava pobýt.

0/0
5.11.2018 19:17

A11d70a97m 80Š25p17i26l30l36a10r 8609987182336

Treba Dishonored??

0/0
5.11.2018 23:14

A78n66t84o36n78í89n 62Ž75o12h57a 2415510908686

No, tam je Bethesda jen vydavatel? Musím říct, že hry, které vydávají mám docela rád. Dishonored mi sice nesedl, ale třeba The Evil Within je zas moje srdcovka. Tedy hry vydávají dobře, ale co oni tvoří, to mi snad nikdy nesedlo... Když už, tak vždy to bylo nějaké jiné studio pod jejich vydavatelstvím.

0/0
6.11.2018 10:26

A15d28a85m 94Š20p27i15l60l64a74r 8579687492286

Ja jsem od B opravdu nadsenej z TESka. Pamatuju si, ze jsem se dostal i k prvnim dvema. Ale to jsem byl jeste malej. Ale plne jsem vnimal Morrowind a od te doby “laska” :). Z F3 a DLC jsem se popral. New Vegas je od jinejch.

0/0
6.11.2018 10:52
Foto

J85a93k28u82b 64R43a35i61d69a 5548806539184

Fallout 76 asi hrát nebudu. Průzkum mě sice ve Falloutu 4 bavil, ale stavění až tak moc ne, a bez příběhu, postav apod.? Trochu mi to připomíná Funcom, který místo Age of Conan zaměřil síly (v rámci značky) na Conan: Exiles. Takže místo podrobně vytvořeného světa protkaného postavami, místy a příběhy je to random poušť, ale zas v ní můžeme hrát simulátor trosečníka. A to je "vývoj".

0/0
5.11.2018 18:11

T61o78m77á60š 42V55e50s92e48l28ý 1122202783196

BF V: "Nevím, proč mě lidé nenávidějí."

Fallout 74: "Vždyť jsem jenom reskin F4."

Diablo Immortal: "Jo, mi povídej."

Letos je zase skvělý rok;-D

+4/0
5.11.2018 17:01

K49a44t97e25ř62i23n68a 35D34r79a66h26o50k39o72u95p44i72l93o59v17á 9706491262523

Bethesda to má těžké. Co máte dělat, když vám ze hry zmizí všechny NPC, protože protestují proti NPC memu? ;-)

+1/0
5.11.2018 16:54

K47a77r88e26l 24J33e51l89í44n40e19k 5192984393673

Asi me opravite, ale neni to takovej online No men sky z prostredi Falloutu? Vlastne jenom porad neco objevujete...

+2/0
5.11.2018 16:18

J38a36n 54B97í93l26ý 8154207297519

"nikdo vlastně pořádně neví, čím by měl Fallout 76 vlastně být". pokud tím nikdo vlastně myslí pan srp sám sebe, tak souhlasím. informací o hře zveřejnila bethesda dost už před vydáním bety (softcore survival, žádná lidská npc, příběh si vytvářejí sami hráči, jen pár lidí na instanci atd.), překvapený tedy může být jen někdo líný, kdo si o hře nic nezjistil. hraje se to podobně jako dayz, miscreated nebo rust - sandbox survival, kde si příběh musíte udělat sami

0/−7
5.11.2018 14:50

J83a39k25u28b 12B78o94h81o72n24ě45k 8785186199567

Literární způsob vyjádření je plný různých figur, které se nedají a ani nemají chápat doslovně. Někdy zaměňují části a celky, jindy schválně nadsazují a nebo personifikují neživé předměty.

V tomhle případě je z kontextu celkem jasné, rozhodně nemůže jít o stížnost, že by byl záměr vývojářů nedostatečně komunikovaný, ale že se tím myslí, že hra není v žádné své oblasti dostatečně rozvinutá, aby získala nějaký jasný směr a trochu se tak plácá od ničeho k ničemu. To je obvykle sitauce, kdy se dílo personifikuje a říká se o něm, že "neví, čím chce vlastně být." Pravda, tady je to bez personifikace a člověk si na to musí počkat až do dalšího odstavce, ale je to tak.

Ostatně úplně stejný dojem jsem právě z různých vyjádření Bethesdy nabyl i já sám.

+15/0
5.11.2018 15:05
Foto

H25o35n15z97a 63S85r44p 9424353312808

Díky :)

+6/0
5.11.2018 15:36

J26a51n 31B36í42l66ý 8694747407929

;-D ehm...hra je sandbox survival, tak byla avizovaná, v té podobě byla vydaná v betě. nic jiného to neumí ani nepředstírá, že umí. dostali jsme přesně to, co se na základě informací od bethesdy dalo očekávat. to bylo smyslem mého sdělení. recenzentovu stížnost na nedostatečnou komunikaci vývojářů jsem neměl na mysli ani sekundu, to sis tam přidal sám. přeju hodně štěstí při hledání jasného směru u sandboxu

+1/−2
5.11.2018 19:58

J35a70k42u61b 24B36o36h24o32n59ě27k 8445516779897

Aneb jak se snažit trollit autora, selhat a pak dělat chytrého. Ten posun v argumentaci mezi prvním příspěvkem, kde je autor jasně obviňovaný z toho, že nebyl schopný si najít prohlášení Bethesdy a druhým příspěvkem, že tohle vlastně nemělo vůbec být obsahem prvního příspěvku je komický :-)

0/0
6.11.2018 9:20

J10a22n 65B64í48l95ý 8884967317629

ale prdlajs, chytráka děláš ty. srpovi vyčítám, že tvrdí, že f76 neví, jaká hra chce být. a dokazuji, že charakter hry je jasný od jejího ohlášení. vše ostatní je jen tvoje hraní si na chytrýho

0/0
6.11.2018 14:14

J52a60k45u81b 78B19o43h77o62n89ě63k 8725466499597

Čtenář se elementární schopností pochopení textu si obrázek udělá sám :-)

0/0
6.11.2018 14:18

F18i27l13i70p 62T80ř10e52b45a 6423530148196

Další krok špatným směrem.

F4 mě bavil, ale nedal bych mu víc, než 75%, přitom by stačili doslova drobnosti, aby dostal klidně o 20% víc.

a) Příběh. Ten, co tam je, je zajímavý asi jako cenzurovaná edice 50 odstínů.

b) Podpora po vydání. Svět velikosti Falloutu se nedá dokonale otestovat. Když ale 12 milionů zákazníků několik DLC po vydání hlásí stále dokola ty samé problémy, něco je špatně.

c) odladit engine, oddělit fungování světa od vykreslování scény, omezit input lag

d) uživatelské rozhraní pro PC. To by samo o sobě snad ani tolik nevadilo, jen je na tom hrozně vidět, jak se na nějakou optimalizaci pro PC vysmáli.

F76, podle dostupných informací trpí stejnými neduhy, jako čtyřka, jen se už ani nepokouší o obsah, a že si ho jako hráči zajistí sami. Ale jak? Není to příběhové RPG, aby to hráli samotáři. Není to akční FPS, těch pár desítek lidí se na tak velké mapě těžko potká jinak, než tak že se domluví. Není to MMO, stejný problém. Není to adventura, není motivace prozkoumávat. PvP je navíc consent based, takže v postapokalyptické pustině ani nehrozí žádné reálné nebezpečí. A není to ani Minecraft, aby si v něm nadšenci stavěli jaderné elektrárny. Co to tedy je?

+3/0
5.11.2018 13:28

F91i96l45i73p 20T98ř70e75b90a 6423530508826

Nedá se nic dělat, hold se budeme muset složit.

Navrhuju Kickstarterovou kampaň na odkoupení veškerých práv na značku Fallout od Bethesdy a jejich předání do rukou Tima Caina a Chrise Avellona.

Něco kolem dvou miliard dolarů (samotný F4 vydělal 750M) by myslím mohlo stačit ;-D;-D

+8/−1
5.11.2018 13:08

J66a88k87u36b 37B75o25h15o40n77ě85k 8365676819527

Pokud se pánové zavážou, že mezi přispěvatele rozdělí polovinu zisku ze všech budoucích Fallout her v jejich režii (nebo z opětovného prodeje značky). tak já rozhodně něco přispěju a klidně i v řádu tisíců :-)

+4/0
5.11.2018 13:43

J17i98r48i 34R15u34s85n64o53k 4895612467773

Dle meho takhle hra miri na velice specificke publikum. De fakto jde o neco jako DayZ. Velkea mapa, par lidi, ale zabavu si uz vytvor sam. Jsem si jisty, ze to u nejakych lidi bude velice oblibene stejne, jako zustava oblibene u urcite skupiny hracu DayZ. Jen to nebude masovka.

+1/0
5.11.2018 11:30

M82a27r84t59i30n 78P23o21k64o18r15n77y 1871139615294

Tak je to spinoff podobně jako fallout shelter, kdy zkouší něco nového. Tudíž tímto původní fallout nezničí. singleplayerový fallout bude pokračovat a teprve uvidíme jak kvalitně.

Je otázka na koho je toto přesně mířeno. Považuji to pořád prostě za Rust ve světě falloutu. Ovšem se to snaží zavděčit širšímu publiku, což je myslím chyba. Hlavně co se týče omezenosti PVP? Aby to zaujalo hráče těchto her, tak se mi to zdá málo "hardcore".

Uvidíme co z toho vyleze. On pokud si hráč pustí Rust, tak mu to může připadat taky jako nuda ... vlastně tam není co dělat, když někoho potka tak ho akorát hned zabije. Je to dosti specifická hra pro specifické publikum, které se ovšem existuje.

+2/0
5.11.2018 11:20

J59a46k52u26b 27B68o90h92o28n45ě58k 8805336439467

Neříkalo se totéž, když měl vyjít SW: Old Republic? A co Elder Scrolls Online? ;-)

0/0
5.11.2018 11:29

M75a38r46t32i22n 92P35o15k87o67r41n51y 1891439565264

Teď nevím na jaké mé tvrzení je to reakce, neboť jich tam mám několik. Pokud na "kdy zkouší něco nového. Tudíž tímto původní fallout nezničí."

Tak singlepayer elder srolls bude a nevšiml jsem si reakcí, že by toto mmo nějak zničilo značku elder strolls.

U KOTORů nebyli náznaky že by měly nějaké díly pokračovat a rozhodně se neříkalo, že je to odbočka a nejaké další singleayerové RPG budou. Také nemám pocit, že SW:OR nějak zničilo něčemu pověst? Dle článků co jsem četl to nebyla špatná hra.

0/0
5.11.2018 11:59

J30a33k45u93b 52B18o30h60o24n35ě90k 8415846309427

Že to původní hru neničí a SP Fallout bude pokračovat.

U těch dvou uvedených případů se taková odbočka ale ukázala být pro původní hry dost problém. KotoR 3 prostě nikdy nevyšel a i když OR nebyla vyloženě špatná hra, tak to prostě bylo něco úplně jiného.

Pro ES to byla hodně solidní brzda vývoje dalších her.

Morrowind 2002, Oblivion 2006, Skyrim 2011 a teď máme 2018 a další díl zatím v nedohlednu. Místo 4-5 let pauzy je tu minimálně 8 let. To už je slušný písek v soukolí a bez jakékoliv nadsázky se dá říct, že online odbočka nahradila jednu klasickou SP hru.

Osobně je mi to fuk, Fallout pod Bethesdou mě už prostě nebere, ale je mi líto vidět takovéhle posuny ve značkách a jejich ždímání za každou cenu.

+1/0
5.11.2018 12:19

M86a31r71t38i48n 50J80u48r35c34o 5419638587844

Jako oddaný fanoušek Fallout univerza jsem hru předobjednal krátce po E3. Oznámení o multiplayeru na úkor singlu mě zklamalo, oznámení, že zde nejsou NPC mě pobouřilo, ipřesto miluju svět Falloutu a hru s plným nadšením očekávám. Doufám ale, že to nedopadne jak s GTA kdy Rockstar zjistil, že pětka je dobrej zdroj peněz a díky tomu je rok 2019 za dveřma a my ani nevíme, jestli další díl bude GTA VI... Vemu-li v potaz, že se od Bethesdy čeká Star Field a novej Elded schrodlsdafv nebo jak se píše tak to vidím Fallout 5 na moje třicáté narozeniny v roce 2025..

+1/0
5.11.2018 11:18

A26l10e58x71a28n37d56r 87V48e92j66v18a85r18a 9863121937307

Já bych to shrnul takto: Po několika hodin strávených s přáteli ve Fallout 76 jsem se s nimi rozloučil a šel si raději zahrát Fallout 4 (samozřejmě s mody). Pokud bude možnost si udělat dedikovaný server s mody tak to nějakou naději má ale i tak je k zamyšlení jestli si pořizovat hru, kterou si člověk musí dodělat sám.

+2/0
5.11.2018 10:14

K67a35r54e30l 28U14r17b75a49n 2844194691219

Hrál pan recenzent někdy mmo?

0/−13
5.11.2018 10:12
Foto

H54o71n74z96a 35S41r68p 9654913852988

Ano

+3/0
5.11.2018 10:20

F81i77l71i40p 63T72ř61e33b40a 6213940328406

Základem MMO je dostatek lidí a dostatek variabilních aktivit. F76 nemá ani lidi (prý má být na jednu instanci mapy jen několik desítek hráčů?), ani aktivity (NPC a reálné questy prostě chybí).

+5/0
5.11.2018 13:33

H94y81n53e64k 51Š87l70a78h78ů81n21e46k 4219203616699

Všimněte si, že článek jsou PRVNÍ DOJMY, nikoliv RECENZE.

+1/0
5.11.2018 16:17

J34a63k74u48b 54B48o49h42o76n21ě76k 8335846399987

Evoluce lenosti.

Původní série byla o příběhu, atmosféře a objevování neznámého světa. To ale vyžadovalo velkou tvůrčí kreativitu. S přechodem do 3D se dal větší důraz na to objevování, příběh a atmosféra šly lehce do pozadí.

Pak si někdo asi přečetl recenze a ohlasy, kde se pořád řešilo, jak lidi baví to objevování, a řekl si, že k čemu potom plýtvat zdroji na příběh a atmosféru.

Samozřejmě, že se pak ukáže, že objevování bez příběhu a atmosféry není tak zcela ono.

+2/−1
5.11.2018 8:51

M58a48t43ě12j 52P86a14v24l14ů 3241300121940

Předevčírem jsem pro zvednutí hype pustil po letech F4. Dialogy jsem přeskakoval, hned sem letěl stavět bázi, čímž jsem zabugoval quest s minutemany. Ty jsem předtím zabugoval znova, když jsem si vzal první energetický zdroj do PA na střeše, než přijal úkol. Skončil jsem u druhého questu. NUDA. Nic co by mě táhlo dále a nutilo to hrát znovu. Viděl jsem gameplaye z F76 - vypadá to jako strašlivá nuda ve stylu destiny 2, které alespoň mělo nějaký příběh a jakž takž pocity úzkosti. ( alespoň z kraje ) - A přitom se stačí podívat vedle na RDR 2.

+3/−2
5.11.2018 8:49

K60a93r52e61l 10J62e15l56í30n83e84k 5552414213863

Kdyz tohle se s RDR2 neda srovnavat, od zacatku vyvoje slo o uplne odlisne hry a obe hry se snazi dokazat neco jineho...otazka je, o co se snazi F76

0/0
5.11.2018 16:12

M40a21t47ě92j 48P81a61v97l76ů 3171180821290

Jakto že nedá? Já bych prostě raději viděl Fallout universum v příběhové atmosferické singleplayer hře, než v multiplayer objevovacím sandboxu. Klidně by to ani nemuselo být open world, ale z ( notně větších ) lokací by se člověk pohyboval prostě přesně tak jako ve F2 ( jakmile vylezu na okraj objeví se mapa cestování - s náhodnými setkání apod. - mimochodem geniální jak Vám zablokovat postup někam kam by jste neměli, protože s oštěpem potkáte bandu enklávanů s gauss puškami ). Prostě RDR2 je poctivě udělaná hra což se o F4 říci nedá. F4 je odbyté dojení kdysi slavného jména. F76 bude propadák, což pohřbí Fallout universum nadobro, protože lidi ve vedení budou tvrdit, že už je to vydojený. Houby ! Lidi chtějí Fallout hru, ale chtějí pořádnou fallout hru. RDR2 jsem si koupil hned co jsem viděl první hráčské gameplaye na YT. F76 si nekoupím ani v akci to už vím naprosto jistě.

0/0
5.11.2018 17:01

K49a69r34e34l 45J53e80l81í67n24e33k 5312334523383

Tohle vsechno je pravda, akorat bych asi nesouhlasil s tim, ze F76 pohrbi celou serii, myslim, ze nejala hra z universa prijde, ale mozna si dlouho pockame. Spis mi ale slo o to, ze F76 byla avizovana jako uplne jina hra, vicemene MMO (ackoliv massive asi moc nebude) a RDR2 jako ciste pribehova hra, takze srovnavat moc nejde. Myslim si, ze by to musela byt extremne vyborna MMO hra, aby snesla srovnani s vybornou pribehovou hrou

0/0
5.11.2018 18:58

J64a57r55o20s74l26a82v 92J75a36k63e22š 6971941752541

Hra je fajn, ale souhlasim, nuda nuda...

0/0
5.11.2018 8:26

T90o79m84á17š 59D58u59š20e87j39o15v71s95k24ý 3717243397330

Smutné. ;-(

(Divím se, že to není Battle Royale. :-P

Jinak je to podle mě labutí píseň táto kdysi skvělé hry.

Dejte Rockstar Games poušť, vyrobí oázu ... Dejte Bethesdě Oázu, vyrobí poušť. :-/)

+2/0
5.11.2018 7:49

O43n28d61r96e18j 13V65a76ň57á97s81e40k 1829861918

Nejvetsi bug je ze pohyb postav je vazany na fps. Takze kdyz mate 140 fps a koukate do zeme bezite dvakrat tak rychle nez clovek s 70 fps. Je to bug v enginu takze by me zajimalo jak se s tim poperou.

+1/0
5.11.2018 7:26

J69a41r51o48s44l77a15v 96J45a32k44e21š 6211951612641

uz to resi od 30.10, do vydani by melo byt opraveno...

0/0
5.11.2018 8:26

J48o81s74e61f 57Č91i93h71á81k 7511829100616

Souhlasím. Hrozná nuda.

+2/0
5.11.2018 5:13

P37a56t56r27i79k 36S81p30i75t94z54b37a30r26t 1734726904545

Já si betu jakž takž užil ovšem za cenu toho že jsem si pořád dokola opakoval že toto není Fallout ale nějaká nová post apo pseudosurvival objevovačka.

Kdybych si uvědomil že to je bohužel Fallout a kam Bethesda tuhle sérii zprasila (Aniž by si díky New Vegas od Obsidianu uvědomili o čem Fallout universum je) bez možnosti záchrany.

Ale tak lepší než Diablo do mobilu :;-D;-D;-D

+6/−1
5.11.2018 1:26

O79n94d43ř43e57j 17D34u44j76k47a 4796656920949

Někdy mi to přijde jako by to úmyslně sabotovali aby se co nejvíce odlišili od Obsidianu.F3 byl dobrý ale F4 je obrovský krok zpět od New Vegas, F76 je F4 reskin ze kterého někdo odstranil hlavní příběhové linky a NPC.

0/0
6.11.2018 17:13

Najdete na iDNES.cz