Diskuse k článku

PRVNÍ DOJMY: Svět Falloutu 76 je obrovský a detailní, ale vládne mu nuda

Prvních několik hodin ve světě nového Falloutu nás příliš nepřesvědčilo. Rozlehlý svět není zaplněný adekvátním obsahem a bez party přátel bude jeho prozkoumávání nejspíše nuda.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K75r57y81s67t50o42f 45P14e58c63h32o39u16s 6954825716758

Tak za mi docela fajn,akurat mi tam ser..... ostatni hraci,v soubojich proti o 5lvl vyssim protivnikovi neni sance

0/0
7.11.2018 15:27

D23a43v46i13d 68A12d41a38m88e11c 6662218

Asi budu oponovat rezenci, ale

1) hru hraju sam (betu), 2x jsme sel do skupiny ale nejak me to nechytlo

2) perfektne si to uzivam

+1/0
7.11.2018 10:55

D82a74v28i70d 22A23d71a60m59e35c 6812258

3) VATS ze je nepoužitelný? Já prakticky střílím jen přes VATS. Ono když tam mám šanci 95%, tak to je "jistota" zásahu... Pravda, hraju na xboxu.

0/0
7.11.2018 13:04

J27i57ř40í 18Ř17e63h20o68ř 9838148236808

tak přirovnejme to k třeba 7 days to die. Pokud by po tom sáhli fanoušci takové hry, asi dostanou to své. Takže tohle prostě jen není rpg fallout.

+1/0
6.11.2018 9:26

P48a86v13e80l 67U34r14b39a75n 8124263352

Souhlas. Prostě je to jiný druh hry. Po pravdě mne překvapuje to rozšířené očekávání, že vše co je "Fallout" musí být RPG. Fallout 76 mne asi neosloví, ale rozhodně nezazlívám autorům, že je taková, jaká je. A to jsem fanoušek jak F1,2, tak i F3,4.

0/0
6.11.2018 11:44

M43i37c49h83a98l 96W57e52i30d32i40n18g51e16r 2568725833184

Ještě, že to není na Steamu.... snaží se Fallout pohřbít?

0/0
5.11.2018 22:17

A80n73t66o64n59í53n 39Ž66o47h77a 2855930218456

Já nevím, ale od Bethesdy mi hry nikdy moc neseděly. Bugy prakticky v každé hře, většinou nejdou dohrát ani s několika patchi.clovek by to možná odpustil, protože hry to bývají obří. Obří, ale prázdné a roztahané. TES má sice hodně fanoušků, ale nikdy jsem to moc nechápal... Každopádně mám dojem, že je to čím dál horší a tohle fiasko mě moc nepřekvapuje. Možná by jednou mohli zkusit udělat hru v menším světě, kde ale bude prostě radost a zábava pobýt.

0/0
5.11.2018 19:17

A89d15a14m 77Š87p17i51l57l70a84r 8409647862166

Treba Dishonored??

0/0
5.11.2018 23:14

A33n25t14o80n97í66n 59Ž20o78h70a 2525410138356

No, tam je Bethesda jen vydavatel? Musím říct, že hry, které vydávají mám docela rád. Dishonored mi sice nesedl, ale třeba The Evil Within je zas moje srdcovka. Tedy hry vydávají dobře, ale co oni tvoří, to mi snad nikdy nesedlo... Když už, tak vždy to bylo nějaké jiné studio pod jejich vydavatelstvím.

0/0
6.11.2018 10:26

A39d92a91m 75Š92p73i69l73l29a61r 8609477282746

Ja jsem od B opravdu nadsenej z TESka. Pamatuju si, ze jsem se dostal i k prvnim dvema. Ale to jsem byl jeste malej. Ale plne jsem vnimal Morrowind a od te doby “laska” :). Z F3 a DLC jsem se popral. New Vegas je od jinejch.

0/0
6.11.2018 10:52
Foto

J69a88k75u51b 11R81a95i61d46a 5318166159224

Fallout 76 asi hrát nebudu. Průzkum mě sice ve Falloutu 4 bavil, ale stavění až tak moc ne, a bez příběhu, postav apod.? Trochu mi to připomíná Funcom, který místo Age of Conan zaměřil síly (v rámci značky) na Conan: Exiles. Takže místo podrobně vytvořeného světa protkaného postavami, místy a příběhy je to random poušť, ale zas v ní můžeme hrát simulátor trosečníka. A to je "vývoj".

0/0
5.11.2018 18:11

T74o11m33á78š 30V57e41s77e10l42ý 1982602613766

BF V: "Nevím, proč mě lidé nenávidějí."

Fallout 74: "Vždyť jsem jenom reskin F4."

Diablo Immortal: "Jo, mi povídej."

Letos je zase skvělý rok;-D

+4/0
5.11.2018 17:01

K40a32t37e87ř34i96n85a 89D26r19a14h23o37k64o49u26p49i73l20o76v17á 9366961552553

Bethesda to má těžké. Co máte dělat, když vám ze hry zmizí všechny NPC, protože protestují proti NPC memu? ;-)

+1/0
5.11.2018 16:54

K35a53r73e46l 20J55e93l69í13n95e29k 5472694533373

Asi me opravite, ale neni to takovej online No men sky z prostredi Falloutu? Vlastne jenom porad neco objevujete...

+2/0
5.11.2018 16:18

J81a51n 72B44í54l32ý 8704507607899

"nikdo vlastně pořádně neví, čím by měl Fallout 76 vlastně být". pokud tím nikdo vlastně myslí pan srp sám sebe, tak souhlasím. informací o hře zveřejnila bethesda dost už před vydáním bety (softcore survival, žádná lidská npc, příběh si vytvářejí sami hráči, jen pár lidí na instanci atd.), překvapený tedy může být jen někdo líný, kdo si o hře nic nezjistil. hraje se to podobně jako dayz, miscreated nebo rust - sandbox survival, kde si příběh musíte udělat sami

0/−7
5.11.2018 14:50

J33a95k37u24b 81B63o76h56o89n58ě92k 8705636789697

Literární způsob vyjádření je plný různých figur, které se nedají a ani nemají chápat doslovně. Někdy zaměňují části a celky, jindy schválně nadsazují a nebo personifikují neživé předměty.

V tomhle případě je z kontextu celkem jasné, rozhodně nemůže jít o stížnost, že by byl záměr vývojářů nedostatečně komunikovaný, ale že se tím myslí, že hra není v žádné své oblasti dostatečně rozvinutá, aby získala nějaký jasný směr a trochu se tak plácá od ničeho k ničemu. To je obvykle sitauce, kdy se dílo personifikuje a říká se o něm, že "neví, čím chce vlastně být." Pravda, tady je to bez personifikace a člověk si na to musí počkat až do dalšího odstavce, ale je to tak.

Ostatně úplně stejný dojem jsem právě z různých vyjádření Bethesdy nabyl i já sám.

+15/0
5.11.2018 15:05
Foto

H29o51n15z91a 61S46r56p 9104663692198

Díky :)

+6/0
5.11.2018 15:36

J42a21n 57B89í36l58ý 8254697777979

;-D ehm...hra je sandbox survival, tak byla avizovaná, v té podobě byla vydaná v betě. nic jiného to neumí ani nepředstírá, že umí. dostali jsme přesně to, co se na základě informací od bethesdy dalo očekávat. to bylo smyslem mého sdělení. recenzentovu stížnost na nedostatečnou komunikaci vývojářů jsem neměl na mysli ani sekundu, to sis tam přidal sám. přeju hodně štěstí při hledání jasného směru u sandboxu

+1/−2
5.11.2018 19:58

J53a36k59u68b 75B12o69h65o68n45ě34k 8685626279737

Aneb jak se snažit trollit autora, selhat a pak dělat chytrého. Ten posun v argumentaci mezi prvním příspěvkem, kde je autor jasně obviňovaný z toho, že nebyl schopný si najít prohlášení Bethesdy a druhým příspěvkem, že tohle vlastně nemělo vůbec být obsahem prvního příspěvku je komický :-)

0/0
6.11.2018 9:20

J46a31n 84B64í74l94ý 8374907547279

ale prdlajs, chytráka děláš ty. srpovi vyčítám, že tvrdí, že f76 neví, jaká hra chce být. a dokazuji, že charakter hry je jasný od jejího ohlášení. vše ostatní je jen tvoje hraní si na chytrýho

0/0
6.11.2018 14:14

J85a40k90u42b 67B89o21h70o60n78ě43k 8465756789117

Čtenář se elementární schopností pochopení textu si obrázek udělá sám :-)

0/0
6.11.2018 14:18

F23i43l59i97p 30T40ř51e91b31a 6903330558176

Další krok špatným směrem.

F4 mě bavil, ale nedal bych mu víc, než 75%, přitom by stačili doslova drobnosti, aby dostal klidně o 20% víc.

a) Příběh. Ten, co tam je, je zajímavý asi jako cenzurovaná edice 50 odstínů.

b) Podpora po vydání. Svět velikosti Falloutu se nedá dokonale otestovat. Když ale 12 milionů zákazníků několik DLC po vydání hlásí stále dokola ty samé problémy, něco je špatně.

c) odladit engine, oddělit fungování světa od vykreslování scény, omezit input lag

d) uživatelské rozhraní pro PC. To by samo o sobě snad ani tolik nevadilo, jen je na tom hrozně vidět, jak se na nějakou optimalizaci pro PC vysmáli.

F76, podle dostupných informací trpí stejnými neduhy, jako čtyřka, jen se už ani nepokouší o obsah, a že si ho jako hráči zajistí sami. Ale jak? Není to příběhové RPG, aby to hráli samotáři. Není to akční FPS, těch pár desítek lidí se na tak velké mapě těžko potká jinak, než tak že se domluví. Není to MMO, stejný problém. Není to adventura, není motivace prozkoumávat. PvP je navíc consent based, takže v postapokalyptické pustině ani nehrozí žádné reálné nebezpečí. A není to ani Minecraft, aby si v něm nadšenci stavěli jaderné elektrárny. Co to tedy je?

+3/0
5.11.2018 13:28

F59i33l17i14p 74T13ř11e16b42a 6733230278486

Nedá se nic dělat, hold se budeme muset složit.

Navrhuju Kickstarterovou kampaň na odkoupení veškerých práv na značku Fallout od Bethesdy a jejich předání do rukou Tima Caina a Chrise Avellona.

Něco kolem dvou miliard dolarů (samotný F4 vydělal 750M) by myslím mohlo stačit ;-D;-D

+8/−1
5.11.2018 13:08

J37a70k84u16b 55B20o23h14o94n61ě89k 8245756269727

Pokud se pánové zavážou, že mezi přispěvatele rozdělí polovinu zisku ze všech budoucích Fallout her v jejich režii (nebo z opětovného prodeje značky). tak já rozhodně něco přispěju a klidně i v řádu tisíců :-)

+4/0
5.11.2018 13:43

J96i41r43i 46R59u68s78n39o87k 4195892687283

Dle meho takhle hra miri na velice specificke publikum. De fakto jde o neco jako DayZ. Velkea mapa, par lidi, ale zabavu si uz vytvor sam. Jsem si jisty, ze to u nejakych lidi bude velice oblibene stejne, jako zustava oblibene u urcite skupiny hracu DayZ. Jen to nebude masovka.

+1/0
5.11.2018 11:30

M77a15r38t84i93n 29P33o19k27o17r72n84y 1281459745274

Tak je to spinoff podobně jako fallout shelter, kdy zkouší něco nového. Tudíž tímto původní fallout nezničí. singleplayerový fallout bude pokračovat a teprve uvidíme jak kvalitně.

Je otázka na koho je toto přesně mířeno. Považuji to pořád prostě za Rust ve světě falloutu. Ovšem se to snaží zavděčit širšímu publiku, což je myslím chyba. Hlavně co se týče omezenosti PVP? Aby to zaujalo hráče těchto her, tak se mi to zdá málo "hardcore".

Uvidíme co z toho vyleze. On pokud si hráč pustí Rust, tak mu to může připadat taky jako nuda ... vlastně tam není co dělat, když někoho potka tak ho akorát hned zabije. Je to dosti specifická hra pro specifické publikum, které se ovšem existuje.

+2/0
5.11.2018 11:20

J60a92k60u98b 16B54o51h59o47n11ě74k 8395396509697

Neříkalo se totéž, když měl vyjít SW: Old Republic? A co Elder Scrolls Online? ;-)

0/0
5.11.2018 11:29

M95a50r43t73i16n 51P10o55k56o47r66n68y 1551489265354

Teď nevím na jaké mé tvrzení je to reakce, neboť jich tam mám několik. Pokud na "kdy zkouší něco nového. Tudíž tímto původní fallout nezničí."

Tak singlepayer elder srolls bude a nevšiml jsem si reakcí, že by toto mmo nějak zničilo značku elder strolls.

U KOTORů nebyli náznaky že by měly nějaké díly pokračovat a rozhodně se neříkalo, že je to odbočka a nejaké další singleayerové RPG budou. Také nemám pocit, že SW:OR nějak zničilo něčemu pověst? Dle článků co jsem četl to nebyla špatná hra.

0/0
5.11.2018 11:59

J59a61k32u24b 34B71o32h53o59n54ě44k 8335936239777

Že to původní hru neničí a SP Fallout bude pokračovat.

U těch dvou uvedených případů se taková odbočka ale ukázala být pro původní hry dost problém. KotoR 3 prostě nikdy nevyšel a i když OR nebyla vyloženě špatná hra, tak to prostě bylo něco úplně jiného.

Pro ES to byla hodně solidní brzda vývoje dalších her.

Morrowind 2002, Oblivion 2006, Skyrim 2011 a teď máme 2018 a další díl zatím v nedohlednu. Místo 4-5 let pauzy je tu minimálně 8 let. To už je slušný písek v soukolí a bez jakékoliv nadsázky se dá říct, že online odbočka nahradila jednu klasickou SP hru.

Osobně je mi to fuk, Fallout pod Bethesdou mě už prostě nebere, ale je mi líto vidět takovéhle posuny ve značkách a jejich ždímání za každou cenu.

+1/0
5.11.2018 12:19

M67a67r68t71i19n 87J15u33r57c63o 5529278357984

Jako oddaný fanoušek Fallout univerza jsem hru předobjednal krátce po E3. Oznámení o multiplayeru na úkor singlu mě zklamalo, oznámení, že zde nejsou NPC mě pobouřilo, ipřesto miluju svět Falloutu a hru s plným nadšením očekávám. Doufám ale, že to nedopadne jak s GTA kdy Rockstar zjistil, že pětka je dobrej zdroj peněz a díky tomu je rok 2019 za dveřma a my ani nevíme, jestli další díl bude GTA VI... Vemu-li v potaz, že se od Bethesdy čeká Star Field a novej Elded schrodlsdafv nebo jak se píše tak to vidím Fallout 5 na moje třicáté narozeniny v roce 2025..

+1/0
5.11.2018 11:18

A12l50e13x90a62n17d70r 82V11e52j69v90a81r50a 9913271387337

Já bych to shrnul takto: Po několika hodin strávených s přáteli ve Fallout 76 jsem se s nimi rozloučil a šel si raději zahrát Fallout 4 (samozřejmě s mody). Pokud bude možnost si udělat dedikovaný server s mody tak to nějakou naději má ale i tak je k zamyšlení jestli si pořizovat hru, kterou si člověk musí dodělat sám.

+2/0
5.11.2018 10:14

K12a87r22e33l 32U54r13b57a91n 2934634521249

Hrál pan recenzent někdy mmo?

0/−13
5.11.2018 10:12
Foto

H82o26n30z12a 89S91r16p 9684233752268

Ano

+3/0
5.11.2018 10:20

F63i76l19i12p 27T32ř32e14b93a 6613450848176

Základem MMO je dostatek lidí a dostatek variabilních aktivit. F76 nemá ani lidi (prý má být na jednu instanci mapy jen několik desítek hráčů?), ani aktivity (NPC a reálné questy prostě chybí).

+5/0
5.11.2018 13:33

H84y22n79e88k 73Š94l46a60h56ů48n22e97k 4869863496139

Všimněte si, že článek jsou PRVNÍ DOJMY, nikoliv RECENZE.

+1/0
5.11.2018 16:17

J54a16k81u84b 31B41o26h84o89n80ě74k 8395856429227

Evoluce lenosti.

Původní série byla o příběhu, atmosféře a objevování neznámého světa. To ale vyžadovalo velkou tvůrčí kreativitu. S přechodem do 3D se dal větší důraz na to objevování, příběh a atmosféra šly lehce do pozadí.

Pak si někdo asi přečetl recenze a ohlasy, kde se pořád řešilo, jak lidi baví to objevování, a řekl si, že k čemu potom plýtvat zdroji na příběh a atmosféru.

Samozřejmě, že se pak ukáže, že objevování bez příběhu a atmosféry není tak zcela ono.

+2/−1
5.11.2018 8:51

M64a93t96ě97j 95P40a70v83l16ů 3901130831870

Předevčírem jsem pro zvednutí hype pustil po letech F4. Dialogy jsem přeskakoval, hned sem letěl stavět bázi, čímž jsem zabugoval quest s minutemany. Ty jsem předtím zabugoval znova, když jsem si vzal první energetický zdroj do PA na střeše, než přijal úkol. Skončil jsem u druhého questu. NUDA. Nic co by mě táhlo dále a nutilo to hrát znovu. Viděl jsem gameplaye z F76 - vypadá to jako strašlivá nuda ve stylu destiny 2, které alespoň mělo nějaký příběh a jakž takž pocity úzkosti. ( alespoň z kraje ) - A přitom se stačí podívat vedle na RDR 2.

+3/−2
5.11.2018 8:49

K44a17r79e71l 74J64e80l62í57n96e67k 5802664723163

Kdyz tohle se s RDR2 neda srovnavat, od zacatku vyvoje slo o uplne odlisne hry a obe hry se snazi dokazat neco jineho...otazka je, o co se snazi F76

0/0
5.11.2018 16:12

M88a72t15ě43j 70P58a41v33l56ů 3101160891890

Jakto že nedá? Já bych prostě raději viděl Fallout universum v příběhové atmosferické singleplayer hře, než v multiplayer objevovacím sandboxu. Klidně by to ani nemuselo být open world, ale z ( notně větších ) lokací by se člověk pohyboval prostě přesně tak jako ve F2 ( jakmile vylezu na okraj objeví se mapa cestování - s náhodnými setkání apod. - mimochodem geniální jak Vám zablokovat postup někam kam by jste neměli, protože s oštěpem potkáte bandu enklávanů s gauss puškami ). Prostě RDR2 je poctivě udělaná hra což se o F4 říci nedá. F4 je odbyté dojení kdysi slavného jména. F76 bude propadák, což pohřbí Fallout universum nadobro, protože lidi ve vedení budou tvrdit, že už je to vydojený. Houby ! Lidi chtějí Fallout hru, ale chtějí pořádnou fallout hru. RDR2 jsem si koupil hned co jsem viděl první hráčské gameplaye na YT. F76 si nekoupím ani v akci to už vím naprosto jistě.

0/0
5.11.2018 17:01

K21a83r86e35l 11J55e11l82í89n71e55k 5962964153843

Tohle vsechno je pravda, akorat bych asi nesouhlasil s tim, ze F76 pohrbi celou serii, myslim, ze nejala hra z universa prijde, ale mozna si dlouho pockame. Spis mi ale slo o to, ze F76 byla avizovana jako uplne jina hra, vicemene MMO (ackoliv massive asi moc nebude) a RDR2 jako ciste pribehova hra, takze srovnavat moc nejde. Myslim si, ze by to musela byt extremne vyborna MMO hra, aby snesla srovnani s vybornou pribehovou hrou

0/0
5.11.2018 18:58

J32a32r42o24s76l22a85v 48J19a45k20e81š 6551431732371

Hra je fajn, ale souhlasim, nuda nuda...

0/0
5.11.2018 8:26

T14o15m49á39š 10D96u60š89e76j61o32v11s46k14ý 3877683757500

Smutné. ;-(

(Divím se, že to není Battle Royale. :-P

Jinak je to podle mě labutí píseň táto kdysi skvělé hry.

Dejte Rockstar Games poušť, vyrobí oázu ... Dejte Bethesdě Oázu, vyrobí poušť. :-/)

+2/0
5.11.2018 7:49

O60n11d13r18e84j 14V88a61ň54á20s33e42k 1259441798

Nejvetsi bug je ze pohyb postav je vazany na fps. Takze kdyz mate 140 fps a koukate do zeme bezite dvakrat tak rychle nez clovek s 70 fps. Je to bug v enginu takze by me zajimalo jak se s tim poperou.

+1/0
5.11.2018 7:26

J35a45r25o51s70l20a94v 28J36a74k47e22š 6871871282671

uz to resi od 30.10, do vydani by melo byt opraveno...

0/0
5.11.2018 8:26

J58o58s53e96f 69Č48i44h39á97k 7771989930516

Souhlasím. Hrozná nuda.

+2/0
5.11.2018 5:13

P14a72t71r70i56k 36S80p55i52t41z69b34a64r86t 1664246934935

Já si betu jakž takž užil ovšem za cenu toho že jsem si pořád dokola opakoval že toto není Fallout ale nějaká nová post apo pseudosurvival objevovačka.

Kdybych si uvědomil že to je bohužel Fallout a kam Bethesda tuhle sérii zprasila (Aniž by si díky New Vegas od Obsidianu uvědomili o čem Fallout universum je) bez možnosti záchrany.

Ale tak lepší než Diablo do mobilu :;-D;-D;-D

+6/−1
5.11.2018 1:26

O43n27d45ř84e29j 36D56u61j67k86a 4656966720509

Někdy mi to přijde jako by to úmyslně sabotovali aby se co nejvíce odlišili od Obsidianu.F3 byl dobrý ale F4 je obrovský krok zpět od New Vegas, F76 je F4 reskin ze kterého někdo odstranil hlavní příběhové linky a NPC.

0/0
6.11.2018 17:13

Najdete na iDNES.cz