Diskuze

Hradec si neví rady s torzem stoletého mostu, místo záchrany rezaví

Už tři roky čelí korozi torzo stoletého železného mostu ve Svinarech u řeky Orlice, které Hradec Králové uložil na břeh. Ještě déle vzdoruje koželužna v Kuklenách. Peníze na záchranu historických fragmentů nejsou. A zatím ani vůle hradecké radnice.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DJ

D25a94v94i74d 33J85e18c60h

20. 7. 2021 7:46

Já znám takovou skupinu lidí, přesněji řečeno etnikum a ti by ten most rozebrali zadarmo...;-)

1 0
možnosti
Foto

Pokud odbor majetku Města HK nechal před cca 7 lety odstranit věžičku a ponechal po celá léta v domě díru tak to jasně hovoří o tom, že má nějaké zadání a to zadání je takové, že dům musí zmizet...

0 0
možnosti
VM

V Hradci Králové nejde nic.

Podívejte se na lízátka tam to je jak v Berlíně v roce 1945.

1 0
možnosti
PK

... to jen svědčí o neschopnosti radnice, řeší myšobijské války, bojují o koryta, ale neschopnost z nich přímo teče!!

2 0
možnosti
JB

J27i56r86k53a 65B35l80á57h68a

19. 7. 2021 15:50

Rozřežte to do šrotu amatéři. Nic jinýho neumíte.

Dneska jsem vyjel po HK autem a lituju přespolní, co neznají zkratky. Ještě že jsou prozádniny.

3 1
možnosti
Foto

Možná by zbytek mostu mohl sloužit jako lávka (o které se dost nekonkrétně článek zmiňuje), někde úplně jinde. Jsou určitě obce, které by potřebovali přemostit menší tok na svém území. Pokud je možnost transportu (což nevím), viděl bych takové řešení jako perfektní. Z konstrukce by nebyla "památka", ale nadále by šlo o živý, užitečný most.

Pokud je tou lávkou míněna lávka přes Orlice v místě, kde most stál dříve, je to opravdu na úrovni muzejního exponátu. Argumentovat cenou nové lávky mi nedává smysl, protože tam není lávka potřebná.

0 0
možnosti
LJ

Jak je patrné, ocelový most byl silniční a byl nahrazen betonovým (předpokládám kvůli průjezdnímu profilu). Po renovaci se s ním uvažovalo jako s lávkou pro pěší v nové lokalitě, v článku uvedeno zcela konkrétně. A argument ceny se týká právě lávky v nové lokalitě, pokud nebude použita stávající konstrukce mostu, potom je nutno uvažovat s kompletně novou konstrukcí lávky v dané lokalitě, jejíž cena se vyšplhá k pár desítkám milionů. Což je záměr, z balíku několika málo milionů se krade špatně, v balíku o několika desítkách milionů, tam se pár "drobných" ztratí lehce. :-/

3 0
možnosti
VF

Desítky milionů ža opáskování a natření takové konstrukce? Čím to budou natírat zlatem? A jestli by to tak stálo, tak se pak nelze čemu divit že je stát na huntě když se platí takové prachy za ne moc náročné opravy.

7 0
možnosti
JP

Nebudou to natirat zlatem, ale maji v kalkulaci i odklony penez a sponzoring.

3 0
možnosti
JK

J50a47n 53K72o84p27p

19. 7. 2021 11:46

Neni to tak davno, co nekde v africe muselo v divocine nouzove pristat obri dopravni letadlo. Nez majitele vymysleli co s nim a jak ho od tam dostat, domorodci ho skoro komletne rozebrali. Netrvalo to myslim dyl nez mesic. Tim chci ric, ze kdyz ten most tam nechaji stat dostatecne dlouho, jiste mistni etnikum se o neho taky jiste postara... :-)

2 0
možnosti
LJ

Desítky milionů! ;-D Jako ocelář se jenom musím smát. Jo, na těch pár melounech (v článku 2M, to by mohlo tak být) se moc nevydělá, co? Takže zadání je jasné - vyslovit nesmyslnou částku, u té konstatovat, že na ní město nemá, a nechat konstrukci dojít do takového stavu, kdy bude zralá leda tak do šrotu a potom vypsat výběrové řízení na novou lávku. A tam už to těch pár desítek milionů bude, takže tam nějaké to "všimné" už kápne. :-/ Jestli je někdo plzeňák, tak si určitě vybaví chráněnou kulturní památku u Domažlické, první svařovaný příhradový most prof. Faltuse z r. 1931. A ta rezne a je bez údržby, bratru pár desítek let. ;-) Nebo spíš ;-(. A to je na její nové umístění dávno zpracována studie. Takže jak asi dopadne most z článku. :-(

13 0
možnosti
MS

Zbourat a zlikvidovat - pokud není nad slunce jasné a každému, že je to vzácnost, tak zlikvidovat a nevyhazovat peníze na hlouposti.

1 3
možnosti
LJ

Takže raději nechat naprojektovat a postavit novou lávku za pár desítek milionů, než repasovat starou? Pane Staňku, nejste náhodou úředník? Ti takto uvažují, pár desítek milionů sem, pár desítek tam, z mého to není, že? 8-o

7 1
možnosti