Pátrání po matce se synem v Peci pod Sněžkou | foto: Policie ČR

O matce se synem už dva dny nikdo neví, pátrání je zatím neúspěšné

  • 78
V Peci pod Sněžkou pokračuje bez výsledku pátrání po čtyřicetileté ženě a tříletém chlapci, kteří se ztratili v pátek odpoledne během pobytu v tamním penzionu. I v neděli se do pátrání v náročném terénu zapojilo zhruba osmdesát policistů, hasičů a horských záchranářů. Vzlétl i vrtulník. Policie bude v pátrání pokračovat i v noci.

Ani nedělní rozsáhlé pátrání v Krkonoších po čtyřicetileté ženě a jejím tříletém synovi z okresu Praha - západ výsledek nepřineslo. Od rána do setmění po nich v terénu, stejně jako v sobotu, pátralo na 80 policistů, hasičů a členů horské služby.

Díky zlepšenému počasí policie do pátrání od 09:00 zhruba na pět hodin nasadila i vrtulník, který v sobotu kvůli silné mlze nešel použít. Informovala o tom mluvčí hradecké krajské policie Iva Kormošová.

Kormošová pro iDNES.cz uvedla, že policie bude v pátrání pokračovat i v noci. V pondělí ráno opět zkusí nasadit vrtulník.

„Prozatím je pátrání bez úspěchu,“ uvedla Kormošová pár minut před nedělním polednem. Stejná byla situace i v 16 hodin odpoledne. „Je těžké předvídat, jak bude v dalších dnech pátrání v případě víkendového neúspěchu pokračovat, informací je velmi málo,“ doplnila mluvčí.

„Současně prověřujeme všechny možné okolnosti a varianty zmizení ženy a jejího dítěte,“ uvedla Kormošová.

„Pátrací akce je v gesci policie. Určili nám, které úseky máme prohledat s pomocí pěších, s pomocí čtyřkolek a kde mají pátrat psovodi. Na místě máme tři psovody z Krkonoš, o jednoho méně než včera. Ten se dnes již zapojit nemohl,“ uvedl náčelník krkonošské horské služby Pavel Cingr.

Již v sobotu uvedl, že pátrání se odehrává ve velice náročném terénu v okolí Pece pod Sněžkou v lokalitách Richterových bud a Obřího a Modrého dolu, který prověří jak kondici, tak orientaci pátračů.

Zmizení ženy a chlapce ohlásil v pátek odpoledne partner a otec dítěte a shodou okolností také majitelka penzionu, kde se matka s dítětem den po Vánocích ubytovali. Zařízení měli opustit 30. prosince, avšak jejich pokoj byl zamčený, ženě nebylo možné se dovolat a auto zůstalo stát před penzionem.

Nepotvrdilo se, že by matku se synem převážel taxík, autobus či byli hospitalizovaní v nemocnici.

„Žádáme všechny, kteří by mohli podat jakoukoliv informaci k pohřešované ženě a jejímu synovi, aby okamžitě zavolali na linku 158, nebo se dostavili na jakoukoliv policejní služebnu,“ požádala Kormošová.

Úspěšnou pátrací akci podnikli policisté v říjnu u Sedloňova v Orlických horách, kde se jim podařilo zachránit dvouletého chlapce. Hoch ušel sám zhruba 3,5 kilometru, načež jej zachránili díky vrtulníku s termovizí.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz