Nehoda vlaku a menšího nákladního auta na přejezdu v Hostinném. (26. 5. 2022)

Nehoda vlaku a menšího nákladního auta na přejezdu v Hostinném. (26. 5. 2022) | foto: HZS KHK

Náklaďák se v Hostinném srazil s vlakem, cestující museli na nádraží po svých

  • 0
Na železničním přejezdu v Hostinném na Trutnovsku se střetl ve čtvrtek dopoledne osobní vlak s menším nákladním autem. Řidič utrpěl drobná poranění, nezraněných osm lidí z vlaku muselo na nádraží dojít pěšky.

Nehoda se stala na železničním přejezdu chráněném zvukovou a světelnou signalizací v ulici Nádražní. Řidič zdemolovaného nákladního vozidla utrpěl jen lehká zranění a skončil v péči záchranářů. Ve vlaku cestovalo podle informací policie celkem osm lidí.

„Cestující ve vlaku byli v pořádku, sedmi lidem jsme pomohli vystoupit, odešli na železniční stanici,“ uvedli na svém Twitteru hasiči. Na místě zasahovaly jednotky z Vrchlabí a Hostinného.

„U řidiče nákladního automobilu se alkohol neprokázal. Trutnovští dopravní policisté nehodu vyšetřují ve spolupráci s Drážní inspekcí,“ uvedla mluvčí policie Eliška Majerová.

Regionální tratě z Vrchlabí a z Chlumce nad Cidlinou byly v úseku Hostinné - Pilníkov více než dvě hodiny mimo provoz. Podle informací Českých drah tam fungovala náhradní autobusová doprava.