Nehoda kamionu a dvou osobních aut na křižovatce ulic Koutníkova a Jilemnického...

Nehoda kamionu a dvou osobních aut na křižovatce ulic Koutníkova a Jilemnického na předměstí Hradce Králové (12. 7. 2021). | foto: HZS Královéhradeckého kraje

Šofér kamionu jel na červenou a smetl osobní auto, v něm zahynul řidič

  • 195
Tragická nehoda se ráno stala na předměstí Hradce Králové na rušné výpadovce na Jičín a Náchod. Na světelné křižovatce se tam srazil kamion se škodovkou, která vjížděla na hlavní silnici. Šestačtyřicetiletý řidič osobního auta zemřel, dva spolucestující jsou zraněni. Policie již cizince z kamionu stíhá.

Nehoda se stala krátce před 6:00 v Plotištích nad Labem na světelné křižovatce rušné Koutníkovy ulice a ulice Petra Jilemnického.

„Řidič kamionu zřejmě vjel do křižovatky na červenou,“ uvedla krátce po nehodě mluvčí hradecké policie Šárka Pižlová.  

Už během pondělka kriminalisté obvinili jednapadesátiletého cizince z usmrcení z nedbalosti, těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a z ublížení na zdraví z nedbalosti. Hrozí mu až šestiletý trest vězení.

Dechová zkouška vyloučila, že by řidič kamionu před jízdou pil alkohol. Zadrženého muže policie v úterý propustila, bude stíhán na svobodě.

Řidič kamionu jel směrem z města. Na křižovatce srazil osobní auto Škoda Octavia, které do křižovatky vjelo z ulice Petra Jilemnického. Po střetu osobního auta s kamionem bylo poškozeno ještě zaparkované osobní auto značky Ford.

Záchranáři převezli dva zraněné do nemocnice. Na místě zasahují policisté a profesionální hasiči z hradecké stanice Pražská.

Policie silnici zcela uzavřela, dopravu odkláněla u ČKD a u čerpací stanice Benziny v Koutníkově ulici. Od 9:20 je Koutníkova ulice s omezením průjezdná.

,