Řidič Škody Octavia narazil do stromu u Bohdašína na Broumovsku (22. 11. 2018).

Řidič Škody Octavia narazil do stromu u Bohdašína na Broumovsku (22. 11. 2018). | foto: Policie ČR

Řidič narazil autem do stromů, ze spolujezdce se vysypala „psaníčka“

  • 5
Mladý muž nezvládl jízdu na rozbředlém sněhu na Broumovsku a havaroval. Těžce se zranil. Když záchranáři ošetřovali jeho spolujezdce, který utrpěl lehčí zranění, vypadla mu „psaníčka“ s bílým práškem. Policie je poslala na rozbor a zjišťuje, zda řidič nebyl pod vlivem návykových látek.

Nehoda se stala u Bohdašína nedaleko Teplic nad Metují ve čtvrtek kolem půl druhé odpoledne. Pětadvacetiletý muž s vozem Škoda Octavia narazil do stromu.

„S největší pravděpodobností nepřizpůsobil rychlost vozu zimním podmínkám v chráněné krajinné oblasti a při průjezdu úseku s vyjetými sněhovými kolejemi dostal s vozidlem smyk,“ uvedla mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Řidič vyjel vpravo mimo silnici a levou částí auta narazil do vzrostlého stromu, pak byl vůz odhozen zpět na silnici a skončil v dalším stromě u levé krajnice. Záchranáři těžce zraněného řidiče odvezli do Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

Devětadvacetiletého spolujezdce s lehčím zraněním vzali také do hradecké nemocnice. Teď ho ale čeká vysvětlování na policii. Při ošetření z něj totiž vypadly téměř tři desítky „psaníček“ s bílou  krystalickou látkou. Policisté je poslali na odbornou expertizu s podezřením, že mladík vezl drogy.

Dopravní nehodu, její okolnosti a příčinu včetně případného ovlivnění řidiče nedovolenými látkami zatím policie vyšetřuje.

„Policisté nemohli provést přímo na místě testování řidiče vzhledem k povaze jeho zranění,“ doplnila mluvčí.

Škoda na autě se odhaduje na 50 tisíc korun, tisícikorunová škoda je i na stromě.