Lupiči hrozili prodavači pistolí a nožem, ten jim přesto kasu neotevřel

  • 3
Dva neznámí pachatelé v černé kukle a masce s nasazenými kapucemi v sobotu v podvečer přepadli prodejnu na náměstí K. V. Raise v Lázních Bělohrad na Jičínsku. Lupiči vyhrožovali prodavači střelnou zbraní a dlouhým kuchyňským nožem, strkali do něj a házeli lahvemi, prodejce ale zachoval klid a kasu odmítl otevřít.

K přepadení prodejny došlo v sobotu v 18:16 hodin. Lupič ozbrojený krátkou střelnou zbraní šel přímo k prodavači a požadoval otevření pokladny.

„Jelikož prodejce na tyto opakované výzvy nereagoval, umocnil útočník své výhružky tím, že z regálu umístěného za pultem odebral lahev s alkoholem a vyhodil ji do plexiskla, které poškodil,“ popsala mluvčí jičínské policie Eliška Pospíšilová.

Vyhrožoval mu pistolí u hlavy

Lupič dával prodavači pistoli k hlavě, strkal do něj, přetahovali se. Prodejce ale i přes zvyšování agrese pachatelů kasu neotevřel. Ozbrojený muž to nakonec vzdal a odcizil alespoň několik lahví destilátů a desítky kusů cigaret, které předával komplicovi s nožem.

„Následně společně obchod opustili a odešli ve směru do ulice Třetí strana,“ vylíčila vyhrocený incident mluvčí jičínské policie Eliška Pospíšilová a vyzvala případné svědky, aby se policii ozvali.

„Žádáme občany, kteří muže na uvedených záběrech poznali, případně se v uvedenou dobu pohybovali v blízkosti prodejny a všimli si čehokoliv, co by kriminalistům pomohlo s dopadením pachatelů, aby tyto informace sdělili na telefonním čísle 974 533 111, případně bezplatné lince 158,“ uvedla Pospíšilová.