Diskuze

Spor o zámek Opočno skončil, dědička neuspěla u soudu ve Štrasburku

Zámek Opočno na Rychnovsku zůstane státu. Evropský soud pro lidská práva ve Štrasburku totiž zamítl stížnost rodiny Colloredo-Mansfeldů a tím potvrdil loňský rozsudek českého Ústavního soudu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lidé si asi nikdy neuvědomí, že udělat restituce bylo právo ne povinnost státu. Taky různé státy v různé době je provedly různě.

0 0
možnosti
PV

Pročítám diskusi a je mě smutno - přátelé - to jste se nadobro zbláznili, že znevažujete výroky soudů - notabene Štrasburk ???

Naše společnost je založena na důvěře ve spravedlnost a pokud máte důkazy ke Štrasburskému soudu měli jste je předložit a ne tady planě tlachat o nesmyslech !!

1 1
možnosti
JZ

J10a23n 68Z42e43m51a28n

24. 2. 2021 18:27

Štrasburk je dobře známý prolezlostí Sorosovými NGO agenty. viz např. https://eclj.org/geopolitics/echr/emprise-de-soros-sur-la-cour-europeenne-des-droits-de-lhomme--la-cedh-persiste-et-signe-

Je to dávno spíše politická než právní instituce.

1 1
možnosti
VK

Tady láska a pravda bohužel nezvítězila! Je to ostuda. Stát tímhle využil nacistického zločinu ve svůj prospěch.

0 2
možnosti
PV

Vladimíre - opravdu si myslíš že ve Štrasburku jsou lidé kteří nerozhodují správně ??

0 0
možnosti
JK

J21i76ř30í 39K18o45u61k

24. 2. 2021 12:54

V jiném případě stát vracel zabavený majetek před Únorem 1948, protože to bylo zapsáno do pozemkových knih až po Únoru, tudíž to je náš právní stát.

1 0
možnosti

A co má říkat Německý řád. Tomu se nevydal majetek, protože mu ho ČSR vrátila soudně v březnu 1948, nacěž byl později zabaven.

0 0
možnosti
Foto

Jen přemýšlím, k čemu je státu zámek.

4 3
možnosti
VF

Co bylo ukradeno ma byt navraceno. Ale kam az do historie? 70 let zpet? 100 let zpet? 500 let zpet?

12 2
možnosti
EL

V tom je ten vtip. Kdyby jim to zabavili komunisti, tak by jim to vrátili. Ale když to zabavili už Němci a potvrdil Beneš, přes to nejede vlak.

5 0
možnosti

Chápu že soudy jen vykládají zákony, ale v tomhle případě je ten zákon špatný. Vždyť podle toho co jsem četl, pracoval bývalý majitel zámku po jeho odebrání jako totálně nasazený, to opravdu o jakémkoliv profitu z války nesvědčí.

14 3
možnosti
KP

To je pravda. Pracoval ve fabrice, tvrdil můj děda.

0 0
možnosti
LM

To se táhlo třicet let a třeba Walderode dokonce zemřel aby majetky dostala kolaborantova vdova.A kníže šláfenberg - tam to mělo jiný fofr i pozadí.

3 6
možnosti
ZB

Po Bílé Hoře se vyrojilo mnoho malých šlechtických rakouských a německých rodů, které dostaly zkonfiskovaný majteke české šlechty. Byla to velekrádež. Teď se to jedné takové šelchtické rodině vrací, a to co jim bylo darováno, tak jim podobně bylo odňato.

21 7
možnosti
DK

vaše Jiráskovská logika absolutně popírá logiku tehdejší doby. Ta česká šlechta neměla svá panství ve vlastnictví, nýbrž ve "věčné držbě", do které jim je propujčil král pod podmínkou věrnosti jemu, resp. koruně. Když král naznal, že některý rod ho zradil, mohl mu panství odejmout a dát jinému rodu. A to právě po Bíle hoře činil.

4 2
možnosti
PD

Tak to mne nemrzí, potomci ortokářů nedostanou zámek na který se jejich otroci tolik nadřeli.

7 9
možnosti