Diskuze

Muž v Hradci místo karantény vyrazil na kolo a spadl. Ohrozil záchranáře

Mladý muž z Hradce Králové nedbal po návratu z Itálie na karanténu a ohrozil přímo záchranáře. Zdravotníci u něj zasahovali, když na ulici spadl z kola. Posádka však naštěstí zraněného předem vyzpovídala, takže pak použila speciální oděvy. Muži hrozí postih od policie i hygieniků.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Vsimli jste, proc policie nema rousky? Meli by mit alespon neco pri kontaktu, ohrozuji sami sebe i pri techto kontrolach... viz diskuze s panem :-)

0 0
možnosti
FZ

Takže kvůli jednoho ****** může celá posádka sanitky skončit v karanténě a můžou citelně chybět, když jich bude potřeba.

1 0
možnosti
JN

J76o62s87e87f 57N33o44v87á87k

18. 3. 2020 18:50

Co nejrychleji se musí uplatnit maximální sankce a vše bez ohledu na GPDR zveřejnit! Jinak se z toho nikdy nedostaneme!

1 0
možnosti
LF

V českých lesích řádí kůrovec.

v českých městech(Litovel, H.K.), b....ec.

0 0
možnosti
PM

Klasická ukázka stavu kdy IQ = ÍÁ.

8 0
možnosti
MG

M81i57r53e25k 22G66a46j32e30r

18. 3. 2020 15:11

Na druhou stranu by bylo mnohem horší, kdyby jel tolejbusem. Pravděpodobnost úrazu je jen o trochu menší.

0 0
možnosti
MM

A pro zdejší mínuskáře dožadující se lynčování přikládám výňatek z prohlášení Prof. MUDr. Jiří Beneše, CSc. a Prof. MUDr. Ladislav Machala, Ph.D.

(Klinika infekčních nemocí 3. LF UK, Nemocnice Na Bulovce, Praha)

Co má dělat člověk v karanténě, který byl v kontaktu s infekcí a přitom je subjektivně zdravý

1) Člověk v karanténě se nesmí stýkat s jinými lidmi, zejména ne s těmi, kterým by hrozil těžší průběh infekce (senioři, osoby s poruchou imunity). Musí-li vyjít z domova, např. na nezbytný nákup, měl by mít ústenku. (Je třeba dodat, že nošení ústenky je důležité hlavně jako optický signál pro okolí. Dokud je člověk zdráv a z dýchacích cest neodcházejí žádné sekrety, je riziko přenosu nákazy vzdušnou cestou minimální. 2) Člověk v karanténě smí sám chodit do přírody, venčit psa apod., pokud tomu nebrání nějaké speciální ustanovení nebo omezení.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/relax/veda/velky-manual-ke-koronaviru-od-expertu-z-bulovky-co-vime-proc-jsme-v-karantene-a-jak-se-ochranit.A200317_155409_ln_domov_ele

5 0
možnosti
LM

blby je, ze prenasecem muze byt i zdravy clovek, ktery o napadeni vubec nevi .. a pan v karantene byl potencialni prenasec

2 0
možnosti
MK

A kdy a odkud se teda vrátil? Jestli do 6.března z Trentina, tak to ani nikam nemusel hlásit a v žádné karanténě nebyl. Takové poloviční informace v článku jenom zvednou čtenářům tlak.

1 1
možnosti
MM

Hysterie v plném proudu. Lidé žádají lynčování. Karanténa spočívá v izolace od dalších lidí - což v důsledku může být mnohem lépe izolován na kole sám někde v lese, než když bude doma spolu s dalšími členy rodiny, neřku-li v paneláku se společnou větrací šachtou... A zlomit nohu si taky může stejně tak dobře doma na schodech. Navíc o případu máte naprosté minimum informací - lze předpokládat, že neměl žádné klinické příznaky (jinak by nejel na kolo), otázka je, kdy se z Itálie vrátil - co když mu karanténa končila další den. Ta míra rizika mohla být objektivně skutečně zanedbatelná - a to naštěstí posoudí hygienická stanice a ne zdejší diskutéři.

3 6
možnosti
SH

Aha, když budete hospitalizován na infekčním oddělení, které bývá uzamčeno, tak vás personál jednoduše pustí na procházku třeba do lesoparku? Např. v Thomayerově nemocnici je lesopark hned za infekčním oddělením a dost rozsáhlý!

4 1
možnosti

3mega pokuty a kriminál k tomu ! Tohle vážně není možný !

2 3
možnosti