Žena ujížděla policistům, bourala a zamkla se v autě. Museli ji vytáhnout

  • 3
Dvaatřicetiletá žena z Bruntálska ujížděla policejní hlídce u Třebechovic pod Orebem. Poté, co nabourala, ji policisté museli ze zamčeného auta proti její vůli vytáhnout, následně skončila na záchytce a v cele.

„Minulý týden krátce před půlnocí policejní hlídku zaujalo osobní vozidlo, které se pohybovalo po úsecích se zhasnutými potkávacími světly a zapnutými blinkry na silnici I/11 u Třebechovic pod Orebem,“ popsala mluvčí královéhradecké krajské policie Iva Kormošová, čím řidička na sebe policisty upozornila.

Hlídka ji světelnými a zvukovými signály vyzvala k zastavení, na což však žena nereagovala a pokračovala v jízdě. Po chvíli sice zastavila, ale než ji hlídka dostihla, opět se rozjela. Tento manévr několikrát zopakovala. Když ji policisté v centru Nepasic opět dojeli a zablokovali jí služebním vozidlem cestu, začala couvat a narazila do vozidla, které za ní zastavovalo.

Opilý řidič „ujížděl“ policistům třicítkou, cestou z Anglie prý vypil pět piv

„Po nárazu žena náhle stočila auto ostře vpravo a přes chodník začala opět ujíždět po účelové komunikaci směrem k Libranticím. Po několika stech metrech ji hlídka opět dostihla a řidička sama zastavila. Odmítla však vypnout motor a vystoupit z vozidla, které uzamkla,“ vylíčila dramatické chvíle mluvčí policie.

V autě se zamkla a odmítala vylézt

Hlídka před přední kola jejího auta preventivně položila zastavovací pás. Na opakované výzvy k vystoupení z vozidla žena nereagovala a zůstala sedět za volantem. Policisté proto museli násilně vniknout do vozidla. Na straně spolujezdce rozbili okénko, ženu odpoutali a přes její odpor vytáhli z vozidla.

„Jelikož stále nechtěla s policisty spolupracovat, vzpírala se, musela být zajištěna a nasazena jí pouta. Odmítla se podrobit dechové zkoušce i orientačnímu testu na drogy a také předložit doklady potřebné pro řízení vozidla,“ vyjmenovala mluvčí důvody, proč policisté ženu převezli na protialkoholní záchytnou stanici, kde lékař povolil její zadržení v policejní cele.

Při nehodě se nikdo nezranil. Ženino auto, které policisté zajistili a odtáhli na služební parkoviště, poškozeno nebylo. Škoda v případě nabouraného vozu, u jehož řidiče dechová zkouška alkohol vyloučila, byla škoda odhadnuta na pět tisíc korun.

„Přestože žena s policisty ráno začala komunikovat, odmítla se jakkoli k incidentu vyjádřit. Policisté ji po úkonech propustili, auto jí vrátili a její protiprávní jednání oznámili správnímu orgánu k projednání,“ shrnula Kormošová.