Vůz Peugeot 206 havaroval při silnici I/11 v Kratonohách na Hradecku (27. 5. 2019). | foto: Policie ČR

Řidička narazila do domu. Hledá se předjíždějící pirát, který ji ohrozil

  • 18
Do sloupu a rodinného domu nabourala řidička v Kratonohách na Královéhradecku. Říká, že se snažila vyhnout střetu s autem předjíždějícím v protisměru, jenže při manévru dostala smyk. Policie hledá svědky nehody, aby tuto verzi potvrdili.

Pětašedesátiletá řidička havarovala v pondělí krátce po osmé hodině ráno. S vozem Peugeot 206 jela od Hradce Králové směrem na Chlumec nad Cidlinou.

„Snažila se vyhnout střetu s protijedoucím autem, které předjíždělo jiné vozidlo. Prudce zabrzdila, dostala smyk a vjela do pravého příkopu, kde narazila do sloupu veřejného osvětlení. Náraz vůz odhodil na garáž rodinného domu,“ popsala mluvčí hradecké policie Iva Kormošová.

Hlídka vyloučila dechovou zkouškou, že by žena pila před jízdou alkohol. S lehkým zraněním ji odvezli do nemocnice na ošetření.

Škoda na autě se odhaduje na 30 tisíc korun, na sloupu 10 tisíc a na garáži jeden tisíc korun.

Peugeot byl po nehodě hodně poškozený, proto policisté řidičce odebrali technický průkaz vozu.

„Jelikož podle ženy předjíždějící řidič z místa nehody odjel, žádáme svědky, kteří by mohli k události podat jakoukoliv informaci, aby zavolali na linku 158 nebo přišli přímo do Malšovic na dopravní inspektorát,“ požádala mluvčí Kormošová.