Vážná nehoda dvou osobních aut na I/35 u Rozběřic na Královéhradecku (1. srpna...

Vážná nehoda dvou osobních aut na I/35 u Rozběřic na Královéhradecku (1. srpna 2023) | foto: HZS Královéhradeckého kraje

Při nehodě dvou aut zemřela řidička, vážně zraněné dítě transportoval vrtulník

  • 37
Na silnici I/35 u Všestar na Královéhradecku se ráno srazila dvě osobní auta. Jeden řidič utrpěl lehká zranění, řidička druhého auta však zahynula a její dvě nezletilé děti jsou vážně zraněné. Pro jedno z nich na místo přiletěl záchranářský vrtulník. Policie hledá svědky či záběry z palubních kamer.

Nehoda se stala kolem 8:30 na hlavním tahu z Hradce Králové na Jičín, a to na rovném úseku mezi dvěma odbočkami na Rozběřice. Havarovaná auta byla mimo silnici.

„Mezi křižovatkami na Rozběřice došlo k čelnímu střetu dvou osobních aut, na místě bohužel zemřela jednačtyřicetiletá řidička,“ uvedla mluvčí hradecké policie Iva Kormošová.

V autech cestovali celkem čtyři lidé. Než dorazili hasiči, tři zranění už byli z vozů venku. Zdravotničtí záchranáři převezli do nemocnice devětašedesátiletého řidiče s lehkými zraněními.

„Řidička z druhého auta mnohačetným zraněním podlehla, dvě nezletilé děti utrpěly vážná zranění. Vrtulníkem a sanitou jsme je přepravili do traumacentra s podezřením na vážná poranění trupu a končetin,“ uvedl mluvčí hradeckých záchranářů Ivo Novák.

Dechová zkouška ukázala, že řidič před jízdou nepil alkohol. U zemřelé ženy policisté nařídili soudní pitvu.

Kolem místa nehody se jezdilo po objížďkách. Po poledni policie otevřela silnici alespoň pro kyvadlový provoz, kolem 13:30 policejní mluvčí potvrdila, že v místě je již doprava bez omezení.

Na místě zasahovaly dvě jednotky profesionálních hasičů z Hradce Králové a dobrovolná jednotka z Chlumu, zdravotníci tam vyslali tři záchranářské posádky i lékaře a inspektora provozu a také posádku vrtulníku Kryštof 6.

Okolnostmi a příčinou dopravní nehody se hradečtí policisté dosud zabývají, hledají svědky.

„Kriminalisté žádají případné svědky a řidiče, kteří mají záznamové zařízení ve svých vozidlech a zaznamenali samotný děj této tragické nehody nebo alespoň nějakou skutečnost, která by pomohla objasnit tuto nehodu, nechť zavolají na bezplatnou telefonní linku 158. Za pomoc děkujeme,“ vyzvala v pátek policejní mluvčí Iva Kormošová.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

29. července 2023