Řidič převážející bagr poškodil střechu čerpací stanice v Týništi nad Orlicí (25. 10. 2019). | foto: Facebook Honza Janda

Řidič vezl bagr na korbě náklaďáku, nevešel se pod střechu benzinky

  • 6
Nákladní auto s naloženým bagrem poničilo střechu nad čerpací stanicí v Týništi nad Orlicí na Rychnovsku. Řidič přijel natankovat, i když na benzinku s tak vysokým nákladem vůbec nesměl. Dostal na místě pokutu.

Nehoda se stala v pátek v 9:45 na okraji Týniště nad Orlicí u benzinové stanice při silnici I/11.

„Kolega byl přímo na benzince, když se to stalo. Řidič nákladního auta tankoval a při odjezdu vzal s sebou podhled střechy. Benzinka zůstala otevřená a na místo dorazila policie,“ popsal pro iDNES.cz Jan Janda.

Podle policie se jednalo o dopravní nehodu. „Řidič se dopustil přestupku, protože nerespektoval dopravní značku Zákaz vjezdu vozidel, jejich výška přesahuje vyznačenou mez. Nákladem uloženým na korbě vozidla došlo k poškození střechy čerpací stanice,“ řekla mluvčí hradecké policie Magdaléna Vlčková.

Řidič hradecké stavební firmy dostal v příkazním řízení pokutu 2 tisíce korun. Podle prvního odhadu je škoda na poničené střeše 200 tisíc korun a 2 tisíce na převáženém stroji.