Diskuze

Dálnice kolem Hradce už slouží, ale slíbené protihlukové stěny chybějí

Dálnice kolem Hradce Králové slouží od prosince, ale slibované protihlukové stěny u Svobodných Dvorů stále chybějí. Silničáři na ně získali stavební povolení teprve před týdnem. Podle místních je řešení nedostatečné.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LK

D 8 Panenské Břežany, učinná protihluková stěna není ani po třiceti letech provozu!!Celé roky bezprostředně kolem nás ve dne v noci jezdí stovky aut denne...

0 0
možnosti
LH

Kromě D11není naprosto nic z toho,co bylo Dvorům před zahájením výstavby slibováno ani Finkova, ani Hrabánkova vláda kromě posluhování ŘSD a starosti o vlastní koryta pro občany Dvorů nehnula prstem.Ba co víc,hodlá jim ve spolupráci s Krajem život ještě více znechutit. Za Hrabánkem,Markem a Bláhou jde zrušení přechodu pro chodce na kruháči Dvorská.Vzhledem k nehorázné stupiditě převodu 1/11 na silnici 2.třídy je tato již nyní od Bláhovky po Jaroměř bez placeného mýta a je jen věc času,kdy bude zase ucpaná kamiony.Za definitivní lze mít to,že silnice 1/35 MÚKD11 neumožní z nejen mě naprosto neznámých důvodů výjezd ze Spojovací. Ta silnice od Kozlovky k Dolíkům,co o ní blouzní obecní Bláha nikdy nebude,protože nikdo svéprávný neprodá městu pozemek za úřední odhad,když ho může prodat developerovi za cenu smluvní,tedy násobnou(viz nedávný dojemný článek o údajném parkovišti)

K tomu přičtěme Novou Zelenou a z ní nějakých 5 000 aut DENNĚ mířících Pálenkou ,co budou poprvé hnít na velmi nepřehledné křižovatce s Dvorskou a dále do města budou buď kličkovat Metelkou nebo podruhé hnít na křiž.se Za Škodovkou. 16.2. je buď ve škole nebo U Jana sezení KMS.Tímto zvu všechny,zejména mladé,co mají děti do školy a bydlí kolem Pálenky,tak jde hlavně o Vás,bo VY v těch zácpách bude hnít jako první,denně a VÁM půjde o zdraví! a s parkováním před barákem bude šlus.

A Tebe milý Pavle Marku zvu osobně,dlouho jsme se neviděli.Tak vem s sebou šéfa,je za to školství a poví nám o ZŠ,co nějak neleze na svět o o té hromadě hlíny za ní,co měla být už za Vedlicha školní tělocvična,Zárubu s Vlasákem přes ÚP,teda hlavně Meteor2 a Nová Zelená a Jirka Bláha ať nezapomene dopravní studii o počtech aut,co se povalí po Dvorské dolů-můj odhad je ,že až bude podle Vašeho,tak 10 000 nejmíň,ve špičce katastrofa. O počtech s Tebou moc diskutovat nebudu,každý si tady pamatuje,co se dělo,když se opravovala Koutníkova.Tak si nasaď černý brejle a nech se vidět,ať se máš čím chvástat na svém FB.

1 0
možnosti
PA

Nový úsek dálnice mám jako řidič rád. A myslím, že si spousta lidí v přilehlých vesnicích od Hradce až k Jaroměři ulevila.

5 0
možnosti
VF

Jen dočasně. Od 1.2.22 neplatí nákladní vozy na I33 Jaroměř-Hradec mýto. Tak se to zasxzahustí kamiony. Skončí to až se dostaví obchvat.

0 0
možnosti

P78e71t92r 87Š39k24o49d11a

6. 2. 2022 8:45

To je snad normální postup, že se budou některé věci ještě dodělávat. Přínos dálnice rozhodně převažuje nad těmito drobnostmi. Nejde mít všechno hned.

3 2
možnosti
TN

pro vás je to drobnost, ale pro lidi v okolí rozhodně ne. A tohle je přesně ten přístup, proč lidi dálnice ve svém okolí odmítají. Jinak při dobré organizaci to mohlo být najednou, na spoustě jiných míst to tak funguje, když se chce.

1 0
možnosti

Nechápu,,jak je možné povolit stavbu dálnice a její provoz bez navazujícich staveb jako jsou protihlukové stěny či ploty.

Fakt jsme X let i za Afrikou.

3 6
možnosti
AK

Nejsme,jen neumíme využívat náš system pokut a víte proč?Přeci nebudu bonzovat na kamaráda když mi posílá desátky na účet a to je ta celá chyba.Až tady začne fungovat opravdová demokracie,tak si nikdo nedovolí něco takového.Jinak té firmě co to stavěla dát alespoň 100 milionů pokutu a nebo zrušit ji platnost firmy.A dozorovému pánovi dát 3miliony pokutu za jeho vlastní bordel.

1 2
možnosti
VF

V tomto období se to dá přežít je zima tak nejsoumotevřená okna a do léta to snad postaví. Hlavně že dálnice je v provozu. V zářezu by to bylo lepší než v úrovni terénu s nutnkstí stavět PHS ale co se dá dělat. Snad to nakonec udělají tak aby byla většina spokojená.

1 0
možnosti
SV

Dovolím si poznamenat, že v okolních zemích by se nestalo, aby pustili novou dálnici do provozu BEZ protihlukových stěn! - Kupodivu tam dbají na to, aby potřeby řidičů i obyvatel byly brány na stejné úrovni důležitosti.

Mj. i díky tomu je pak také mezi lidmi i méně nevraživosti... ;-)R^V

5 1
možnosti

Neschopnost naší státní správy je flagrantní. Nedokáží plnit ani lhůty, které si sami vymysleli. Ale nedejbože, aby jste vy nesplnili nějakou lhůtu vůči státu, to jsou pokutičky...

10 0
možnosti
Foto

ŘSD nakonec uznalo, že hluk může v lokalitě Svobodných Dvorů hlavně po napojení D11 na polskou dálnici S3 výrazně stoupnout.

Zdroj: https://www.idnes.cz/hradec-kralove/zpravy/dalnice-d11-protihlukove-steny-svobodne-dvory.A220203_649070_hradec-zpravy_kvi

Než my dostavíme dálnici až k hranicím, budou už jezdit jen elektromobily, protože dávno dojde ropa. Takže se vnuci našich vnuků zvýšeného hluku bát nemusí.

5 2
možnosti
HR

Většinou není slyšet motor, ale třeba u kamionů hlavně kola a pohon kol.

8 0
možnosti