- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Článek jak péct vydru a pod tím: Vybrali jsme pro Vás: Václav Vydra ....
A kachnu a husu.
Přeci faráři nebudou jíst ryby
nemohu si pomoci není nad dobře propečeným pejskem na česneku s knedlíkem a zelím
O bobrovi jsem to slyšel, vydra překvapila...
Dobrá, vydru tedy jíst nebudu, ale podle toho receptu bych si mohl udělat naší kunu, až jí, potvoru, chytím.
vydra jí ryby žijící ve vodě, kuna myši a krysy žijící v odpadcích... možná by stálo se nad tím zamyslet....
Inteligentni zvirata by se jist neměla. Napriklad prase, vydra, pes, delfin. Nakonec lidi taky nekonzumujeme.
Jakypak copak, kdyz uz se to zabilo, tak se to holt snedlo. Lidi driv nebyli takový fajnovky V takové Litve jsem mel pastiku z bobra a dobrota. Nevidim duvod proc by se nemohly mimo rezervace u nas lovit taky
Zní to jako hloupost. Ale je to hloupost toho, kdo něco takového napíše bez znalosti souvislostí. Církev nepovažovala vydru za rybu. Postní pravidla nejmenovala výslovně ryby, ale povolovala jíst zvířata pocházející z vody. Tedy také žáby, raky, škeble - a světě div se také vydry či bobry.
Kolik energie se dá vložit do kategorizace pověry.
Předkové toho rozumu opravdu moc nepobrali.
Spíše taková postní verze uvažování.
Jídlo prohazovali vidlemi a slovo hladomor jsme vymysleli kvůli pohádkám.
„Co žije ve vodě nebo u vody, je postní jídlo." Postní hroch se šípkovou omáčkou není žádný hřích!