Úterý 31. března 2020, svátek má Kvido
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 31. března 2020 Kvido

Diskuse k článku

Jednoduchý a rychlý kefírový koláč. Výborný, domácí, za pár korun

Je to koláč, nebo chcete-li buchta, co připravíte během chviličky a také se po něm během chviličky jen zapráší. Kromě kefíru a chemicky neošetřené kůry z limetky byste navíc měli všechny ingredience běžně najít ve své kuchyni.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

K34a81t75e54ř19i52n59a 14M46a36r63t94í72n55k27o89v61á 8987257451919

Právě jsem upekla a ochutnala a koláč je vynikající! Doporučuji zkusit.

0/0
19.4.2013 10:45

M18i10l27o31š 10K68o11v64a66č 7795518416530

a formu je treba vymazat ?,a hrnek má být 3dcl,nebo 5dcl?

0/0
16.4.2013 11:23

M36o93n29i37k42a 24R39o68l75l19o96v72á 5563922756185

Silikonovou nevymazávat,normální ano.A hrnek má objem 2,5dcl.

0/0
16.4.2013 12:54

J50i50ř12í 32K14o64p80u20n 8879394100289

Tak klik těch vajec. Dvě nebo tři?:-P

0/0
15.4.2013 23:10

P59e20t42r43a 66T40o40m86á30š84k88o27v71á 4450251349185

dvě nebo tři - to máme dohromady pět.. aneb http://www.youtube.com/watch?v=UoZuBSdyqVs  čas: 00:40:-)

Já tam dala dvě podle instruktážního videa a vyšlo to mňamózně ;-)

0/0
17.4.2013 18:00

V80l58a65d78i59m11í98r 40Š52n24e35k 9744688276981

Docela dobré, líbí se mi recepty "z jednoho hrnce" tedy, že po vaření nemáte horu nádobí. Zde by stačili jen dvě nádoby a jedno míchadlo. V jedné to zamícháte a ve formě upečete. Ty suroviny tam můžete sypat přímo z originálního obalu.;-DR^

+1/0
15.4.2013 17:51

V80l72a38d45i32m76í86r 66Š74n13e71k 9354268936511

....oprava: stačily:-P

0/0
15.4.2013 17:57

P55a98v12l59a 85T40r69o75j45a84n66o73v49á 7404580244914

až okraje krásně zrůžoví? a proč to teda tak připálila? :-D jinak to zní dobře, možná někdy zkusim..

+2/0
15.4.2013 15:45

L49u66d50m83i78l49a 30M46i54k42e71š36t14í12k95o79v65á 9825644983324

Prášek do pečiva ??? Neexistuje něco jiného? Mám na něj alergii a rovněž tak na sodu bicarbonu. Takže jedině sníh z bílků. a ten se nedá všude použít. Pak mně zbývá jen linecké .... Fuj prášek do pečiva ...

0/−4
15.4.2013 8:22

J42i41ř16i32n96a 85M17a84n47d10á34t28o92v85á 9947578950235

3 - 4 lžíce rumu nebo koňaku. Alkohol těsto zkypří stejně jako prášek do pečiva ;-)

+3/0
15.4.2013 10:05

M36i74r55a 83L43o88v19e 3614290678504

R^I šlehané žloutky pomohou s nakypřením těsta při pečení bez prášku do pečiva. Tam, kde dáváme vejce odděleně, je výhodné tento technologický krok při pečení využít. Vždy na jeden žloutek přidáváme při šlehání jednu lžíci vařící vody a šleháme až se vytvoří žloutková pěna. Do této pěny pak zašleháme med nebo fruktózu, popř. jiné sladidlo a postupně vmícháme ostatní suroviny a nakonec se již jenom lehce„zabalí“ tuhý sníh. O přidanou tekutinu snížíme obsah jiných tekutin v těstě

+1/−1
15.4.2013 14:49
Foto

H16a98n52a 90A93n63t58o65n46o78v24á 6127529684464

Tak pečte z kynutého těsta, to taky není žádná věda. Zabere to sice víc času, než litá těsta, ale vykyne to samo.

+3/0
15.4.2013 18:55

O24l39d90ř75i31c34h 81H49o75r89á69k 2234739641265

Přesně tak. Z kynutého těsta jdou úžasně dobré věci, třeba buchty ;-D

Ale autorka má možná alergii na kvasnice, nebo na moc práce.

+1/0
15.4.2013 21:11

O97l43d25ř89i82c50h 68H80o24r70á92k 2144379751215

Promiňte, ale to Vám nevěřím. Prdopeč a alergie, no budiž. Ale alergie na jedlou sodu? Nevím jestli taková alerdie již byla zaznamenána. A pokud byste ji měla, tak nemůžete jíst mnoho věcí, ve kterých ani netušíte že je.

Prostě si přiznejte, že vám to nechutná když víte že tam je. Asi již mnohokrát jste ji snědla a žádná alergická reakce nebyla. Pokud by vám ale někdo řekl, že tam je, dostanete astmatický záchvat a osypete se. Říká se tomu psychosomatická alergie.

Nasvědčuje tomu i vaše vyjádření "fuj". Skutečný alergik to většinou neřekne, jen si povzdechne a neošklíbá se.

Zajímavé ale je, že ani nezmiňujete kynuté těsto, které je snad nejklasičtější a také velmi chutné. No je krapet pracnější a z toho je vidět, že něco vám nešmakuje a jiné ani nezkusíte kvůli pracnosti.

+3/0
15.4.2013 21:10

L45í64d18a 22M63a36r22e52l77o79v92á 4340862749951

Ještě se dá použít amonium (tzv.cukrářské droždí), ale musíte během pečení tak 2x otevřít troubu, uvolňuje se z něj během pečení čpavek. Pak už cítit není, nebojte.

+1/0
15.4.2013 21:39

K30a42t74e62r37i55n30a 38K96o53s20a11k24o63v84a 3695738371219

zkuste vinný kámen, my používáme už jenom ten :-) http://eshop.provita.cz/prasek-kyprici-vinny-kamen-40g-provita/d-71084/

0/0
21.4.2013 21:09

Premium

Španělská nepoučitelnost. Proč zde koronavirus řádí jako v Itálii nebo Číně

Dlouhé týdny Španělé sledovali, co se děje v Číně, Íránu a Itálii. Ale nepoučili se. Laxní politici opakují stejné...

Premium

INTERAKTIVNÍ GRAF: Porovnejte, jak se koronavirus šíří v různých zemích

Statistik, jak se šíří pandemie nového koronaviru, existují spousty. Někdy je ale těžké dát různá čísla do kontextu....

Premium

Milostná zápletka mladých lidí. Ústřední dvojice tuší, proč je Slunečná hitem

V lednu vstoupil na televizní obrazovky seriál Slunečná a od té chvíle si získal velké množství fanoušků. Nemalou...

Najdete na iDNES.cz