Diskuze

Sůl, pepř a prstový test. Experti na maso radí, jak správně grilovat

Krásné počasí vybízí k rozpálení grilů. Vybrat ten správný není nijak obtížné, větší vliv na výsledek má spíš to, jak se k němu postavíte. Projděte si základní pravidla grilování. A vyzkoušet můžete i jeden ze čtenářských receptů, se kterým soutěžíte o kontaktní grily.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

"Můžete grilovat i na plynovém grilu, ale většina kuchařů se shoduje, že maso nikdy nechutná tak dobře jako z ohně."

Naznačují odborníci, že na plynovém grilu uděláte steak bez ohně? 8-o

3 0
možnosti
PS

Já bych si jen dovolil poznamenat, že pochutiny nejsou vše co nám chutná a už vůbec ne maso na grilu. Pochutina je čaj, kakao, káva, tabák apod.

1 0
možnosti
JD

J13a68n 43D39v74o33r52a21k

7. 6. 2018 10:04

No podle tohoto, v článku uváděném receptu na žebra , je čas na přípravu cca 6 hodin grilování.To znamená, že spotřebiujete skoro celý pitel uhlí. Za tuto dobu mám ugrilované vepřové žebírka včetně konzumace a zapití.

0 0
možnosti
Foto

Pitel, to jo. Ton je prič co bi dup.

3 0
možnosti
Foto

Experti na maso.....;-D;-D;-D Hned mam ten patek zabavnejsi...

0 0
možnosti
TP

Velmi doporučuji vyzkoušet steak z Mangalici. Je to skvost, sehnat se dá jen na pár místech v Praze. A z přeštického prasátka se dá grilovat vše, prodává se většinou na kosti a takové plátky bůčku, to je lahoda. Tedy, už aby byl večer. Jinak článek skvěle popsaný.

0 0
možnosti
AR

A98d56a15m 52R59y16c21h90l92ý

31. 5. 2018 21:11

Perfektní článek, dost věcí jsem si ujasnil. Jen mi v článku chyběla informace zdali maso naklepat či nikoliv???

1 0
možnosti
ŠM

stejky se nenaklepávají....

3 0
možnosti
LV

O víkendu jsem měla ten nejlepší hovězí stejk co jsem kdy v životě jedla. Byl z rosbeefu, mladého býka a prostě grandiozní. Původně jsem si nechala upéct i lilek, protože jsme si myslela žeč stejk bude tuhý a nebude mi chutnat. No, vegetarián ze mě teda fakt asi nikdy nebude.

6 1
možnosti
ML

Stejk z rosbeefu? A to se řadí mezi masová jídla nebo se to někde vyrábí? :-/

0 0
možnosti
MK

Grilování?? Tento výdobytek přenechávám dobytkům. Chápu, že je to jaksi v módě, ale díky, já opravdu ne. Ale chápu že jsou tací, co nadšeně provolávají: "Mámo, hele v Lídlu je parádní uzenina s 30% masa, koupíme si k tomu pívo a bude paráda"

0 16
možnosti
LV

Grilovat opravdu nemusíte jen uzeniny. Navíc letní grilování může být fajn společenská či přátelká akce. Grilovaný sýr, maso, ryba, banán, zelenina. A vínko je také fajn.

11 0
možnosti
VR

Eeeeeeeeexperti zapomněli napsat, že grilování je jeden z nejhorších a nejnezdravějších příprav jídla. Je to perfektní cesta k rakovině žaludku. V Americe a Kanadě se přestává grivolovat na otevřeném ohni, tak se tom musí strčit trubkám do bývalé východní Evropy, protože tam to ještě nedošlo.

1 13
možnosti
LV

;-D;-D jojo takovej grilovanej pstruh v alobalu na lávovém kameni to je strašná věc. Rakovina sama.

8 0
možnosti
KH

Nějak se ve článku nepíše o klasice - krkovičce !

1 0
možnosti
JP

J32o88s41e94f 13P97i47h49r89t

31. 5. 2018 12:59

Jedině dobře... Je to tedy jen můj názor, ale pořád nechápu tu oblibu krkovice u nás. Vždyť to je chuťově snad nejhorší maso, co jsem kdy jedl...

2 0
možnosti