- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
"Můžete grilovat i na plynovém grilu, ale většina kuchařů se shoduje, že maso nikdy nechutná tak dobře jako z ohně."
Naznačují odborníci, že na plynovém grilu uděláte steak bez ohně?
Já bych si jen dovolil poznamenat, že pochutiny nejsou vše co nám chutná a už vůbec ne maso na grilu. Pochutina je čaj, kakao, káva, tabák apod.
No podle tohoto, v článku uváděném receptu na žebra , je čas na přípravu cca 6 hodin grilování.To znamená, že spotřebiujete skoro celý pitel uhlí. Za tuto dobu mám ugrilované vepřové žebírka včetně konzumace a zapití.
Experti na maso..... Hned mam ten patek zabavnejsi...
Velmi doporučuji vyzkoušet steak z Mangalici. Je to skvost, sehnat se dá jen na pár místech v Praze. A z přeštického prasátka se dá grilovat vše, prodává se většinou na kosti a takové plátky bůčku, to je lahoda. Tedy, už aby byl večer. Jinak článek skvěle popsaný.
Perfektní článek, dost věcí jsem si ujasnil. Jen mi v článku chyběla informace zdali maso naklepat či nikoliv???
O víkendu jsem měla ten nejlepší hovězí stejk co jsem kdy v životě jedla. Byl z rosbeefu, mladého býka a prostě grandiozní. Původně jsem si nechala upéct i lilek, protože jsme si myslela žeč stejk bude tuhý a nebude mi chutnat. No, vegetarián ze mě teda fakt asi nikdy nebude.
Stejk z rosbeefu? A to se řadí mezi masová jídla nebo se to někde vyrábí?
Grilování?? Tento výdobytek přenechávám dobytkům. Chápu, že je to jaksi v módě, ale díky, já opravdu ne. Ale chápu že jsou tací, co nadšeně provolávají: "Mámo, hele v Lídlu je parádní uzenina s 30% masa, koupíme si k tomu pívo a bude paráda"
Grilovat opravdu nemusíte jen uzeniny. Navíc letní grilování může být fajn společenská či přátelká akce. Grilovaný sýr, maso, ryba, banán, zelenina. A vínko je také fajn.
Eeeeeeeeexperti zapomněli napsat, že grilování je jeden z nejhorších a nejnezdravějších příprav jídla. Je to perfektní cesta k rakovině žaludku. V Americe a Kanadě se přestává grivolovat na otevřeném ohni, tak se tom musí strčit trubkám do bývalé východní Evropy, protože tam to ještě nedošlo.
jojo takovej grilovanej pstruh v alobalu na lávovém kameni to je strašná věc. Rakovina sama.
Nějak se ve článku nepíše o klasice - krkovičce !
Jedině dobře... Je to tedy jen můj názor, ale pořád nechápu tu oblibu krkovice u nás. Vždyť to je chuťově snad nejhorší maso, co jsem kdy jedl...