Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Michelinský průvodce dal hvězdu omylem a z bistra udělal celebritu

Je to událost, jaká se může stát jen jednou za deset let, řekl by doktor Chocholoušek a my ostatní, že se to může stát jen u nás. Ve Francii se však osudné chyby stávají také. Z dělnické kavárny se omylem stal výjimečný podnik chlubící se Michelinskou hvězdou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J14a83n 72R98i90c90h27t23e21r

27. 2. 2017 16:01

Mám intenzivní pocit, že řada diskutujících nechápe smysl vyšší, tzv. zážitkové, gastronomie. Stěžovat si na malé porce ve špičkových restauracích je směšné. Smyslem podniků, které tu řešíte není se najíst (nedej bože nacpat). Do takových restaurací se chodí proto, aby člověk ochutnal něco neotřelého, něco, co si doma neuvaří a poznal práci špiček svého oboru. Je to určitá forma umění a návštěva takové restaurace je blíž návštěvě galerie nebo koncertu než obědu v závodce. Stejně jako mne nebaví artové filmy a jdu radši na něco, co má děj, nemusí každému vyhovovat špičková gastronomie. Ale stěžovat si, že v La degustation nedostanu ke svíčkový 10 knedlů jako ve čtyřce za nádražím je prostě hloupost a neznalost smyslu takových restaurací.

A mohu vás ujistit, že po pěkně pomalu snědených šesti malých chodech, u kterých strávíte 3 hodiny příjemné relaxace a konverzace s někým, s kým rádi trávíte čas, a o kterých Vám personál povypráví příběh každého kusu, co máte na talíři, hlad mít nebudete.

2 0
možnosti

P28a26v31e46l 38R36i86e65d70l

27. 2. 2017 19:54

Nezažil jsem to, a asi ani nezažiji, ale věřím vám R^

0 0
možnosti

J45a73n 94T91a11r62a79b41a

26. 2. 2017 17:55

Michelina má kdejaká venkovská restaurace v Itálii, občas mám pocit, že tam k tomu stačí mít textilní ubrus místo papírového a moc nerozvařit špagety. U řady z nich jsem jen nechápavě zíral, PROČ???

0 0
možnosti

J14a57n 15R33i44c58h52t75e45r

27. 2. 2017 16:04

Je to tak. Do určité míry je to tím, že průměrná úroveň gastronomie v Itálii nebo ve Francii je úplně jinde než u nás, ale i tak to je "nespravedlivé". Zatímco tam má hvězdu i restaurace, kde se běžný člověk může najíst, u nás musí podnik vykázat násobně vyšší kvalitu, aby mohl na hvězdu pomýšlet. Ale kdo ví, třeba se taky jednou dostaneme na takovou úroveň, že v podstatě nebude hrozit, že se v náhodně zvolené restauraci na vesnici najíte špatně. Zatím u nás nehrozí spíš, že se najíte dobře.

0 0
možnosti

To je ale pěkné, že se paní omluvili, že jí omylem udělili hvězdu a proslavili ji tak ;-D;-D;-D

1 0
možnosti

Nějaký kuchař sdokonce spáchl sbevraždu když jeho podnik o hvězdu přišel.

1 0
možnosti

E83d66a 77D69r91á78b96e95k

23. 2. 2017 20:44

Bejt Jacketovou pozvu Dreuxe (do hvězdné vývařovny):-)

2 0
možnosti

Do Michelinské restaurace jdu za gastrozážitkem. Do bistra na dobrou domácí kuchyni :) A tak by to mělo být. :-)

0 0
možnosti

To ale naprosto popírá původní myšlenku Michelinova průvodce. Ten byl seznamem hospod kde se dobře najíte na cestě za svým skutečným cílem případně kde se dá přespat a najíst se.

A uznejte, že něco takového je skoro užitečnější než mít v celé republice Michelinových zážitkovek co by na jedné ruce napočítal a ještě si na ně musel šetřit jak na dovolenou?

Rozhodně je na cestách více lidí co mají hlad než těch aby jen obráželi gastrozážitky.

7 1
možnosti

s hviezdou či bez je každá Francúzka reštika bez halal menu neperspektívna.

2 2
možnosti

od imigranta to sedí...

0 0
možnosti

J70o45s55e73f 86K85r56a11l

22. 2. 2017 10:21

Původní myšlenka je dnes držena víceméně u hodnocených podniků Michelinovými Biby. M. hvězdy upgradovaly na vyšší level kvůli vysoké poptávce lidí (vyžadují hogo fogo kolem).

0 0
možnosti

J29a67k14u26b 55Č29u28b90a

22. 2. 2017 9:36

Ještě včera to bylo menu za 12,5 euro a 4násobek

0 0
možnosti

Mno a vtipne je ze sa stejne citim lepsie v tom bistre. A nie je to o peniazoch.

7 0
možnosti
  • Nejčtenější

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje

25. dubna 2024

Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...

Zrádná krása. Toxiny chrání rostliny před sežráním, člověka mohou zabít

27. dubna 2024

Premium Toxiny v rostlinách je chrání před živočichy, kteří by je chtěli sníst. A ublížit mohou i lidem....

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...