Diskuze

Nechtěl věčně školit své kuchaře, vsadil na vzdělávání už ve škole

Kuchař Jiří Roith se rozhodl změnit české odborné gastronomické školství. Vymyslel koncept, kdy natočí videokurzy popisující jednotlivé kulinářské techniky, které by měl znát každý absolvent školy. Výsledkem by mělo být lepší uplatnění v praxi. Dnes jeho materiály používá většina gastronomických škol.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak nevím, ale na naší SŠSS (střední škola společného stravování) jsme se rozhodně před půl stoletím neučili receptury teplých pokrmů nazpaměť, ale techniky napříč oborem a to včetně stolničení, obsluhy, výživy, účetnictví atd. Důraz naši profesoři kladli i na to, že máme být budoucí vedoucí pracovníci. Praxe byla jeden den v týdnu a opravdu pestrá, provozy nám střídali (i v zahraničí) - kuchař, recepční, pokojská, servírka, cukrář, mistr učňů, provozní i účetní atd. Této škole říkám škola života a dodnes ji nepřestávám být vděčná za to, co mne naučila.

4 0
možnosti

P15e70t80r 76P75e17t87r

9. 10. 2019 20:50

“Kdyz se podivate na dnesni stav...”

A stara Mladejovska to zacne vyvracet, protoze pred 50 lety je pry “dneska” a ona tu dnesni skolu ma zazitou :D

0 0
možnosti

Jaký názor má na něj Pohlreich? Pokud negativní, tak má smůlu. Estrádní umělec má mnoho příznivců, kteří z něj stále dělají modlu.

0 0
možnosti

Problém je že jestli je to stejné jako v pořadu Ano šéfe! kde byl jeden díl v gastronomické škole... děti nesměli zacházet s konvektomatem, nesměli krájet maso a pod...

Tak kde se pak maj naučit vařit? Z kurzu v televizi?

0 1
možnosti

Nic proti vašemu názoru, ale naučte se prosím nejdřív psát česky..

0 0
možnosti