Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Horký test nejnovější Italovy kuchařky. Je v ní vtipný, hravý a poetický

Jak by vypadala praxe s vařícím Italem Emanuelem u vás v kuchyni? Otestovali jsme jeho novou kuchařku a zjistili jsme, že je na papíře stejně hravý jako na obrazovce.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Franta Jetel jr.

25. 11. 2010 17:57
S tou bazalkou si říkám

jestli to autorka myslí vážně nebo ne;-D[>-]

0 0
možnosti

Kurt21

28. 11. 2010 10:24
Re: S tou bazalkou si říkám

To je jasnej chyták - taková kontrola, jestli čtenář dočetl článek do konce. ;-)

0 0
možnosti

kubiiiceek

25. 11. 2010 17:36
babica = prodavač lyží

zato Babica RvRvRvRv;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Jean-Luc Picard

26. 11. 2010 18:29
Re: babica = prodavač lyží

když nemáte nic k věci, tak raději nepište. V článku přeci nikdo nesrovnává Emanuela a Babicu.

Já ho již také dávno nesleduji, ale asi ho sleduje dost lidí, že ho ještě nezrušili.

0 0
možnosti

ODSCSSD 5

25. 11. 2010 12:26
Tak sem si precetl clanek cely...

a rikam si jestli Emanuel nebude muset vydat jeste jednu kucharku "pro zeny" ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Franta Jetel jr.

28. 11. 2010 11:25
Re: Tak sem si precetl clanek cely...

;-D;-DR^[>-]

0 0
možnosti

ODSCSSD 5

25. 11. 2010 12:21
Bazalka...

no podle me se totiz ta bazalka dava na pizzu az nakonec... a vubec se nedava do trouby...  a proboha co tam dela ta cibule? To tam v tom receptu opravdu byla u Margherity cibule ???? to se mi nechce verit

0 0
možnosti

Dluhoslavův účetní

25. 11. 2010 12:59
Re: Bazalka...

R^

0 0
možnosti

Venus_7

25. 11. 2010 12:00
No nevim....

Ta fotka na konci článku vpravo - takhle tedy margherita nevypadá... není to spíš ta tuňáková pizza?

0 0
možnosti

twoflower

25. 11. 2010 11:45
...

To s tou bazalkou nemyslí paní Černá vážně, že ne?

0 0
možnosti

Man of mystery

25. 11. 2010 11:07
jo

A nahodou na internetu ty recepty nejsou i s tim jak je dela ?:)

0 0
možnosti

pefben2

25. 11. 2010 10:53
Jsou i důležitější věci

Ftipný, hravá, poetický, .... Možná. Ale jíst se to nedá....;-DRv

0 0
možnosti

Man of mystery

25. 11. 2010 11:06
Re: Jsou i důležitější věci

Rekni mi , jestli alespon jeden z tvych pubertalnich pratel by se tomu co si napsal zasmal? Pochybuju

0 0
možnosti

Phantom2005

25. 11. 2010 9:34
Já používám ...

... na pizzu jeho recept z pořadu, ve kterém připravoval ještě slanou bábovku. Na půl kila hladké mouky dám půl kostky droždí, 1-2 lžičky soli (já radši méně slanou, rodina slanější :-/), cca 150ml vlažné vody a 2 lžíce olivového oleje. Zpracovávám hnětačem, pokud je potřeba, tak přidávám vodu po lžících. Těsto musí být hodně tuhé, skoro "gumové".

Ten dvanáctihodinový odpočinek je potom pro těsto klíčový, i v chladu pěkně prokyne a proleží se. Z půl kila mouky jsou dvě pizzy (dva plechy), jedna pizza pro dva.

V zásadě mi stačí maximálně 30 minut k večeru na přípravu těsta a druhý den před polednem těsto přetvaruji na placky a peču. Trouba plyn, předehřátá na 180°, doba pečení do 20ti minut.

0 0
možnosti

culka

25. 11. 2010 8:49
Že je Ital,

ještě neznamená, že musí mluvit v holých větách... a dneska se kuchařky obecně píší tak, aby bavily a přitahovaly! A smažená strouhanka - tuším pangrattato - je autentická a celkem rozšířená ingredience. Ne všichni Češi považují "italskou" kuchyni servírovanou v místních podnicích za pravou. Tak nás neurážejte.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje

25. dubna 2024

Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...

OBRAZEM: Vyrobte si hmyzí hotel. Můžete ho mít i na balkoně nebo terase

29. dubna 2024

Na loukách i polích vídáme spoustu užitečného hmyzu. Aby brouci měli kde najít úkryt a bydlení,...

KVÍZ: Milujete zahradničení? Hrajte o luxusní knihu Zelenina z ekozahrady

29. dubna 2024

Soutěž Řadíte se mezi vášnivé zahradníky a vaše zeleninové záhonky praskají ve švech? Nebo po tom zatím...

Na grilu připravíte nejen flank steak s chimichurri, ale i žitný chléb

28. dubna 2024

Na Hobby začínáme nový seriál Hoď to na gril. Ve dvanácti epizodách předvedou excelentní kuchaři to...

Zrádná krása. Toxiny chrání rostliny před sežráním, člověka mohou zabít

27. dubna 2024

Premium Toxiny v rostlinách je chrání před živočichy, kteří by je chtěli sníst. A ublížit mohou i lidem....