Diskuze
Dokonalou kachnu upeče i absolutní začátečník. Stačí kmín, sůl a budík
Děkujeme za pochopení.
Perucini
Takhle to naše rodina dělá cca 50 let
je dobré také kachnu v troubě na 3-4 hodiny vypnout a pak zase zapnout. To pak je ještě lepší!!
opportunity
Re: Takhle to naše rodina dělá cca 50 let
taky si říkám - žádný objev.
Shumway
nepodlévat
anebo jenom trošku, my jsme ji podlili jako když se peče klasicky a rozpadla se na cucky
Santa1
Vyzkoušeno
a je to SUPER!!! Díky, tohle je vychytávka za milion.
opportunity
Re: Vyzkoušeno
Vychytávka? Normální příprava, žádná novinka... U vás se kachna nikdy nedělala?
strasenka
jen samotná kachna
kachna se ničím nepodlívá? nepřipeče se mi to??
matysek-k
teda nevím
ale upéct kachnu je hlavně o trefení soli, páč neslaná je jen mastná bez chuti.
dolch
Re: teda nevím
Soli přiměřeně. Přesné dávkování je ukázáno v pohádce Byl jednou jeden král.
JeDicz
*
Akorát z toho účtu za elektřinu nebo plyn, to aby se jeden šel oběsit.
Miri
Re: *
právě že ne, když jsem sledoval, jak to peče, tak na 100 stupních to bylo hned a pak se trouba zapínala cca na jednu minutu po 20ti minutových intervalech. Tím, že tam je menší teplotní rozdíl to šetří energii na úkor času.
username
2 postupy
mimochodem existují 2 postupy - jeden tenhle s pomalým pečením, když vám nevadí že vám dlouho peče trouba. To ovšem u mnoha trub není až taková sranda (staré plynové, nebo některé moderní, které z bezpečnostních důvodů po x hodinách vypnou).
Tak je pak druhý postup - rozpálit troubu "do žhava", kachnu v ní pár minut nechat péct a pak troubu vypnout - přes noc, ráno pak jen dáte dopéct. Dobrá je na to nějaký silnostěný hrnec, který drží teplotu (existují i keramické).
P.S.: mimochodem zajímavé je potřít jí předtím medem, někomu to chutná víc
username
Re: 2 postupy
jo a ještě jsem si vzpomněl - na chatě, kde jsme měli takovou blbě regulovatelnou troubu jsme to vyřešili tak, že jsme tam dali kus kamene - ten když se ohřál tak udržel teplotu několik hodin.
Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen
Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...
Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo
Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník
Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...
Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů
Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Známe nejroztomilejší mazlíky dubna a výherce gurmánského krmiva za 10 tisíc
Je rozhodnuto. Víme, kdo vyhrál prémiové krmení pro psí a kočičí gurmány od Mountfieldu za deset...
Váš mazlíček může v květnu hrát o deku, granule a kapsičky pro psy a kočky
Pokud máte doma roztomilého králíčka, kočku, psa, ještěrku nebo třeba koně, můžete si zahrát v...
Nechcete na zahradě chemická hnojiva? Zkuste to s mykorhizními houbami
Mykorhizní houby jsou nezbytnou součástí přírodního ekosystému a hrají klíčovou roli v růstu a...
Známe nejroztomilejší mazlíky dubna a výherce gurmánského krmiva za 10 tisíc
Je rozhodnuto. Víme, kdo vyhrál prémiové krmení pro psí a kočičí gurmány od Mountfieldu za deset...
Péči o dvě gorilí mimina v jedné náruči si zkouší Duni, dcera slavné Moji
Minulý týden začala samice Kijivu, zkušená pětinásobná matka, půjčovat své sotva dvoutýdenní mládě...
Prodej pozemku v Liberci - Stráži nad Nisou
Stráž nad Nisou, okres Liberec
4 990 000 Kč