Diskuze

VIDEO: Pohlreich radí, jak na čirý hovězí vývar. I další pomalé vaření

Na dobré věci se vyplatí si počkat, říká televizní šéfkuchař a zdaleka tím asi nemyslí jen jídlo. Každopádně tak uvedl další díl své kuchařské akademie na Primě. A názorně předvedl přípravu pozvolna vařeného silného hovězího vývaru se zeleninou, který na podzim krásně zahřeje.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Mám možná o něco lepší recept na vývar. Do ca 1,5l studené vody (nesolit) vložit asi 0,6kg hovězího (přední s kostí) pokrájeného na kusy ca 5 cm a koření (3 kuličky nového koření, 7 kuliček pepře, bobkový list nedávám). Přivést k varu a pak stáhnout ohřev na minimum (voda by měla jen malinko perlit) a sbírat ca 30 minut pěnu (osvědčila se podběračka se sítkem). Asi po hodině vyjmout jen maso, které chceme použít do polévky (ca 15 dkg, libové) a stále udržovat těsně u bodu varu nejméně další 4 hodiny. Pak přidat na velké kusy nakrájenou kořenovou zeleninu (1 větší mrkev, 1 petržel, asi 1/3 celeru) a vařit ještě ca hodinu. Vyvařené maso, zeleninu a koření vyndat a buď vyhodit a nebo dát maso např. psovi (chuťově už nic moc, vše se vyvařilo).

Polévka - do vývaru dát na tenké nudličky nakrájenou mrkev, petržel a celer v množství, které považujeme za vhodné a na kostičky pokrájené maso odebrané asi po 1h vaření. Vařit asi 20 minut, zavařit event. nudle.

Vývar lze udělat i ve větším množství a zmrazit do zásoby. Kromě polévky také skvělý základ pro omáčky apod. Vařit lze i přes noc, voda prakticky neubývá.

1 0
možnosti
PH

P38e44t88e94r 26H96o92s85e85k

30. 10. 2017 2:15

Chcete to met pekne cire a nezakalene? Nakonec tam pridejte skorapky z vajec.

0 0
možnosti