Diskuze

Vejce Benedikt podle Pohlreicha. Pošírování není vaření

Pošírování ve vodě je ultrašetrná metoda pro přípravu lehkých jídel, kdy připravované suroviny nevrháte do vroucí vody, ale do vody o teplotě o 20 až 30 stupňů nižší. Poznáte ji tak, že k vodní hladině jen sem tam vyběhne bublinka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Myslím, že teplota vody je v popisovaném případu kolem 90°C (ojedinělé bublinky). V kuchařských receptech se také o pošírování píše jako o tepelné úpravě ve vodě těsně pod bodem varu.

0 0
možnosti
TL

Já jsem asi nedával pozor, ale nějak jsem nepobral, co v dílu o pošírování dělal konfitovaný platýs.

1 0
možnosti
PT

P87e30t90r 76T41y75č59k83a

27. 11. 2017 10:51

Včera když to dělal tak jsem na to měl strašnou chuť. Ale já bych se s tím patlal 3 hodiny.

2 0
možnosti
Foto

To ie štráchů - umíchej mi vajíčka na špeku s patkou chleba, cizinče, a jedese dál!

13 0
možnosti