Diskuze

V představenstvu musí být aspoň jedna žena, nařizuje Kalifornie firmám

Zákonodárci v americké Kalifornii schválili ve středu zákon, který tamním společnostem kótovaným na burze ukládá povinnost mít v představenstvu minimálně jednu ženu. Pokud tak do konce příštího roku neučiní, hrozí jim pokuta. Zákon ještě musí podepsat kalifornský guvernér.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Neměl by tam být také jeden kůň?

0 0
možnosti

A co tak v mužském fotbalovém týmu jednu ženu?Takovou matku pluku?Co neomarxisit?To ne?:-):-):-):-)

0 0
možnosti
Foto

"Jedna čtvrtina kalifornských veřejně obchodovaných společností stále nemá v představenstvu ani jednu ženu, navzdory četným nezávislým studiim..."

Takze akademici budou podnikatelum radit jak spravovat jejich vlastni business?

1 0
možnosti

V32í30t 39H62r80u73b48e80š

2. 9. 2018 12:02

Dovedu si představit protikrok firem v podobě žaloby na Kalifornii že nedokáže ve svém školním systému vzdělat dostatek odbornic.

0 0
možnosti

Zákon je sám o sobě urážkou schopných žen. Při tom ale vůbec nic nezmění. Jen se pár žen dostane do funkce, kterou budou vykonávat jen na papíře. Ale o to možná jde. Neřešit příčiny, jen mít k Kalifornii hezké statistiky.

0 0
možnosti

"...a Ty jsi se tady dostala jak? Pres postel nebo pres kvoty?"... "Ja? Normalne pres vyberovko diky sve kvalifikaci."..."Hmm, jo, jiste."

0 0
možnosti

A jednoho afroameričana a jednoho hispánce. Jinak je to nefér :) Bože, to jsou nesmysly...

0 0
možnosti

Gratuluju, ta poslední věta je moc povedená demagogie. "...některé firmy jej totiž obcházely. Aby nemusely dát prostor ženám, raději se pracovních pozic zbavovaly."

Co když to bylo jinak? Co když se pozic zbavovaly proto, aby do nich nemusely nasadit nedostatečně kvalifikované uchazečky? Jo aha, to by se nehodilo do neomarxistického narrativu o utlačované třídě žen...

0 0
možnosti

1. Pokud četné studie prokázaly, že firmy s ženami ve vedení jsou ziskovější a produktivnější, nestačilo by počkat, až ty firmy s vedením bez žen zkrachují, případně budou vytlačeny na okraj a přestanou hrát roli?

2. Společnosti, které nemají ve vedení žádného muže jsou v pořádku? Nebo se kvóty vztahují i na nutnost mít ve vedení aspoň jednoho muže?

3. Pokud ženy dělají 70% nákupních rozhodnutí, není to jasná známka toho, že muži jsou fakticky v nevýhodné pozici a ženy drží většinu peněz ve společnosti? Proč není snaha tuto nevyváženost změnit a naopak je používána jako argument pro to, aby měly ženy víc pozic ve vedení?

3 0
možnosti

Docela by mne zajímalo, jak to v reálu probíhá. Tipuji, že tam vždy někdo z majitelů formálně šoupne nějakou ženu ze svého příbuzenstva a je po problému.

Neskutečná šaškárna ...

0 0
možnosti

To nevadí, hlavně že ty kdákající aktivistické pipiny jsou pak spokojeny. Ony moc chytré nejsou, když je nenapadne, že se jim dá vyhovět i tímto způsobem.

1 0
možnosti

No tak, proč nemít na valné hromadě jednu pěknou dvaadvacetiletou bloncku, že?;-)

0 0
možnosti