(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: AP

Tesco zápasí o zákazníky, otevře diskontní prodejny

  • 18
Obchodní řetězec Tesco se ve Velké Británii připravuje na spuštění nového projektu – diskontních prodejen. S největší pravděpodobností se budou jmenovat Jack‘s. Tesco se s jejich pomocí snaží uspět v konkurenčním boji s Aldi a Lidlem.

Podle serveru The Guardian společnost potvrdila, že přebuduje středně velké Tesco Metro ve městě St. Helens v severozápadní Anglii a otevře ho pod novým jménem. Zdroje Guardianu navíc tvrdí, že Tesco zavírá prodejny ve městech blízkých St. Helens, například v Liverpoolu. Tamním zaměstnancům jsou prý nabízeny pracovní pozice v nových diskontních obchodech.

Podle odhadů se tento diskontní řetězec pod hlavičkou Tesca bude jmenovat Jack‘s. Firma si totiž toto jméno nedávno zaregistrovala jako obchodní značku.

Na britském trhu začínají Tescu rychle šlapat na paty ostatní prodejní řetězce, přestože si na něm stále udržuje největší podíl. Jeho dvacet sedm procent však německá konkurence, Aldi a Lidl, pomalu dohání. Otevřením diskontu chce Tesco zacílit i na zákazníky, kteří nakupují v malém množství.

„Nový maloobchodní formát bude provozován odděleně od Tesca, proto budou pracovní benefity odlišné,“ stojí v jednom z inzerátů, hledajících zaměstnance pro nový diskont.

Úspěch v novém odvětví má Tescu údajně zajistit Lawrence Harvey, bývalý vedoucí pracovník Aldi. Toho prý společnost najala v únoru letošního roku.

O otevření diskontních prodejen se Tesco pokusilo již jednou, a to v osmdesátých letech. Prodejny Victor Value však po čtyřech letech zavřely, protože se firma bála, že pohyb v oblasti diskontu podkope její jméno.