Diskuze

Nezaměstnanost v USA během května klesla, vývoj překvapil analytiky

Míra nezaměstnanosti ve Spojených státech v květnu překvapivě klesla na 13,3 procenta z dubnové hodnoty 14,7 procenta. Oznámilo to v pátek americké ministerstvo práce. Američané se do práce vracejí rychleji, než analytici předpovídali.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Někde jsem četl, že za to může "chyba" statistiky-po přepočítání té magie jim vychází pár procent vyšší....

0 0
možnosti
PK

Výsledky hledání

Vybraný úryvek z webu

New numbers from the U.S. Labor Department Friday surprised economists when the jobless rate dropped from 14.7 percent in April to 13.3 percent in May. But there was a note on the official report called a “misclassification error” that makes last month's unemployment rate up to three points higher

0 0
možnosti
PN

zatímco u nás ještě ani neuběhla výpovědní doba. Kromě hospod, kde se s tím nemazlí. Nejvíc mě včera pobavil nějaký řidič autobusu, že rozesílá životopisy. Přitom ještě před 3 měsíci dopravní podniky hlásili nedostatek řidičů. Jenže ono to asi tolik nesype jako vozit čínany do Krumlova

0 0
možnosti
VK

analytici jsou opět překvapeni, tohle prostě není učebnicová krize a poučky proto moc nefungují

1 0
možnosti
JS

Tak při španělské chřipce se během pul roku také vše rozběhlo . A to byla epidemie kde zemřely desítky milionu lidí . Na coronavejra se nakazilo asi jen 7 milionu a zemřelo kolik ?

0 0
možnosti
TB

Ani Demokraty podporovaná zločinnost černých nemůže zničit prezidenta Trumpa.

3 4
možnosti

Trump opet bavi:-) Jen nevim s temi cisly, kazdy tyden pozada o podporu 2 a vice milionu lidi, za kveten to bylo vice nez 10 milionu, praci v kvetnu naslo 2,5 milionu, a pritom nezamestnanost klesla?

0 0
možnosti
VK

Protože americké statistiky ukazují týdenní počty nových žadatelů o podporu. Takže pokud nezaměstnanost klesla, logicky byl na druhé straně zmenšující se kumulativni počet žadatelů, resp. více nezamestnanych lidí si v květnu práci zase našlo. Což při flexibilitě amerického pracovního trhu není nic nemožného nebo extra divného.

4 0
možnosti
AP

A je po pandemii. Holt se to nechá projít populací postupně. Ročně přibude na planetě skoro 80 milionů obyvatel. I kdyby na COVID a s tím související komplikce umřelo 1 % obyvatel tak to je cca těch 80 milionů kteří ročně přibudou.

3 1
možnosti
JV

Přesně, vždyť v našich podmínkách je to pouhých sto tisíc lidí.

1 0
možnosti
PN

Flexibilní rychlé propouštění znamená i flexibilní rychlé nabírání.

8 0
možnosti
JV

Další výhoda je, že mají s většinou světa negativní obchodní bilanci, takže na rozdíl od exportních ekonomik jako ta naše nemají problém s ekonomickou situací zbytku světa.

0 0
možnosti
PS

Očekávaný vývoj. Tohle prostě není finanční krize alá 2008. Není žádný opodstatněný fundament pro dlouhotrvající krizi. Při zástavě ekonomiky se čas využil pro údržbu, realizaci odkládaných věcí či opravy, takže mrtvý čas to nebyl. Ekonomika si vzala time-out, není zraněná, jen se bude muset zase trochu rozběhat do provozní teploty.

3 2
možnosti
PT

P91e38t30r 45T85v66r93d68ý

5. 6. 2020 17:50

Není ??? O ekonomické krizi se mluvilo dávno před koronavirem. Koronavir to jen prohloubí, krize vlastně ještě ani nezačala , teprve příjde

1 2
možnosti
SB

A lze očekávat další pokles nezaměstnanosti,. jelikož na rekonstrukci poškozených vydrancovaných obchodů bude zapotřebí hodně pracovních sil.

9 0
možnosti
JV

Takže rabování tvoří pracovní místa a podporuje ekonomiku. Budeme muset v Česku také začít rabovat [>-]

1 0
možnosti
MD

Pokud se trend v příštích měsících potvrdí, obrovsky se posílí pozice DJT. Bude argumentovat, že ekonika USA je díky jeho politice vekmi silná a ani koronavirus s ní zásadním způsobem nezamával.

2 0
možnosti