Diskuze

„Stát tu od toho není.“ Slovensko firmám kompenzace platit nebude

Slovenská vláda podle ministra financí Eduarda Hegera nehodlá plně kompenzovat firmám ztráty, které mají kvůli uzavření provozoven v souvislosti s opatřeními proti šíření koronaviru. Úřadu hlavního hygienika teď hrozí žaloby.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stát přijal nějaká opatření - můžeme debatovat jestli nutná nebo ne. Ta opatření měla nějakou cenu a není možné, aby tu cenu platil jen někdo. V ČR ta legrace kolem COVID bude stát v průměru cca 120-150 tisíc Kč na každého občana - když vezeme jen ty ekonomicky aktivní, tak to bude někde kolem 250 000 na osobu - a je naivní si myslet, že to zaplatí někdo jiný.

2 0
možnosti

Pokud nechce stát odškodňovat, měl by na to myslet při přijímání zákazů.

1 2
možnosti

Na této zprávě je zajímavé, že čím víc na východ, tím méně socialistických nápadů. Asi se nám prohodily světové strany. Za mého mládí hrozil komunismus z východu. I když jeho "tvůrci" přišli vlastně ze západu. Tehdá to bylo ještě Prusko, když se tam narodil Marx. Bez zajímavosti není ani jeho podyt v Paříži a Bruselu. Když si uvědomím, co zaznívá ze všech těchto míst dnes, tak se mi ježí vlasy. Abychom jednou nelezli přes dráty na opačnou světovou stranu, než bylo zvykem ....

4 1
možnosti
Foto

J64i94ř71í 69E77r73b55e39n

22. 5. 2020 10:35

Marx, Engels i Lenin byli odchovanci a zároveň tvůrci západní kolektivistické sociálně laděné filozofie. Ovšem pouze Lenin dostal od Němců peníze a zbraně na to, aby tuto filozofii pomocí hordy psychopatických násilníků prosadil jako státní režim.

1 1
možnosti

A normální člověk to zaplatí 3x.

1. musí do práce o pár let déle

2. zvednou se daně a finance budou chybět jinde, nebo se budou platit úroky

3. bude i vyšší inflace na nezbytných položkách rozpočtu

0 0
možnosti

D45a74v17i44d 49P95e54t69r

23. 5. 2020 4:58

To tak bude všude na světě. Je to jako přírodní katastrofa a za tu nikdo nemůže (i když u nás za to mohou především turisté přijíždějící za zemí, kde nákaaza byla)..

Prostě je nutno pomoci nejpotřebnějším a ne kompenzovat zisky.

Jen pro ty, kteří mají rádi švédský příklad. Tam se neuzavřely restaurace, jen se nedoporučilo tam chodit, takže tržby mají poloviční, většinu nákladů stejných jako předtím a nebude ji kompenzovat nikdo nic (podobné je to u mnoha dalších služeb) , takže budou mít nakonec daleko vyšší ztráty ty než u nás.

0 0
možnosti

Každej stát ať si rozhodne jak situaci řešit, na to má vládu.

1 0
možnosti

Tak, tak...Slováci už nemájí možnost ždímat Prahu, což prováděli desítky let prostřednictvím etnika zvaného "pražský Slovák". Mohli bychom se zkusit zeptat jak by dopadla kariéra nějakého Čecha v Blavě...naprosto nepředstavitelné ani za komunistů i ve společném státě. Prý jsme je my vyssávali z Prahy.

4 4
možnosti

Je nejvtipnější sledovat ty největší "odpůrce dotací", "stát má nás nechat na pokoji" atd., já jim říkám salónní pravičáci, jak teď nejvíc vřeští, aby je stát zadotoval. Trochu to ukazuje kam se bohužel celá pravice dostala. Když před sto lety přišla epidemie Španělské chřipky, zavírali se podniky, zakazovalo se vycházet atd. tak nikoho by ani nenapadlo žádat pomoc od státu.

11 2
možnosti

Nikdo žádnou pomoc od státu nechce. Ale když vám stát sebere auto nebo pozemek, tak to budete chtít taky od státu zaplatit. A to je úplně stejné jako když vám stát na nějakou dobu sebere a zavře váš obchod nebo firmu. To že vám to má stát zaplatit je psáno i v ústavě a zákonech.

0 5
možnosti

Mají dluh 50% HDP. To není nic strašného.

4 1
možnosti

Jak oni to tam dělají, když nemají našeho Prymulu a Babiše?

1 6
možnosti

P56e21t30r 76D53v73o44r57a11k

21. 5. 2020 21:24

No asi bych přestal platit daně. Firma není dojná kráva a není od toho aby sypala, když nejsou zajištěné podmínky pro podnikání...

8 10
možnosti

a to pomůže přesně jak, mimo plusů na idnes?

6 0
možnosti

J19o75z11e15f 37T60i92c69h62ý

21. 5. 2020 20:40

Velmi naivné si myslieť, ze stat da podnikatelom odškodné, ktore si nasledne nevyberie v podobe dani.

0 0
možnosti

Stát bude muset dát odškodné za ztráty způsobené jeho zásahem. Výše se bude odvíjet od srovnatelného stavu před zásahem státu. Kdo vykazoval malé výnosy dostane málo event. nic.

1 4
možnosti