Diskuze

Raúl Castro povolil mobily. Kubánci věří, že se dočkají i internetu

Na Kubu se pomalu dostávají věci, o kterých dosud obyvatelé komunistické země jen slyšeli. V polovině března jim prezident Raúl Castro povolil počítače, mikrovlnky a DVD přehrávače. Od nynějška si Kubánci mohou pořídit i mobilní telefon.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

EcoTer

2. 4. 2008 3:05
Ted uz bude stacit,

aby jim narozdil od Castra I. nezakazal do tech telefonu mluvit, narozdil od Langer spol. s r.o. neposlouchal o cem mluvi a hlavne aby i Castro II. si uvedomil, ze dementni clovek nemuze nikomu predat moc v suverennim state, i kdyby si tam hral do te doby treba na pravek.

Jinak bych prvnim telefonem zavolal OSN, nahlasil GPS vsech vladnich budov a misto Cuba Castro Comunistism by jsme se za par let mohli dopracovat k tomu, ze si dam havanu a mojito original, a hlavne, s pocitem, ze tim, ze si clovek rad uziva, nezivim komunisty a podobny jim (od Klause pocinaje, Cunkem konce), jako v CR!

0 0
možnosti

n1r5j45qfe5rhtsd74jz

1. 4. 2008 19:32
To by si mladí měli dobře přečíst ..............

stačí zvolit komunisty a jsou bez internetu a možná i bez mobilů   ................................. je fakt, že mladým do 18 let by se měly mobily zakázal                                        !

0 0
možnosti

Hejhula

1. 4. 2008 11:48
a když budete soudruzi hodní....

a když budete soudruzi hodní, dostanete k mobilu i baterku ;-) Pouze  předsedové stranických organizací a domovní důvěrníci obdrží navíc i SIM karty. Na číslo tajné policie je volání zdarma ;-D

0 0
možnosti

nadrženec

1. 4. 2008 11:44
jsem hrdý na své kulové

jsem hrdý na své kulové. a držím hubu a krok, protože nechci být hrdý na kárované kulové (Y)

0 0
možnosti

nadrženec

1. 4. 2008 11:42
castro má za havlem jen 15 let zpoždění

Nám to banda v havlem v čele umožnila nejdříve jako příchodem zahraničního investora do eurotelu a pak doopravdy konkurencí pegasu s američany a kanaďany v čele. protože až pak stály mobily tisícovku a volání pětikajdu. ne 100 tisíc a 50 korun. Takže kluk castrol má za havlovic bandou jen 15 let skluz. no, alespoň v něčem mají kluci rudý šanci dohnat kapitalismus. předehnat asi těžko ;-)

0 0
možnosti

soudmoud

1. 4. 2008 6:01
soudmoud

kuba je svobodna zeme, mnohem svobodnejsi nez ceska republika, ktera vzdy byla otrokem nekoho. svoboda znamena nejen si dovolit koupit blbosti. existuje jina svoboda, hrdost vedet, ze jsme free, ze jsme svymi pany, a podeziram, ze mnoho cechu ani podneti nemaji co to je

0 0
možnosti

mtis

1. 4. 2008 11:30
Re: soudmoud

Ano, po pouhých 19 letech už mnozí čechové docela zapoměli, jaké je to mít pány, kteří jim svým razítkem či pendrekem povolují, zda smí vlastnit tak sofistikovaná zařízení jako telefon, či cyklostyl, nemluvě o tom, co na něm smí psát a co ne. :-):-):-)

0 0
možnosti

Saschwalk

31. 3. 2008 18:53
Realita II

.!

Nekdy si clovek musi uvedomit, ze mozna na nas tady taky hrajou

divadlo, stejne jako na ty na druhe strane...,.otevrete oci a prestante

zrat ty sra*ky co do Vas ta media cpou....;-D

0 0
možnosti

Saschwalk

31. 3. 2008 18:53
Realita

Tak jak to tady ctu, tak vsichni pisete jak ten komunisticky rezim je na te Kube, tak zly....ale nyni se Vas zeptam...KOLIK ZVAS TAM BYLO???? Stravil jsem na Kube pres dva mesice na prelomu roku a reknu Vam asi takto. Pocitace nejsou beznou komoditou, ale videl jsem v tolika rodinach, ze to asi uz nebylo jen podpultove zbozi...dokonce se i nekteri mohli pripojit k internetu. Mikrovlna trouba, take nebyla skrinkou, ktere by si tam kazdy za podekovani kazde rano modlit....nejsem komunista ani priznivec, ale reknu vam, ze na Kube maji lide

mnohem vice nezli my tady v Evrope.....maji radost ze zivota a usmev

pro kazdeho.....a to jim mobily a nebo mikrovlnka urcite

neprinesla.....trochu ted zapadni propagandy proti levicovym stranam a

rezimum nikdy neuskodi...

0 0
možnosti

Cuba Libre

31. 3. 2008 23:01
Re: Realita

Z Kuby jsem se vrátila minulý týden,strávila jsem tam 10 dní (podotýkám,že ne na Varaderu). Radost ze života možná mají,ale to u nás lidé za minulého režimu ostatně měli někdy taky,ne?Proč jim jsou však odepírány potřeby pro vyspělé země běžné? Obchodů byť jen s jídlem je tam opravdu minimum, úroveň obydlí mírně řečeno otřesná a všudypřítomný smrad pro západního člověka neúnosný. Kdyby tam nezůstaly baráky a auta stará minimálně 50 let po Američanech, tak tam asi bydlí na stromech a chodí pěšky. Vlastně jezdí koňskou spřežkou, jak je nucena většina z nich i  teď. Věřím, že jejich radost ze života tě uchvátila, ale upřímně,chtěl bys tu "radost" sdílet s nimi (odstěhovat se za nynějších podmínek na Kubu)????

0 0
možnosti

lisak1

31. 3. 2008 13:49
.

kdy už konečně přestane tomuto světu škodit absurdní komunistický režim??!!

0 0
možnosti

Stir78

31. 3. 2008 12:47
dekujeme

Ten Raul je ale hodny clovek. :-P

0 0
možnosti