Diskuze

KOMENTÁŘ: Češi uspěli v Evropě. Už nebudou jíst hůře než Němci

Evropská komise představila nová pravidla boje proti dvojí kvalitě potravin. Brzy si snad koupíme čokoládu jako na Západě, píše v komentáři Aleš Chmelař, státní tajemník pro evropské záležitosti.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

Ale paní Jourová,tohle se netýká jen potravin...alespoň je vidět jak jste si zmapovala trh.Tak například se to týká i zubních past,pracích prášků atd. To co tu čtu je sotva čtvrtina odvedené práce,až se všechno zboží bude vyrábět v jednom složení pro všechny,můžeme hovořit o úspěchu.

0 0
možnosti
MH

Pracuji pro české klienty a ti mě živí

kupuji a dávám vydělat jen českým výrobcům

0 0
možnosti
DK

Ten pán je opravdu naivní jak antilopa ve výběhu tygrů. Firmy prostě udělají nové obaly pro východní země a tím pádem půjde o jiný produkt. I kdyby novým obalem bylo přidání slova Česká edice, Extra super, Premium Mega. Stejně jako u auta stačí pár písmenek v názvu a jde o jinou produktovou řadu s jinými vlastnostmi - např. Škoda Fabia GLX a SLX.

Dokud nebude český zákazník požadovat kvalitu a nebude hlasovat peněženkou, nic se nezmění, i kdyby se vydalo 100 vyhlášek.

0 0
možnosti
TP

T21o50m90á45š 28P53a28k

15. 4. 2018 1:09

Západní část Evropy se z a nás postavila a pomohla nám to prosadit. My jim na oplátku odmítáme s čímkoli pomoci a nadáváme jim.

Mimochodem za hnusné potraviny na našem trhu si můžeme jen a jen sami.Zemědělství ovládá babiš a megafarmy, které schramstnou většinu dotací. Za ty ničí malé zemědělce a zpracovatele - základ konkurence...

0 0
možnosti
LP

Budou jíst hůř, protože nemají mzdy jako v Německu, takže stejně si budou raději dopřávat jen to levnější a jen na sváteční stůl nějaké ty drobty, co mají Němci i v neděli.

0 4
možnosti
VF

Nechápu jak málo lidí umí nakládat s fakty.

Stejný obal = stejný produkt

Různý obal = různý produkt.

To je vše.

5 0
možnosti
JV

Úředník se plácá po zádech, jak to dělají dobře, ale to jak budou Češi jíst není něco, co změní nějaký zákon nebo vyhláška (když pominu nějakou základní zdravotní nezávadnost a klamání spotřebitelů, kde ale máme platnou legislativu dávno).

Teda možná kdyby EU vydala přesné normy na europivo, eurochleba, europárky a nic jiného by nesmělo na trh, jenže to by bylo zcela nepřijatelné.

Češi se musí naučit vážit si sami sebe a chovat se jako zákazníci. Tedy změnit svůj přístup a myšlení ... jenže to jde těžko a nikdo to za nás neudělá.

3 0
možnosti
KD

K46a67r27e73l 45D44r37d33a

14. 4. 2018 10:16

Až na to, že testy, co se k tématu publikují, žádné zásadní rozdíly potravin neprokázaly. Spíš dokázaly, že stejný a horší šmejd lze najít i v Rakousku a Německu.

Celý problém je, že Čech musí nakoupit za 1/4-1/2 výrobních nákladů a žádá dobrou kvalitu.

1 5
možnosti
MK

V perexu ve druhé větě se píše, že už BRZY si koupíme..... co znamená to BRZY? Za rok, dva, pět...

0 0
možnosti

Naivní je pan tajemník.Firmy najdou způsob,jak své ošizené zboží prodat.Ještě by mě zajímalo,k čemu je prospěšný tajemník pro evropské záležitosti.;-D

1 0
možnosti