(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Shutterstock

Až tisíc dolarů denně za pojídání pizzy, firma hledá ochutnávače

  • 10
Sedíte v klidu domova, pochutnáváte si na pizze, a v podstatě jen za to dostáváte slušný plat. Spousta lidí by takovou práci brala všemi svými umaštěnými prsty od pizzového těsta. Stačí se přihlásit do výběrového řízení na pozici ochutnávače skotské společnosti Ooni. Ta je ochotna platit až 1000 dolarů za den, tedy zhruba 22 tisíc korun.

Společnost Ooni v září vyhlásila výběrové řízení na pozici, o niž sní nejeden milovník pizzy. Hodlá totiž zaměstnat deset ochutnávačů, jejichž náplň práce bude jednoduchá: jíst pizzu a vylepšovat její recepty. Nové zaměstnance společnost vybere na základě pizzy, kterou zájemci sami upečou. Buď podle receptu Ooni nebo svého vlastního.

Vybraní ochutnávači budou testovat nové produkty a poskytovat společnosti zpětnou vazbu. Předchozí zkušenosti s děláním pizzy budou proto velkou výhodou. Nejdůležitějšími kritérii jsou však podle společnosti nadšení pro vaření a láska k pizze. „Ooni hledá začátečníky i profesionální pizzaře,“ uvedla pro server CNBC spoluzakladatelka společnosti Darina Garlandová.

Potetuj se a máš sto let pizzu zdarma, lákala restaurace. Zájemců bylo moc

Výše platu se bude odvíjet od zkušeností zaměstnance a času, který do práce investuje. Ochutnávači si totiž mohou vybrat, kolik hodin denně budou své nové roli věnovat. Tito lidé budou placeni jako pracovníci na volné noze a pizzu budou připravovat doma v přenosných troubách Ooni. Fotografie svých výtvorů pak zveřejní na sociálních sítích a rozšíří je do povědomí ostatních.

Tři sta dolarů denně Ooni zaplatí těm ochutnávačům, kteří pizzu doposud pekli jen doma a s její profesionální přípravou nemají žádné zkušenosti. Tisíc dolarů nabídne těm zaměstnancům, jež pizzu v minulosti vyráběli pro velké davy. Tito uchazeči by měli také umět zacházet s kamerou. Podmínkou pro přijetí je totiž i video, na kterém potencionální ochutnávači své dovednosti prokáží.

Grilovací techniky a milionová dovolená

Může se hodit

Společnost Ooni není jediná, která hodlá zaměstnat nové jedlíky. Letos v srpnu vyhlásila výběrové řízení na podobnou funkci i společnost Reynolds Kitchen, jež v USA vyrábí potravinářské folie (psali jsme zde). V rámci své marketingové kampaně nabídla odměnu 10 tisíc dolarů (zhruba 220 tisíc korun) a plně hrazené ubytování tomu nadšenci, který navštíví světová města a objeví nové techniky grilování.

Mexická sít hotelů Vidanta zase hledala zaměstnance, který stráví rok na dovolené u moře a zážitky z ní bude sdílet na sociálních sítích. Za reklamu, kterou poskytne hotelu a jeho okolí má dostat 120 tisíc dolarů, tedy přibližně 2, 7 milionu korun (více zde).