Diskuze

Další Muskova blamáž. Šéf Tesly čelí obvinění z pohrdání soudem

Výkonný ředitel americké společnosti Tesla Elon Musk čelí obvinění z pohrdání soudem. Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) tvrdí, že Musk nedávnou zprávou na twitteru porušil loňskou dohodu o urovnání její žaloby. Soudkyně federálního soudu Alison Nathanová v úterý vydala nařízení, podle kterého má Musk do 11. března vysvětlit, proč porušil dohodu a nezdržel se pohrdání soudem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mohu se mýlit, ale navrhuju výklad celé situace. Musk napsal na twitter normální očekávaný údaj. Někdo to využil jako záminku, aby vyprovokoval "vyšetřování" a přibarvil to možnostma "jít do vězení". Následně akcie poklesly, poté, co akcionáři zjistili, o co jde, zase se vrátily na původní hodnotu a dokonce posílily.

Akcie nereagovaly na Muskův tweet, ale na "vyšetřování". Akcionáři Muska v čele Tesly chtějí. Někdo mezitím na vyvolaném poklesu za následném uklidnění vydělal. Někdo kdo věděl, že k poklesu dojde.

0 0
možnosti

P85e31t56r 82B91l32á88h78a

27. 2. 2019 8:10

Tesla aktuálně vyrábí tempem 1100 ks/den = 400.000 ks/rok, a to se očekává v posledním čtvrtletí zahájení výroby v Číně a rostoucí produkce Modelu 3. Nechápu co SEC řeší odhad výroby pro tento rok mezi 400.000 - 500.000 ks je OK.

PS: pro zarputilé srovnávače výroby Tesly se závodem v Kvasinách, Tesla už jím dost utekla, Kvasiny produkce jen 850 ks/den:-)

0 0
možnosti

Akcie Tesly jsou už zpátky kde byly včera.

0 0
možnosti

Musk si dovolil verejne napsat verejnou informaci. Jasne manipulovani s akciema :D

2 2
možnosti
Foto

Tady asi jde hlavně o to, že původní formulace byla chybná, možná neúmyslně, ale zavádějící a bez ohledu na to, jestli to s tou zavádějící formulací plácnul omylem nebo úmyslně, tím porušil nařízení soudu. V tomto případě nejde o manipulaci, ale o pohrdání soudem.

3 0
možnosti

Jakákoli kladná hodnota akcií Tesly je vzhledem k jejich dluhům a naprosté nereálnosti je splatit velkým zázrakem.

0 8
možnosti

Automobilky jsou normalne zadluzene. Napriklad Aston Martin byl poprve ziskovy pred 2 lety. Ono preci jen vyrabet auta je draha sranda, musite sehnat nemovitosti, zamestnance, roboty, zakladni dily, musite udelat vyvoj, certifikace... I kdyz si udelate blbou marmeladovnu, tak jste vetsinou prvnich par let zadluzeny, protoze musite splnit spoustu narizeni.

0 0
možnosti

Každičký čin geniálního vizionáře mne naplňuje hlubokým obdivem.

2 3
možnosti

I pohrdání soudem?

0 0
možnosti

Kdyz muzou akcionari takhle zalovat reditele, proc nemuzou obcane zalovat akcionare, kdyz pri krizich rozprodavaj akcie a my pak musime z nasich dani sanovat automobilky a banky?

0 0
možnosti

A to nastalo kdy? Která krize byla způsobena rozprodejem akcií?

0 0
možnosti
Foto

To je kašpar, buď to dělá schválně a věří, že mu to za ten risk stojí, nebo mu už vážně přeskočilo a měl by si vzít dlouhou dovolenou.

0 6
možnosti
Foto

Jenom aby bylo jasno. Já Muskovi, co se týče jeho vizionářství, fandím, ale některé jeho kroky, zejména kolem tohoto případu, jsou pro mě poněkud nepochopitelné.

0 0
možnosti

Někdo by měl Elonovi změnit heslo na twitteru :-).

8 1
možnosti