Společnost Emirates přepravila koně na dostihy do Dubaje. | foto: Emirates SkyCargo

Stáj v oblacích. Emirates přepravily čtyřnohé hvězdy na dubajské dostihy

  • 4
Neobvyklé pasažéry přepravila minulý týden společnost Emirates SkyCargo. Nákladní divize aerolinek Emirates vezla několik předních světových závodních koní na dostihy do Dubaje. Další téměř stovka koní cestovala napříč kontinenty během prvních tří etap parkurových závodů Longines Global Champions Tour.

Emirates SkyCargo dopravila přední dostihové koně jako Talismanic, West Coast a Mubtaahij z jejich domovských stájí do Dubaje, kde se 31. března konal hlavní závod Dubai World Cup. Prestižní dostihy se v metropoli Spojených arabských emirátů pořádají od roku 1996. I díky leteckému nákladnímu přepravci se jich mohly zúčastnit zvířata z šesti kontinentů.

Saúdský princ koupil letenky pro 80 jestřábů

Kromě toho zodpovídají aerolinky i za přepravu účastníků parkurových závodů Longines Global Champions Tour, jejíž první etapa se letos konala v Mexico City. Z Mexika byli koně převezeni do floridského Miami na druhou etapu. Po jejím skončení je čeká cesta do belgického Lutychu a posléze do Šanghaje.

Flotila 14 nákladních letadel má na palubě speciálně navržené koňské stáje. Přepravě pomáhá i trvale umístěná rampa na letišti DWC (Dubai World Central) v Dubaji, díky které je možné koně bezpečně přemísťovat mezi pozemním přepravním vozidlem a stájí na palubě letadla. V některých případech je na cestě provází i veterinář.