Lendl prodal za čtvrt miliardy své luxusní sídlo. Stěhuje se do menšího

  • 161
Tenisová legenda Ivan Lendl zase láme rekordy. Tentokrát však na kurtu nemovitostí. Po letech snažení se mu v Connecticutu podařilo prodat rodinné sídlo v přepočtu za 280 milionů korun. Široko daleko se tam žádný dům za takovou sumu neprodal, uvedl portál CNN Prima News.

Ivan Lendl je vzorem pracovitosti, odvahy a opravdovým šampionem. Vyhrál 94 trofejí včetně osmi grandslamových titulů a slavného Davis Cupu. Jen tenisem si během šestnáctileté profesionální kariéry vydělal téměř půl miliardy. Na konci osmdesátých let si v Connecticutu za více než sto milionů korun pořídil pozemek o rozloze téměř dva kilometry čtvereční.

Mí kámoši Jágr, Howe, Mikita i Gretzky. Lendl exkluzivně o své životní vášni

„Když jsme se rozhodli založit rodinu, chtěli jsme se přestěhovat někam, kde bude klid a budeme mít dostatek místa,“ vzpomínal Ivan Lendl. Do roku 1992 vyrostl na pozemku pro Lendla a jeho ženu Samanthu luxusní dům. „Opravdu se nám tam s dětmi žilo dobře, máme pět dcer, takže na to místo mám spoustu skvělých vzpomínek,“ řekla tenisová legenda.

Zůstali jsme sami

Honosné sídlo má 20 místností, z toho deset ložnic a 15 koupelen. Uvnitř obřího třípodlažního kamenného sídla se nachází také řada krbů, knihovna, kuchyně šéfkuchaře, spíž pro komorníka, vinný sklípek a dokonce i místnost pro lovecké trofeje.

Venku zaujme bazén, tenisový kurt, výběh pro koně, soukromý rybník na rybaření, sauna a posilovna se šatnami. Také pracovna nad dvěma garážemi, které pojmou osm vozidel. „Plánovali jsme tam zůstat, ale potřebujeme menší dům, protože už žijeme sami. Teď jsme jen dva a psi. Pět dětí je pryč, takže si pořídíme něco menšího a v této oblasti zůstaneme do konce života,“ řekl Lendl.

Nejdražší nemovitost v historii okresu Litchfield už si tak budou moci užívat noví majitelé, píše CNN Prima News.