Diskuze

Itálie slaví, neapolskou pizzu chrání Evropská unie

Italští kuchaři se radují. Evropská unie totiž od čtvrtka chrání kvalitu neapolské pizzy. Kdo by tak nyní tuto světově proslulou pochoutku vyráběl jinak, než praví tradiční receptura, zaplatí pokutu za nedovolené napodobování výrobku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SM

mestax

6. 2. 2010 8:53
No konečně!

Pořád  marně hledám nějaký opodstatnění Evropské unie, až tento článek mi otevřel oči. Hrdinná obrana neapolské pizzy účel Unie  jednoznačně dokazuje!

0 0
možnosti
D

Divak

7. 2. 2010 1:20
Re: No konečně!

Nesmite verit, co Vam blazni z MFDNES a z Hradu naserviruji. Tech zminenych 25 pizzerii je blbost, zrhuba o rad tisicu. A "Evropsti urednici", kontrolujici restaurace, neexistuji. Takze doporucuji vytvorit si vlastni mineni na zaklade skutecnosti (a vykaslat se na nejake blbosti magoru z Ceska) nebo se pripojit ke hnuti vystoupit z EU. Nechat se ovlivnit blazny a byt v EU frustrovanym, Vam jenom zkrati zivot.

0 0
možnosti
JH

Kai-ten

6. 2. 2010 8:13
Eh...

Ten humbuk je kvůli tomu, že CELÁ POLOVINA z dvaceti pěti restaurací používá špatné ingredience? To je dobré, nechat si registrovat ochranu v Bruselu, abych donutil dvanáct a půl pizzerie vařit správně...

0 0
možnosti
D

Divak

5. 2. 2010 23:00
Rozdil mezi Italem a Cechem

Italove si nechali zaregistrovat oznaceni kvality. Cesi se hadaji, zda nejakemu blaznovi zaregistrovat prazskou sunku jako jeho vlastni znacku. V tom je ten rozdil. A MFDNES zase vyhrala soutez o blbost a anti-EU demagogii dne, kdyz pise o "Evropskych urednicich, kteri budou kontrolovat pizzerie". Nic takoveho neexistuje, ale blbost asi nezna meze.

0 0
možnosti
O

obambiodřekykunene

5. 2. 2010 23:15
Re: Rozdil mezi Italem a Cechem

mě by zajímalo, jestli existuje něco, jako evropské kulturní dědictví?????...to je skoro slovník komoušů z let 50. tých......no, de facto, žádný rozdíl nevidím...opravte mě...;-)

0 0
možnosti
T

TiSa

5. 2. 2010 19:07
Chudáci Italové

..... Podle italských farmářů sdružených v asociaci totiž dnes polovina ze všech 25 italských pizzerií používá při výrobě neapolské pizzy špatné přísady. .....

;-D8-o

0 0
možnosti
MS

rebbe

5. 2. 2010 19:02
Pizza Napoli je se sardelkami

Margarita je ta nejubožejší pizza pro chudáky s rajčaty, origanem a sýrem. Jiná mouka, než Farina di Grano duro se v Čechách neprodává, jedině snad dovážená. Ten sýr ovšem musí být Mozzarella a na tom česká pizza mnohdy ztroskotává. Mezitím však i tento sýr dováží řetězce, třeba Lidl nebo Billa. Hlavní zádrhel je v Čechách potřebná pec, dnes zpravidla na elektřinu, v Itálii však kamenná a na dřevo. Ten rozdíl je znát.

0 0
možnosti
VN

Viktor N.

5. 2. 2010 23:00
Re: Pizza Napoli je se sardelkami

No, v Čechách možná, ale na Moravě jsem v nemálo pizérkách viděl v používání klasickou pec vytápěnou dřevem. Pravda, chuťově je to pak nesrovnatelné…

0 0
možnosti
J

joensfredriksson

5. 2. 2010 18:49
pizza italiana

e benissima la napoletana, ma sono fantastiche tutte le pizze che non sono fatte dall´ingredienze di Hypernova...

0 0
možnosti
F

fidora

5. 2. 2010 21:54
Re: pizza italiana

myslíš buonissima ?...;-)

0 0
možnosti
T6

TATRA 613

5. 2. 2010 18:36
nejlepší pizza

je s cibulí, paprikášem, slaninou. k tomu černé pivo desítka a vše vždy platím stravenkama sodexo.

0 0
možnosti
P

Petr_V

5. 2. 2010 17:39
Umberto I.

Umberto I. se narodil v roce 1844, avšak již v roce 1829 navštívil Neapol, kdy žádný stát Itálie ještě ani neexistoval. Byl to prostě borec :))

0 0
možnosti