- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Pořád marně hledám nějaký opodstatnění Evropské unie, až tento článek mi otevřel oči. Hrdinná obrana neapolské pizzy účel Unie jednoznačně dokazuje!
Nesmite verit, co Vam blazni z MFDNES a z Hradu naserviruji. Tech zminenych 25 pizzerii je blbost, zrhuba o rad tisicu. A "Evropsti urednici", kontrolujici restaurace, neexistuji. Takze doporucuji vytvorit si vlastni mineni na zaklade skutecnosti (a vykaslat se na nejake blbosti magoru z Ceska) nebo se pripojit ke hnuti vystoupit z EU. Nechat se ovlivnit blazny a byt v EU frustrovanym, Vam jenom zkrati zivot.
Ten humbuk je kvůli tomu, že CELÁ POLOVINA z dvaceti pěti restaurací používá špatné ingredience? To je dobré, nechat si registrovat ochranu v Bruselu, abych donutil dvanáct a půl pizzerie vařit správně...
Italove si nechali zaregistrovat oznaceni kvality. Cesi se hadaji, zda nejakemu blaznovi zaregistrovat prazskou sunku jako jeho vlastni znacku. V tom je ten rozdil. A MFDNES zase vyhrala soutez o blbost a anti-EU demagogii dne, kdyz pise o "Evropskych urednicich, kteri budou kontrolovat pizzerie". Nic takoveho neexistuje, ale blbost asi nezna meze.
mě by zajímalo, jestli existuje něco, jako evropské kulturní dědictví?????...to je skoro slovník komoušů z let 50. tých......no, de facto, žádný rozdíl nevidím...opravte mě...
..... Podle italských farmářů sdružených v asociaci totiž dnes polovina ze všech 25 italských pizzerií používá při výrobě neapolské pizzy špatné přísady. .....
Margarita je ta nejubožejší pizza pro chudáky s rajčaty, origanem a sýrem. Jiná mouka, než Farina di Grano duro se v Čechách neprodává, jedině snad dovážená. Ten sýr ovšem musí být Mozzarella a na tom česká pizza mnohdy ztroskotává. Mezitím však i tento sýr dováží řetězce, třeba Lidl nebo Billa. Hlavní zádrhel je v Čechách potřebná pec, dnes zpravidla na elektřinu, v Itálii však kamenná a na dřevo. Ten rozdíl je znát.
No, v Čechách možná, ale na Moravě jsem v nemálo pizérkách viděl v používání klasickou pec vytápěnou dřevem. Pravda, chuťově je to pak nesrovnatelné…
e benissima la napoletana, ma sono fantastiche tutte le pizze che non sono fatte dall´ingredienze di Hypernova...
je s cibulí, paprikášem, slaninou. k tomu černé pivo desítka a vše vždy platím stravenkama sodexo.
Umberto I. se narodil v roce 1844, avšak již v roce 1829 navštívil Neapol, kdy žádný stát Itálie ještě ani neexistoval. Byl to prostě borec :))