(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Profimedia.cz

Vyhazov za to, jaký jsem? To je diskriminace, stěžuje si francouzský číšník

  • 51
Za diskriminaci se dá označit ledasco. Číšník Guillaume Rey podal stížnost kvůli propuštění z restaurace v kanadském Vancouveru za agresivní, hrubé a neuctivé chování. Na svou obhajobu vysvětlil, že jeho chování není mimořádné, je prý jen typicky francouzské.

Rey podal stížnost u ombudsmana na svého bývalého zaměstnavatele za to, že diskriminuje jeho kulturu, píše britský deník The Guardian. Restaurace obvinila Reye z porušování kodexu chování zaměstnanců a tvrdí, že i přes ústní a písemné varování ve svém nepřípustném chování pokračoval.

Rey však tvrdí, že francouzská kultura má tendenci být přímější a výraznější a za svou přímou, čestnou a profesionální osobnost prý vděčí praxi ve francouzském pohostinském průmyslu.

Obě strany se shodují, že Rey svou práci vykonával dobře, a to i přes jeho údajně nepříjemné chování.

„Guillaume Rey bude muset své ‚francouzské dědictví‘, které vedlo k chování, které si lidé nesprávně interpretují jako porušení standardů pracovního prostředí, vysvětlit,“ napsala ve svém rozhodnutí členka tribunálu, který případ posoudí, Devyn Cousineau s tím, že o výsledku sporu není rozhodnut, přestože se rozhodla dát Reyovi prostor vše vysvětlit.