Trump uvedl na trh limitované zlaté tenisky. Jedny vyjdou na 9,5 tisíce korun

  • 54
Americký exprezident Donald Trump se rozhodl zájemcům nabídnout speciální tenisky se svým jménem, a to jen den poté, co mu soud nařídil vyplatit 364 milionů dolarů (zhruba 9,5 miliardy korun) odškodného za zveličování hodnoty majetku v komunikaci s bankami a pojišťovnami. Cena zlatých kotníkových tenisek byla stanovena na 399 amerických dolarů, což je v přepočtu zhruba 9,5 tisíce korun.

Tenisky s nápisem „Never Surrender“ (v překladu Nikdy se nevzdávej), mají na svém boku tučně uvedené písmeno T a na zadní straně náčrtek americké vlajky. Zahraniční média informovala o tom, že propagací svých bot může Trump cílit na menšinové a mladší voliče, kteří zatím o jeho případné volbě v prezidentských volbách neuvažovali. Informovala o tom agentura Bloomberg.

Donald Trump kotníkové tenisky představil v sobotu na veletrhu v americké Filadelfii. Společnost, která boty prodává, je propaguje jako obuv pro opravdové patrioty. „Odvážné, zlaté a tvrdé, stejně jako prezident Trump,“ píše.

Trump musí zaplatit 350 milionů dolarů za nekalé podnikání, rozhodl soudce

Celkem bude vyrobeno pouze 1 000 párů a jeden zákazník bude mít možnost si pořídit maximálně tři najednou. Nejméně deset párů pak podepíše i Donald Trump osobně.

„Tohle jsem chtěl udělat už dlouho. Myslím, že to bude mít velký úspěch,“ komentoval edici bot sám Donald Trump. Nemýlil se. Celá edice byla pryč jen během několika mála hodin.

Kromě bot ale mají fanoušci Donalda Trumpa možnost si pořídit speciální parfém za 99 dolarů (asi 2340 korun) s názvem Victory47. Název odkazuje na to, že v případě zvolení by se Trump stal 47. prezidentem USA.

KOMENTÁŘ: Proč Trumpa těší statisíce migrantů na hranicích

Trump je pravděpodobným republikánským soupeřem prezidenta Joea Bidena v prezidentských volbách v roce 2024, v průzkumech veřejného mínění je na prvním místě před bývalou guvernérkou Jižní Karolíny Nikki Haleyovou.

Americký exprezident se ale potýká s rostoucími náklady na právní služby, neboť se obhajuje v řadě soudních sporů. Téměř 90 milionů dolarů (2,1 miliardy Kč) pak má exprezident zaplatit novinářce Jean Carrollové za to, že ji před lety sexuálně napadl, a pak ji v této souvislosti pomluvil.