Silnice zalitá čokoládou u německé továrny.

Silnice zalitá čokoládou u německé továrny. | foto: Feuerwehr Werl

Německou silnici zalila tuna mléčné čokolády, likvidovat ji museli hasiči

  • 28
Čokoládové výrobky společnosti Drei Meister byly známy především v Německu a blízkém okolí. Od pondělního večera se však továrna z městečka Westönen proslavila po celém světě, i když z toho musí mít smíšené pocity. Do centra zájmu se totiž dostala poté, když jí ze zásobníku vytekla tuna čokolády.

Nehodu způsobil porouchaný ventil na zásobníku. Desetimetrová vlna mléčné čokolády se tak v pondělí večer vylila na parkoviště u továrny a dostala se také na veřejnou silnici městečka Westönen. K zásahu tak museli být povoláni i hasiči z nedalekého Werlu.

K odstranění sladké nehody dorazila jednotka 25 hasičů. A protože v chladném počasí čokoláda rychle tvrdla, museli použít kromě lopat také litry horké vody. Při sledování toho, jak lopatami likvidují kilogramy mléčné hmoty, muselo zřejmě trpět srdce nejednoho čokoholika. 

Továrna obnovila provoz až ve středu. Šéf postižené firmy Marcus Luckey listu Söster Anzeiger oznámil, že firma výpadek ve výrobě dožene a bude schopna uspokojit vánoční poptávku. 

Johnny Depp ve filmu Karlík a továrna na čokoládu (2005)

Fotografie německých hasičů odklízejících lopatami tuny mléčné čokolády z ulice zaujaly na sociálních sítích především fanoušky v anglicky mluvících zemích. 

Připomněly jim totiž scény z populární knihy a filmu Karlík a továrna na čokoládu.

,