Diskuze

Mladí Číňané se odmítají snažit. Do práce nosí ze vzdoru místo obleků pyžama

Mladí Číňané si oblíbili nový styl pracovních outfitů. Do práce stále častěji vyráží oblečeni v pyžamech, domácích teplácích nebo v bačkorách. Fotky z kanceláří v oblečení na doma pak hrdě sdílí na sociálních sítích. Trend takzvaných „nechutných outfitů“ podle deníku The New York Times ukazuje, že někteří mladí Číňané odmítají věčné životní snažení.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Tady v Cine se "Luova" nejmenuje vubec nikdo.

0 0
možnosti
DK

Já tohle praktikuju deset let a je pravda, že nemám vysokej tlak, dobře se mi spí, prachy mám vlastne stejný :-) sice mi řikaj tichej blázen, ale mi to vyhovuje :-))No nic jdu si vzít knížku a sednout si pod strom.. když máme tak krásnej den.. :-)

Nesedte tu a jdete se taky projít :-)

0 0
možnosti
MU

Pochopil bych to v Japonsku, ale v Cine by mela zasahnout strana.

0 1
možnosti
JS

Nejsem odborník na Čínu, ale myslím si, že to souvisí s hnutím bai lan (volně přeloženo: nech to vyhnít).

Mladí Číňané vidí, že jejich snažení nepřináší žádné ovoce jim, jejich komunitě ani jejich zemi. Z hodnot, které vytváří, profituje jen elita komunistické strany a korporátní špičky. Tito lidé už nechtějí dřít dlouhé hodiny u pásu výměnou za nájem miniaturního holobytu a misku rýže. Zvlášť, když vidí opulentní život svých nadřízených. Proto dělají v práci jen úplné minimum.

U nás a v SSSR byla podobná pracovní morálka v 80. letech. Lidi si do práce chodili jen odpíchnout a odkroutit 8 hodin, pít kafe a tlachat. Na budování socialistického ráje nevěřili ani ti nejzarytější komunisté. V podstatě se jen čekalo, až "to praskne".

Podobný trend se začíná objevovat i na Západě (quiet quiting, tiché končení). Proč chodit do práce a vyvíjet iniciativu, když vám výdělek stačí tak akorát na pokrytí daní, ultravysoké hypotéky a základních potravin? Za vaše daně žádnou hodnotnou službu nedostanete a stát místo toho vyhazuje obrovské prostředky na nesmyslné války, sociální programy a podporu škodlivých neziskovek a ideologií.

Čína i Západ se brzy dočkají nějaké revoluce.

4 2
možnosti
PN

Tady v Cine zadna revoluce nebude, a do prace v realnem kapitalismu, jaky v Cine je, opravdu nechodite odsedet 8 hodin. To si muzete dovolit v Eurosojuzu, ale ne tady. Hezky den.

0 1
možnosti
MJ

On jim to vůdce vysvětlí...

1 0
možnosti
MK

Tak konzum nakonec sežere i ten čínský hospodářský zázrak.

1 0
možnosti
VT

Kapitalismus je nauci- za chvilku z toho udela modu Gucci a aby se Cinane ulazali, ze jim na snažení nezalezi, budou muset makat.

0 0
možnosti
MN

V podstatě chodí v teplákách, normálka. V tradičním proužkovaném by se asi neodvážili. K vidění v Bakalářích, model předváděli Pepíček Bláha a Miloš Kopecký https://youtu.be/E9j7-JA2SGs?si=UntvIpWLX3QnMD0A

0 0
možnosti
JK

K čemu mít nejhonosnější pomník na hřbitově, když ten co tam leží z toho nic nemá.

0 0
možnosti
Foto

Udělá to doslova pár jedinců z 1 500 000 000, novináři to nazvou novým trendem, hodí se to na titulku a pak se tomu dá ještě koruna na diskuzi hlubokými úvahami, co všechno tohle znamená a jaké to má kořeny a důsledky.

8 2
možnosti
Foto

ještě dodávám, že těch pár jedinců to nedělalo pro nějakou revortu, ale pro mraky lajků...

5 2
možnosti