Hyundai ix35

Hyundai ix35 | foto: Hyundai

Hyundai šokoval reklamou s pokusem o sebevraždu, už ji stáhl

  • 33
Jihokorejská automobilka Hyundai Motor nezvládla propagaci vlastního vozu. Chtěla se pochlubit modelem s nulovými emisemi oxidu uhličitého, ale udělala to tak nešťastně, že musela reklamu stáhnout. Motiv muže, jemuž se ve spotu nepodaří spáchat sebevraždu výfukovými plyny, nezabral, ale pobouřil.

Kvůli kritice veřejnosti stáhla reklamní spot, ve kterém se muž neúspěšně snaží spáchat sebevraždu pomocí výfukových plynů. Reklama měla propagovat nulové emise oxidu uhličitého u jednoho z modelů Hyundai, píše agentura Reuters.

Automobilka uvedla, že se "hluboce a upřímně omlouvá za jakoukoliv urážku či bolest", kterou tato reklama zaměřená na zákazníky v Evropě a Spojených státech mohla způsobit.

Sedmadvacetiletá Holly Brockwellová z Londýna, jejíž otec spáchal v roce 1990 sebevraždu v automobilu, uvedla na svém blogu, že ji reklama rozplakala a že se po jejím zhlédnutí cítila "prázdná" a "znechucená".

zdroj: www.youtube.com

Hyundai není jedinou automobilkou, která se dostala do problémů kvůli reklamě. Minulý měsíc vyvolala v Indii vlnu kritiky reklama na vůz Figo od amerického výrobce Ford.

Uniklá reklama na Ford s bývalým italským premiérem Berlusconim a třemi spoře

Reklama nabízí pohled do kufru vozidla, v němž se nachází tři ženy se svázanýma rukama a roubíky v ústech. Indií přitom v minulých měsících otřáslo několik případů znásilnění žen. Ford se od reklamní kampaně distancoval (více čtěte zde).

Hyundai společně se sesterskou firmou Kia tvoří pátého největšího producenta automobilů na světě. Firma v listopadu 2008 oficiálně zahájila sériovou produkci osobních aut v Nošovicích na Frýdecko-Místecku.

Považujete reklamu Hyundai za skandální?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 pátek 17. května 2013. Anketa je uzavřena.

Ne
Ne 13206
Ano
Ano 221
,