Diskuze

Zpráva o stavu českých hospod

Dávají hospodští porce, jaké si objednáte? Mají nápoje správnou míru? Neošidí vás číšník? Na to se zaměřila Česká obchodní inspekce, při níž asistovala MF DNES. Že v hospodě zaplatíte i za to, co jste si nedali, patřilo v polovině 90. let ke stejným jistotám, jako že vás vezmou na hůl v taxíku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

nejsu

11. 8. 2005 7:59
kvalita piva v hospodách
Divím se, že inspekce kontroluje jen to, aby krabí salát byl z pravých krabů. Podle mne je v hospodě víc než krabi důležité pivo. A když se dnes podíváte v každé druhé hospodě čepují něco v "kvalitě" Gambrihnus, což je v podstatě pivní střik. V pivovaru kvasí 13° "zlatý mok",který před plněním do sudů ředí sifonem na požadovanou stupňovitost 9,5°  či 11,5° není toto podvod? A co slovo ležák? Leželo toto pivo v ležáckých sklepích několik měsíců, nebo rychle kvasilo v cylindrokonickém tanku? Není toto podvod? Když začaly pivovary vyrábět méně stupňovité pivo nahradili stupňovitost pitomými názvy Premium a pod., aby se vyhnuly postihu, když vyrábí místo 12 jen 11,5. Dá se vůbec to co vypadá a skoro i chutná jako pivo prodávat jako pivo, když má zcela jiný výrobní postup? Jak provádí  kontrolu v tomto ČOI? Nijak. Asi jsou uplaceni aby byli zticha a kontrolují jen to, co je schopný si pivař ohlídat i sám.
0 0
možnosti