ilustrační snímek | foto: Shutterstock

Test smažených sýrů: Jako návštěva kozího chlívku, řekli porotci. Uspělo jen šest

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Není to žádná haute cuisine, přesto si Češi na domácí přípravu smaženého sýra troufnou jen málokdy. Raději se spolehnou na polotovary. Dělají chybu? Mohou být opravdu chutné? Na to se zaměřil test MF DNES.
Prémiové testy

Zatímco aroma ve vzduchu dráždí představivost a slinné žlázy, na pánvi se spouštějí biochemické kejkle: tuky díky vysoké teplotě zkapalní a pevné vazby v řetězci mléčných bílkovin se uvolní. Po pár minutách, abraka dabra, je na talíři křupavý, dozlatova vybarvený, kyprý, vláčný a líně se protahující smažený sýr.

„Kdybychom měli zvolit český národní pokrm, vyhrál by smažený sýr v kombinaci s bramborami či hranolky a tatarskou omáčkou. Takové menu si za hranicemi nejspíš nedáte,“ je přesvědčen Petr Studnička, vedoucí katedry hotelnictví na Vysoké škole hotelové v Praze 8.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Prémiové testy