Diskuze

Potravinové náhražky: Nenechte se klamat

V obchodech přibývá potravin, které nejsou tím, zač se vydávají. Kvalitnější a dražší surovina je v nich nahrazena rostlinnými tuky. Ty zřejmě prožívají svůj zlatý věk. Jsou všude. I tam, kde bychom je nehledali - v masných i mléčných výrobcích.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pišta

8. 11. 2005 14:04
No nedá mi to, abych sem nevložil odkaz...
Hezký den
0 0
možnosti

eva

4. 11. 2005 22:45
náhražky-dobrou chuť
Za pár let na nás budou číhat z regálů už jen náhražky,pod zkomolenými názvy dnešních známých výrobků.Jelikož lidi postupně zapomenou původní chuť,ani si to neuvědomí a budou si myslet,že ty chemické směsi ochucené příslušnými aromaty(s nezbytným přídavkem vitamínů) jsou dokonce zdravé."Normální potraviny" budou k dostání jen ve specializovaných prodejnách za nenormální ceny
0 0
možnosti

Plavec

4. 11. 2005 14:00
A co mleko ?
A jak je to s trvanlivym mlekem ? Napr. s obsahem 1.5 % tuku. Pry je tam take rostlinny tuk. Zajimalo by me, jestli je to uplne jiny potravinarsky vyrobek (smes vody, roslinneho tuku, barviva a nejakych bilkovin) nebo je to jen odtucnene mleko s pridanym rosltlinnym tukem.
0 0
možnosti

PePe2001

25. 11. 2005 12:59
Re: A co mleko ?
Proboha to snad ne. Ještě aby mléko nedávaly krávy....to už by byl skutečně vrchol.
Jo, a tím eidamem alternative jsem se napálil. Koupil jsem ho v delvitě v domění, že je to sýr, a když sem ochutnal, tak sem se nestačil divit. Málem sem se pozvracel. Chutnal fakt děsně.
0 0
možnosti

renegade

4. 11. 2005 13:23
Oklamat se dá jen ten,
kdo se oklamat nechá.
0 0
možnosti